28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Toiletpapier

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Toiletpapier
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord

Beter een goede buur dan een verre vriend. Daar zit wat in, vooral als de verre vriend andere belangen heeft. Zo heeft onze grote vriend ingegrepen in Irak en Lybië. Die zijn nu hun olie kwijt en de Islamitische Staat heeft er vaste voet aan de grond gekregen. Vraag nu aan een Irakees of Lybiër wat deze van onze verre vriend vindt. Onze zuiderbuur heeft ook olie. Amerikaanse en Nederlandse oliemaatschappijen willen die daar weghalen tegen een preis di baka flaku, net als vroeger.

Daarom moet de oppositie weer aan de macht komen. En daarom moet er gesaboteerd worden en tekorten veroorzaakt zodat de economie en de samenleving ontwricht raken.

De Venezolaan ziet zich dan genoodzaakt om rijst te eten als er geen aardappelen zijn en appels als er geen peren zijn. Maar wat er ook gebeurt, hij wil niet terug naar de tijd van vroeger. Toen had een klein groepje families alles, anderen hadden niks en de rest had helemaal niks (extreme armoede). Er was toiletpapier in overvloed, maar met een lege maag had je er niks aan.

In plaats van te analyseren hoe de tekorten ontstaan, wat de rol is van ex-president Uribe en zijn paramilitaire drugsbenden en waarom de olieprijs plotseling tot een dieptepunt gedaald is, doen de lokale media, aangezwengeld door de NSA, de AIVD, de VVD en de Telegraaf, mee aan de stemmingmakerij. Hierdoor worden Venezolanen op de luchthavens van Curaçao en Aruba nu uitgemaakt voor dief en prostituee en teruggestuurd. Een student zou in een Arubaanse cel onder verdachte omstandigheden zelfmoord hebben gepleegd door toiletpapier te slikken. Hij zou dat hebben verkozen boven teruggestuurd worden. Zijn ouders hebben een onderzoek laten instellen na verkeerde berichtgeving in lokale media.

Zo ga je niet met je buren om. Deze hebben inmiddels voldoende toiletpapier, buitenlandse kranten in overvloed. De Washington Post en de Telegraaf schijnen geliefde merken te zijn. Samen met lokale bladen brengen ze het ‘nieuws’ over een vluchtelingenstroom deze kant op. Dit staat haaks op recente cijfers van het toeristenbureau. En nu we het er toch over hebben, als het klopt wat er allemaal beweerd wordt, waarom hebben die 1000 illegale Colombianen er dan moeite mee om teruggestuurd te worden als het zo slecht gaat in Venezuela? Nu de Farc uitgeschakeld is, waarom gaan die 6 miljoen Colombianen niet terug? Zou het zijn omdat het verschil tussen arm en rijk nog nooit zo groot is geweest als nu in Colombia ?

JOHN DA SILVA

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Nog even vergeten John da Silva;

  Wie zijn de rijkste vrouwen van Venezuela ?

  Juist ja, de dochters van wijlen Chavez. Maar liefst 4 miljard USD op hun bankrekeningen (uiteraard niet in Venezuela) en wonen nog altijd in het paleis van pappie. Maduro laat hen daar in wonen, is anders zo zielig.

  Geloof je nog altijd in de heilstaat Venezuela, beste John ?

 2. waarom gaat deze man niet zelf in Venezuela wonen? Na een jaar mag hij dan weer schrijven. Tot die tijd, spaar ons svp. van deze onzin!

 3. Kan de geachte brievenschrijver uitleggen waarom steeds meer inwoners van de Chavez heilstaat hun paradijs onvluchten om zich elders te vestigen ?

 4. aldus een hardnekkige gelover in de socialistische heilstaat…
  Misschien is hij ooit gehersenspoeld en dan blijf je roepen in een woestijn.
  niemand die het nog wil horen, maar toch blijven proberen…
  Ik weet ook wel dat de democratie en het kapitalisme niet ideaal zijn, maar toch echt te prefereren boven een dictator.
  Er is een hoop mis in de westerse landen, natuurlijk….
  maar ik zou van zijn leven lang niet willen gevangen zitten in een communistisch land.
  in het Westen is er tenminste nog vrijheid van mening…
  in Venzuela, zie je de hele dag Maduro op TV, om zijn boodschap te brengen.
  Dat is pas echt verschrikkelijk.
  Na de ramp Chaves nu het drama Maduro….
  Arm volk en niet alleen omdat ze geen eten of medicinen kunnen kopen.
  Wat joep Meloen zegt is gewoon waar: de tering naar de nering zetten.
  En opletten op welke partij je gaat stemmen.
  Want een volk wordt vaak dom gehouden om als stemvee te dienen voor de maffia partijen.
  maar dat is nu eenmaal de consequentie van de democratie, helaas…

 5. Och mijn hemel, onze Maduro en Chavez gek is nog steeds niet bekeerd van zijn fantasiën ?
  Beste John, wanneer leer je nu eens begrijpen dat ongelimteerd geld uitgeven wat je niet hebt, ooit gaat leiden tot een faillissement.
  Al dat mooi weer spelen met oliegelden, het blijven subsidiëren van de prijzen van brandstoffen omdat men bang is voor rellen wanneer de mensen de werkelijke prijs zouden moeten betalen en al die leuke sociale projecten hebben er voor gezorgd dat Venezuela structureel meer uitgeeft dan er binnenkomt. Op zich is dat niet zo erg, maar wanneer je het op deze schaal doet dan is dat niet vol te houden.
  Ook het subsidiëren van waarde van de munt is geen goed idee. Tuurlijk, doet het leuk voor de kiezers, maar waar betalen we dat van ?
  En nee, de olieprijs wordt niet door de VS gecontroleerd, is gewoon de internationale markt. Zoals we een aantal jaar geleden een bubble hadden omdat men dacht dat er tekorten zouden ontstaan wanneer China in de auto zou stappen, hebben we nu te maken met een veel lager brandstof verbruik. In veel landen is het nog altijd recessie, waardoor er minder bedrijven zijn, minder vrachtwagens op de weg, minder mensen op weg naar hun werk etc oftewel het algeheel verbruik is drastisch omlaag en dus ook de vraag naar olie minder.
  Komt nog een keer bij dat de VS tegenwoordig niet veel meer hoeft te importeren, zij zijn bijna self sufficient oftewel logisch dat de prijzen dalen.
  En dat beste John, is de reden dat de olieprijzen naar beneden gaan en dus de inkomsten van Venezuela en derhalve wordt eens te meer duidelijk dat het potverteren van Chavez en Maduro onhoudbaar is.
  Maar goed, blijf jij lekker dwepen met deze idioten. We zien de boel binnenkort wel uit elkaar klappen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties