Ingezonden | Straatmeubilair

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

Straatmeubilair

Straatmeubilair

Gelezen uitspraak van minister Camelia-Romer: “Het vernielde meubilair moet vervangen worden, echter, het ministerie kan dit niet constant blijven doen. Weggebruikers moeten zich ook realiseren dat ze verantwoordelijker moeten zijn in het verkeer”. Dit laatste is een dooddoener en helpt helemaal niets. De overheid doet echt jarenlang niets aan veilig verkeer, op alle fronten deugt het niet. Kan alleen maar veranderen door een integrale aanpak over de gehele linie. De betrouwbaarheid is zo sterk als de zwakste schakel. Als we de mentaliteit van de verkeersdeelnemers willen veranderen dan zal er echt veel meer moeten gebeuren dan hun wijzen op hun verantwoordelijkheid, maar zorg ook dat je eigen straatje zo schoon mogelijk is. Ik zie weer allerlei nieuwe rotondes, maar allemaal verschillend. De gemiddelde automobilist weet niet de regels van de rotonde. Ik zie op de nieuwe rotonde Hariri al een paar keer botsingen op de rotonde. Ik zie bord rotonde al omver gereden op de nieuwe rotonde bij Klein Hofje. Kan ik allemaal van tevoren voorspellen. Geen punaises meer plaatsen maar eerst goed nadenken waarom het straatmeubilair omver gereden word. Minister ik geef u het voorbeeld van de nieuw aangelegde hoofdweg door Tera Cora. Wat zie ik: geen maximum snelheid aanduiding, nieuwe lantaarnpalen die op 75 cm van de weg staan, rode paaltjes om een lantaarnpaal, omdat die voor een snack is geplaatst, waar auto’s gaan parkeren, middenberm die niet is afgemaakt, klinker drempels die nu al ingedeukt zijn, geen voorsorteren mogelijk voor de benzinepomp, onvoldoende rekening gehouden met toegang winkels, bedrijven ed. Geen rekening gehouden met de ambulance die daar elk weekend doorheen moet rijden! Waarom zijn nieuwe lantaarnpalen nodig tov van de bestaande? Als je dan al voor nieuwe kiest, dan plaatsen helemaal aan de kant. Waarom niet de oude lantaarpalen weggehaald? Ander voorbeeld: overal waar vangrails zijn de borden plaatsen achter de vangrails en niet ervoor. We zijn begonnen met nieuwe bushalteafdakjes in Otrabanda, maar blijkt de dakbedekking niet bestand tegen ons klimaat, maar ik zie nog steeds dat we ze blijven aanschaffen. In het vervolg bestellen zonder deze dakbedekking en hier zelf een deugdelijke dakbedekking voor verzinnen. Ik zie bordjes omver gereden die daarna weer omver gereden worden, maar geen ambtenaar die dan nadenkt hoe dit komt en of er geen andere oplossing is te bedenken. Ik lees de minister in Nederland vertellen dat we naar een veel grotere bevolking toe moeten, maar minister dan moet je nu beginnen met de infrastructuur hierop aan te passen. Dan ga je niet een dergelijke hoofdweg door Tera Cora ontwerpen, dan maak je een beleid voor de komende
jaren en daarin los je het Caracasbaaiweg probleem op. Asfalteer je de weg langs Bullenbaai naar Willibrordus. Plan je een rotonde bij de afslag naar Landfill en sluit je daarop aan plan Wechi. Dat pas je de maximale hoogte van woonhuizen in het EOP aan naar hoger als 8 meter. Ik heb echt geen expert nodig uit het buitenland of tripjes naar omliggende landen om te weten waar het ons aan schort.

Door, Henk Pasman
te, Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | Straatmeubilair

  1. Maar de ontwerper van de vlag van Curacao had daarom wèl visie : kleine twee sterren eiland. 😉

  2. Hulde voor de heer Pasman die telkenmale op eigenlijk kinderlijk eenvoudige wijze aantoont wat de professionelen? alhier dus niet zien. Het ontbreekt aan visie en “common sense”, en inderdaad daar hoeven we geen reisjes voor te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *