Ingezonden | Verbazing en onvrede

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Oudercommissie Albert Schweitzer en Marnix scholen aan het woord.

Net als het bestuur van de VPCO willen wij als oudercommissies van de verschillende VPCO-scholen, onze verbazing en onvrede uitspreken over het terugdraaien van de beslissing dat onze scholen open mochten.

Met hulp van alle ouders hebben wij in de afgelopen 10 dagen alles op alles gezet om de scholen gereed te maken voor de inspectie. Tevens waren met goedkeuring van de minister alle ouders geïnformeerd dat de scholen de leerlingen weer konden ontvangen.

Groot is dan nu ook de verwarring bij ouders en leerlingen nu in de persconferentie van de regering is aangegeven dat alle scholen voor funderend onderwijs pas op 1 juni open mogen. Meer dan 4.000 leerlingen en ouders worden hierdoor getroffen die alsnog door deze maatregelen geen goed onderwijs kunnen volgen of naar hun werk kunnen gaan.

Sinds het ontvangen van de goedkeuring van de minister hebben ouders maatregelen genomen om zelf ook weer aan het werk te kunnen gaan. Door het terugdraaien van deze beslissing zijn ouders weer genoodzaakt om de genomen stappen met betrekking tot school en opvang terug te draaien waardoor ook hun bijdrage aan de opbouw van de momenteel zwakke economie wordt vertraagd.

Daarnaast zijn een aantal andere scholen die ook hun goedkeuring gekregen hadden inmiddels ook open. Tevens zijn wij van mening dat wanneer andere scholen niet aan de normen kunnen voldoen, deze steun moeten gaan krijgen van de overheid om zo open te kunnen gaan. En hopen wij dat ook dit een eyeopener is voor de gemeenschap dat bepaalde investeringen in het onderwijs nodig zijn om ervoor te zorgen dat ieder kind op Curaçao gebruik kan maken van goede faciliteiten en goed onderwijs.

Als VPCO-scholen zouden wij juist in deze situatie ook onze bijdrage kunnen leveren om als spin-off te dienen waar scholen die nog niet zo ver zijn om open te kunnen gaan ook profijt van kunnen hebben. Op deze manier biedt het opengaan van onze scholen een positieve bijdrage aan de scholen die nog niet gereed zijn door inzicht te geven welke protocolvoorwaarden in de praktijk wellicht aanpassing nodig hebben.

Evenals het bestuur van het VPCO willen wij met klem vragen om de scholen met goedkeuring open te laten gaan, en alles in het werk te stellen dat alle scholen open kunnen. Onze leerkrachten zijn er klaar voor om de leerlingen weer het onderwijs te geven waar zij wettelijk recht op hebben.

En als ouders roepen wij de regering op om een positief geluid te laten horen ten opzichte van onze kinderen die deel zijn van de toekomst van Curaçao!

Oudercommissie Albert Schweitzer FO,
Oudercommissie Marnix FO,
Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden | Verbazing en onvrede

 1. E berdad

  En zonder opleiding niet eens kleuterschool wordt je Minister President van Curacao. Vraag het maar aan Gerrit Schotte.

 2. Wees gerust dames.

  Met alleen Havo wordt je op dit eiland minister van financien.

  Met alleen kleuterschool kun je het schoppen tot hoofd Ontvanger bij de Belastingen (en daarnaast nog een hoerentent runnen ook).

  En met een onrijn geweten en alleen het kontlikkersdiploma kun je het, zelfs als mafiameid, schoppen tot secretaris general.

 3. AAN:
  Oudercommissie Albert Schweitzer FO,
  Oudercommissie Marnix FO,
  Curaçao
  Het is dit geloof bijzonder te zijn, in onkwetsbaarheid gehuld te zijn, dat het meest bijdraagt tot de beslissingen om risico’s te nemen. De luister der jongelingen is hun kracht, zegt een spreekwoord. Maar….met deze corona moet men geen dwaze risico’s nemen. Er zijn mensen (in dit geval met de corona) die zich opzettelijk in gevaarlijke situaties (willen) begeven, alsof zij het noodlot tarten het karwei voor hen te klaren. Zij “zoeken” als het ware problemen met corona, zij dagen de corona uit. FOUT. In dit geval is het opzettelijk het gevaar en de sensatie zoeken. Met de corona heeft zich een wereldje van mensen gevormd die verzot is op het nemen van risico’s en hun leven én van hun dierbaren in een waagschaal stellen. Artsen verschillen wellicht van mening inzake de baten of risico’s nemen. De een weigert, maar de ander geeft misschien vaak raad (??)en is ervan overtuigd dat ze het risico waard zijn de regels te versoepelen. Mini corona’s spelen zich regelmatig af in Zuid-Am., en ik kan zeggen dat ze wel kort, maar ultra heftig, funest en vernietigend zijn. Laat staan een PANDEMIE. Uiteindelijk moet een ieder als patiënt of als ouder echter de beslissing nemen voor hun gezin. Onderwijs, economie, geld, werk bla bla bla, álles moet momenteel bevroren worden, stilstaan totdat……….de corona afscheid neemt en voorgoed(???) vertrekt. Maar zo te zien, zoals men vooral in Nederland te werk gaat met deze meneer, heeft hij zijn tent allang opgeslagen als teken dat hij zich voorlopig niet zal terugtrekken, en als gast onder ons nog lange tijd zal verblijven. Wij zullen ons in dit geval moeten troosten en met hém leren leven…………..terwijl er geen scholen meer zullen zijn, geen onderwijs, geen geld, geen werk, geen eten, geen gezondheid……………….alleen jammerklachten, verdriet, hopeloosheid en pijn………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *