Ingezonden | Tussentijdsresultaat prestatie van solar-installaties op Curaçao

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ronald Lieuw aan het woord.

Na de eerste oproep voor het beschikbaar stellen van data van solar-installaties, publiceren wij hier het resultaat van de prestatie-indicator “specifieke opbrengst”.

Dit kengetal is een indicatie van de gemiddelde jaarlijkse opbrengst van een solar-installatie. Men gebruikt hiervoor de eenheid: kWh/kWp per jaar.

Dit kengetal geeft aan wat een geïnstalleerde kiloWatt-piek (kWp) aan zonnecellen per jaar aan elektrische energie (in kWh) levert.

Het voorlopige resultaat van de analyse is dat 68% van de geanalyseerde systemen op Curaçao een “specifieke opbrengst” heeft van tussen de 1,401 en 1,600 kWh/kWp (gemiddeld ) per jaar.

Zonnepanelen onderzoek Ronald Lieuw-Sjong 20190324

Naarmate er meer data binnen komt, zal dit percentages veranderen.
In Nederland houdt men 875 kWh/kWp (gemiddeld) aan.

Bent u benieuwd hoe uw zonnepanelen presteren? Zijn de opbrengsten van uw solar-installaties nog niet in deze figuur verwerkt, neem dan contact op via [email protected]

Ronald Lieuw-Sjong
Next Step Consulting NV
Curaçao
+5999-511-1546
[email protected],

Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *