Ingezonden | Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jose M. Eustatia aan het woord.

Ik zou het zeer bij Caribisch Nederland betrokken Tweede Kamerlid van Raak het motto willen voorhouden dat wijlen pater Henri de Greven van de Bond Zonder Naam in de jaren 50 van de vorige eeuw voerde: Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Want werk te over in het steenrijke Nederland waar na een tiental jaren liberaal beleid de armoede onder marginale groepen alleen maar toeneemt; het zich als maar uitbreidend foute UWV-dossier; de van onverdachte zijde forse kritiek op een disfunctionerend Openbaar Ministerie; falende rechtspraak; de ambtelijke top van de Belastingdienst die doelbewust de toeslagen kinderopvang heeft stopgezet van mensen van wie ze wist dat die er wel recht op hadden en die via deurwaarders onterecht tot teruggave van eerder genoten toeslagen werden gedwongen.

Een aan de leden van de Tweede Kamer en dus ook aan de heer Van Raak gerichte vraag ‘of er onder deze slachtoffers van de Belastingdienst mogelijk sprake is van gevallen van suïcide’, blijft onbeantwoord. Kortom, genoeg werk aan de winkel in Nederland.

Jose M. Eustatia,
Curaçao

5 Reacties op “Ingezonden | Verbeter de wereld, begin bij jezelf

 1. Wat bekend is dat van Raak problemen had met Hubert de Jonge (CDA) en was van Raak ook heel boos omtrent het “lekken” uit/van het kabinet. Hij (v.Raak) wenste een onderzoek om dat te voorkomen in de toekomst. Maar van Raak had wel groot gelijk want het “uitlekken” van stukken die bestemd zijn voor prinsjesdag is té…………………………..maar verder over suïcide……….belastingdienst…………..

 2. We zijn hier toch op korsow.,

 3. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” . Klopt de titel wel? Volgens mij is het “Verbeter de wereld, begin bij de ander”. Nergens lees ik dat de schrijver de hand in eigen boezem steekt.

  Voor zover ik weet heeft Van Raak niets met de chaos bij de belastingdienst in Nederland te maken.

 4. AlS iemand (Ned. regering/overheid) zich op een natuurlijke wijze uitdrukt, helpt dat om het vertrouwen van anderen(volk) te winnen. Zou iemand vertrouwen stellen in iets wat gezegd wordt door iemand die vanachter een masker tot je spreekt? Neen toch?? En maakt het dan wat uit als het gezicht op dat masker knapper is dan het eigen gezicht van de spreker? Beslist niet. In plaats van een vermomming te gebruiken, moet je dus jezelf zijn. Zo ook is de Nederlandse regering en ALLE overheidsdiensten. Dezen leggen geen gepaste waardigheid aan de dag. Slordigheid, onnauwkeurigheid, overdrijving, leugens, bedrog, waardeloze beloften, onverschilligheid, laksheid etc.etc. zijn in Nederland populair, om niet te zeggen dat dit alles zelfs een must is. Gevaren die op torenhoge schuld afstevenen worden zelfs niet vermeden. Dus dat er genoeg werk aan de winkel is in Nederland staat als een paal boven water José, maar geloven dat ooit ook alles keurig geregeld zal worden in Nederland, komt op hetzelfde neer als geloven in het EI van de HAAN.
  So José, dat is het hele eiereten.

 5. Kortom, genoeg werk aan de winkel in Nederland.

  Maar wij wonen op Curaçao en er is hier nog meer werk te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *