31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | UTS

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ruben Flores aan het woord.

Kwam gister terug uit het buitenland en doe mijn Chippie in mijn mobiel om te bellen. De telefoon geeft aan dat er geen simkaart is en de gebelde nummers niet in het netwerk van Chippie zijn geregistreerd. Ga vanochtend naar UTS om het probleem op te lossen.

De dame die mij helpt doet van alles met haar toetsenbord maar zonder resultaat. Neemt mijn simkaart mee naar een andere computer en was ook aan het bellen met een andere telefoon. Terug naar mij zegt ze dat mijn simkaart beschadigd is want met een andere telefoon had ze hetzelfde resultaat. Een nieuwe simkaart kopen voor 27 gulden is de oplossing.

Ik ga naar de kassa en betaal braaf de 27 gulden. De dame haalt een nieuwe simkaart tevoorschijn en begint weer op het toetsenbord van haar computer te trommelen. Zij raakt gefrustreerd en zegt me dat de nieuwe kaart geblokkeerd is in het systeem, wat dat ook mag betekenen. Of ze mij later kan opbellen om me te laten weten hoe het is afgelopen.

En dan moet u zich realiseren dat ik in het kantoor van de klantenservice van UTS sta. Een andere oplossing zou zijn dat ik met de nieuwe simkaart naar de technische dienst ga. Toen brak mijn klomp helemaal. Men zou een nieuwe auto kopen die niet wil starten en de verkoper zegt dat men de auto naar de garage moet brengen, maar dan wel op een oplegger, het kan niet anders, de simkaart zou ik nog op zak kunnen meenemen.

Ik concludeerde dat ik betaald had voor een nieuwe functionerende simkaart en dat die niet geleverd werd. Zat er niets anders op dan de overeenkomst nietig te verklaren en dat UTS mij 27 gulden teruggaf. Maar dat kon niet, want het ‘systeem’ voorziet er niet in.

Overal ter wereld kan men in allerlei winkels simkaarten van het land met beltegoed kopen en ze werken meteen. Kennelijk is dit niet het geval bij UTS-klantenservice. Zou best mogelijk zijn dat er niets mankeert aan mijn oude kaart, maar dat hij in het UTS-systeem ‘geblokkeerd’ is. Te gek om waar te zijn, maar het is wel waar wat ik vandaag bij UTS-klantenservice heb meegemaakt.

Ruben Flores,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ik ben al 20 jaar een tevreden klant van UTS. Mobiele telefoon nooit problemen, internet in die 2o jaar maximaal 2 keer even down geweest. Vaste lijn gebruik ik zelden, maar ook nooit een probleem.

    Met TDS wat vaker probleempjes gehad, maar telkens was de service daarbij uitstekend.

    Dus ondanks alle klachten waarover ik lees ook tevreden klanten. En dat mag ook wel, met een bedrijf (UTS) met 500 werknemers op de payroll.

  2. Gisteren twee Chippie kaarten gekocht van 5 NAF. Mijn telefoon was sinds 17 april zonder dienst. Upgrade gedaan, nummer wordt niet herkend. #191# en #181# doen het niet. Sim overgezet in andere telefoon , zelfde probleem. Morgen dus even naar UTS. Enkele uren later bij een tweede poging gaat alles weer goed. UTS is een beetje een spookbedrijf aan het worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...