29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 18:16

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden: Tijd voor een positieve boodschap!

Ingezonden: Tijd voor een positieve boodschap!

Brief
Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Joseph Hart aan het woord

Beste lezer,
Na al die artikelen over de misdaad, denk ik dat het goed is om u een positieve boodschap te sturen om bij te dragen tot een gevoel van hoop bij ons volk. Want er zijn wel degelijk positieve dingen aan het plaatsvinden op Curaçao!

De overheid heeft unaniem een motie aangenomen om misdaad te bestrijden door preventieve maatregelen om onze probleemjongeren en -gezinnen te helpen, in nauwe samenwerking met de kerk, schoolbesturen, vakbonden, sport- en ouderorganisaties. Dit jaar al wordt er begonnen met de uitvoering van dit project!

Bovendien is de overheid gestart met betere preventieve controle en corrigerende activiteiten door doelmatige training van het politiekorps, hechtere samenwerking tussen de verschillende organisaties belast met defensie en orde handhaving en ook door toepassing van meer geavanceerde apparatuur ten bate van toezicht en vergaring van relevante gegevens.

In Otrobanda heeft ‘United Nations Development Project’ een project gerealiseerd met de inspirerende titel: “Een Handelsbekwaam Curaçao: met betrokken mensen, bevlogen geesten ten behoeve van een beter Curaçao!”

Een andere reden waarom ik vandaag positiever ingesteld ben is het toenemend aantal reacties op mijn wekelijkse boodschappen waarin bezorgdheid, maar ook suggesties voor oplossingen worden aangedragen voor de problemen die ik opsom. Mijn dank hiervoor! Ik doe een dringend beroep op u, geachte lezer, om uw mening te berde te brengen, hetzij in de media of via mij. Want ook uw mening en suggesties zijn van belang en kunnen helpen!

Ik heb nog meer positieve informatie, vooral voor de wijkorganisaties. Zonder de wijk te noemen – dat moeten de bewoners zelf doen – ben ik op de hoogte van een project dat nu in uitvoering is, waarbij men probeert het contact onder de wijkbewoners en met hun ‘centrum’ te optimaliseren door middel van het internet. De bewoners kunnen een training volgen hoe gebruik te maken van internet, terwijl er gezocht wordt naar middelen om meer gezinnen te voorzien van computers of iPad. Dit zal niet alleen het contact onder de bewoners verhogen, wat meer eenheid zal bevorderen, maar opent ook de mogelijkheid om online cursussen aan te bieden en op deze wijze ons volk meer vorming aan te bieden.

Deze ontwikkeling heeft zelfs een nog ingrijpender gevolg, wanneer we beseffen dat ons onderwijs al is begonnen met de toepassing van internet en dat binnen afzienbare tijd al onze scholen grotendeels afgestemd zullen zijn op ‘online learning’.

Deze ontwikkelingen zijn redenen voor optimisme, omdat op deze wijze de mogelijkheid wordt geschapen om meer mensen aanvullende vorming aan te bieden, wat betere vooruitzichten op een baan biedt. Des te meer wanneer we beseffen dat de beheersing van communicatietechnologie (het gebruik van internet) de beste kansen op emplooi garandeert! Een volk dat goed ontwikkeld is in de toepassing van moderne technologie, zal investeerders aantrekken die geïnteresseerd zijn in het bieden van internationale dienstverlening of die geavanceerde instrumenten willen maken, wat een gedegen kennis en vaardigheid van de werknemer vereist.

Tenslotte nog dit. De overheid heeft opdracht gegeven voor een grondige analyse van de specifieke problemen van onze woonwijken om hierdoor doelgerichte acties te ondernemen ter oplossing van de problemen waar dit nodig is. Dit is zeer goed nieuws! Beste lezer, ofschoon we nog heel wat te doen hebben, zijn we wel op de goede weg en zullen wij er wel degelijk in slagen onze gemeenschap te zuiveren om een rechtvaardige en duurzame toekomst voor ons allen te scheppen!

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties