31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 16:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Tene Kòrsou Limpi

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jos Nobel aan het woord.

Veel mensen die hier voor het eerst komen zeggen dat zij het vuil op straat als groot minpunt ervaren. Wij weten dat het veel erger is geweest en dat er veel aan gedaan wordt om dit te verbeteren gelet op de mensen die dagelijks langs de wegen bezig zijn de boel schoon te houden. Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen door een deel van de de straat waar wij wonen schoon te houden.

- Advertentie -

Aangezien wij tussen twee scholen met in het midden ook nog een supermarkt zitten valt het niet mee, maar het resultaat is toch zichtbaar. Als er glas, flessen van wijn of whisky en dus niet afkomstig van de schoolgaande jeugd, op straat ligt en ook het nodige plastic en papier ruim ik op. De eerste schoonmaakbeurt kostte ongeveer twee uur en nu ben ik er in tien minuten klaar mee en dan niet eens meer iedere dag.

In de krant lees ik soms wel advertenties over dit onderwerp maar het eiland verdient een grootsere aanpak want het natuurschoon is een van de rijkdommen van dit eiland. Overheid, zorg dat stranden schoon en opgeruimd zijn en blijven. Bij het WTC waar wij regelmatig komen puilt de vuilcontainer regelmatig uit en dat is vragen om problemen. Beter een keer met een halfvolle container dan een overvolle container waardoor mensen hun troep laten slingeren.

Maar het grootste punt is dat de mensen bewust gemaakt moeten worden van de ontelbare voordelen van een schoon eiland. Neem vuil mee naar huis en laat het niet zwerven.

Jos Nobel,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Al jaren achtereen bezoeken wij jullie mooie eiland. En moet gezegd. Het eiland is in al die jaren schoner geworden. Dus hulde voor allen.

  2. @ Ericlapas,

    Hoe krijg je het voor elkaar om de goedheid van een bewoner om te buigen tot gierigheid ?????
    De schoolkinderen zijn waarschijnlijk degenen die het daar hebben neergedonderd. De jeugd en opruimen ? Zelfs tegen betaling ? Vergeet het maar.

  3. Dit lijkt erg veel op Nederlandse gierigheid. Er is een school in de buurt dus zal er ongetwijfeld een jongen of meisje tussen zijn, die wat guldens kan gebruiken. Het is belangrijk dat wij de jeugd van jongs af aan leert om voor hun geld te werken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

Opinie | Discriminatie

Opinie Dr. Jeff Sybesma Op 25 september 2021 stond in het Antilliaans Dagblad het onderstaande bericht (zie aangehechte bijlage). Ik twijfel niet aan de getrouwheid van het artikel...
- Advertentie -