27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: SVB perikelen

Lezers Schrijven


Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” WIM VAN DER GULIK ” aan het woord…………..

- Advertentie -

Advertentie

NA JAREN op de eilanden gewerkt te hebben, waarvan het leeuwendeel op Curaçao, geniet ik van mijn welverdiende pensioen.
Dus hebben mijn vrouw en ik de tijd om te gaan reizen, dat is wat we beiden graag doen.
Door een spaarzaam leven hebben we daar ook de middelen voor, tot zo ver allemaal fantastisch! A
ls je wilt reizen is het heel verstandig om een reisverzekering af te sluiten met een zogenoemde werelddekking.
Dat was tot vorig jaar ook mogelijk bij een Europese Verzekeringsmaatschappij, die door verzekeringskantoor Brouwer aangeboden werd.
Leeftijd speelde geen rol, de medische kosten van ongevallen en dergelijke werden vergoed en met aftrek van de kosten die normaal op het eiland vergoed werden.
Eind vorig jaar heeft echter de SVB (is dat niet een afkorting van Sociale Verzekerings Bank?) besloten om deze kosten niet meer te dekken, met als gevolg: de Nederlandse verzekering heeft hierna dan ook afgehaakt.
Wat NU?
Een lokale verzekeringsmaatschappij probeert dit ongemak op te vangen voor een veel hogere premie met lagere uitkeringen en vele beperkingen.
Als je boven de 69 jaar, soms zelfs 65 bent (leeftijdsdiscriminatie) kan je nog wel verzekeren maar de uitkeringen zijn plusminus 1/6 van het bedrag wat uitgekeerd zou worden als je onder die leeftijdsgrens zit, terwijl de premie gelijk is.
Bij die Europese verzekering konden we drie maanden aaneengesloten wegblijven (wij hebben familie in Nieuw- Zeeland) met de mogelijkheid om per dag bij te verzekeren voor een langere periode.
Met de nieuwe verzekering kunnen we niet langer dan zestig dagen uit en thuis wegblijven en bijbetaling voor extra dagen kan niet meer.

Conclusie: Als je met pensioen bent en dus tijd hebt om te gaan reizen, dan word je door de SVB hierin zeer beperkt.
Is het niet de policy van de regering om de ouderen te steunen en waar nodig te begeleiden?
Of vindt de SVB het normaal dat de gepensioneerden niet meer de deur uitgaan?

Mijn vraag is: tot wie zou ik mij kunnen richten of welke instantie kan dit discriminerende gedrag van de SVB voor ons en velen van ons oplossen?
WIM VAN DER GULIK
Curaçao

bron:

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Het is bijna niet te bevatten dat mensen die voor medische redenen door de SVB worden uitgezonden en vergezeld moeten worden door een ander, bijvoorbeeld een echtgenote van 65, die dan in het buitenland niet verzekerd is door de SVB. Ik begrijp van de SVB dat zij tot deze beslissing is moeten komen omdat er misbruik werd gemaakt. Maar het zal je maar overkomen dat je echt ziek wordt of een ongeval krijgt of misschien zelfs komt te overlijden. Ik wil niet denken aan de ellende die dit met zich mee zal brengen in het bijzonder voor mensen die de middelen niet hebben om dit te kunnen dekken. Een nachtmerrie lijkt mij dat.
    Er moet toch een manier zijn om misbruik te voorkomen. Bijv het aanstellen van een controlerende geneesheer in het buitenland? probeer mee te denken, zodat er een oplossing komt. Geachte heer Van Der Gullik u kunt misschien terecht bij minister Witheman?? Carlene Peterson

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -