26 C
Willemstad
• woensdag 30 november 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Ingezonden | Stella van Rijn

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

In een artikel van dinsdag meldt het Antilliaans Dagblad dat Stella van Rijn is gepromoveerd op Nijenrode. Ik wil de lezers toch even terug in de tijd nemen en wel naar 2010-2012.

De voormalig Volkskrant correspondente S. van Rijn gaf in 2012 aan ‘niet gelieerd te zijn met de MFK’. Vreemd, want laten we wel wezen: zonder regering-Schotte was mevrouw natuurlijk geen secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken geworden.

In 2011 gaf zij nog aan dat de screening over de betrokken MFK-ministers ‘een goedkope losse flodder is’. Dan gaat het over MFK-ministers van destijds die niet ministeriabel zouden zijn geweest. Aangegeven in 2012 lid te zijn van MFK, maar niet ‘politiek actief en voerde geen werkzaamheden uit voor deze partij en zou dat ook nooit gedaan hebben’.

Er doken wel diverse foto’s op van Van Rijn en Schotte bij de Verenigde Naties in New York. Ze was op haar beurt de persoonlijk adviseur en vertrouwenspersoon van voormalig premier Gerrit Schotte. Zie hiertoe ook het artikel FTM (Follow the Money van 18 oktober 2011).

De nieuwe regering die tot op heden goed bezig is door aanstellingen van de vorige regering onder de loep te nemen, zou ook die van mevrouw van Rijn door kunnen lichten. We hebben het wel over gemeenschapsgeld. Het kan gewoon niet dat deze mevrouw al vanaf 2010 op dit ministerie zit. Ik word er eigenlijk best misselijk van.

Josef Martina,
Curaçao

Naschrift KKC

Stella van Rijn en Gerrit Schotte | Foto Bea Moedt
Stella van Rijn en Gerrit Schotte
Van Rijn heeft onderzocht welke kennis, processen en benaderingswijzen ingezet kunnen worden om toe te werken naar een democratisch systeem met meer geïnformeerde burgerparticipatie | Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

35 reacties

 1. ‘Vreemd, want laten we wel wezen: zonder regering-Schotte was mevrouw natuurlijk geen secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken geworden.’

  Helemaal juist. En dat deze mafiameid inmiddels 10 jaar in Forti zit kan alleen op een eiland zoals de eigenaar van Miles dat noemde.

 2. het verbaast mij niet dat in een land waar een voormalig Volkskrant correspondente zoveel carriere kan maken, dat wij nu een ex-verpleegster hebben als MEO minister

 3. Mafiameid Stella van Rijn.

  Het artikel hoef je niet te lezen, maar bekijk de onderste 2 foto’s eens: PRICELESS!

  Op de onderste foto kijkt ze naar haar baas als een teenager naar de poster van Justin Bieber.

  Je hoeft maar 1 van die 2 foto’s te zien en je weet dat het benoemen van deze mafiameid als voorzitster van de Commissie Integriteit volstrekt ongeloofwaardig is.

  Ook al is het je buurvrouw, Kennedy.

 4. Eens met dislect, maar hij/zij vergeet het volgende:
  (1) Stella van Rijn heeft een waardeloos CV, in geen enkele andere baan kan ze daarmee verdienen wat ze nu verdient;
  (2) Door haar reputatie als Schottes stoeipoes komt ze bij geen enkele organisatie meer aan de bak.

  Twee redenen dus om angstvallig aan haar stoel in Forti vast te houden, ook al wordt slinkse Stella daar door niemand serieus genomen en achter door iedereen achter haar rug uitgelachen.

  Maar ze kan altijd nog een nieuwe Tilly Pikerie worden.

 5. Dat stella nog in forti zit, terwijl de macht van MFK gebroken lijkt kan een paar dingen beteken:
  De MFK is nog sterk, dat wil zeggen zij hebben weet van dirt over kabinet/stateleden waar je het niet van verwacht, en willen iemand dicht bij het vuur hebben.
  Regeringspartijen hebben dirt over Stella en zij moet blijven als kop van jut die elk moment weer in het nieuws gebracht kan worden om de volgende lading stront te ondvangen en zo aandacht af te leiden.
  Of ze is gewoon, extreem goed in wat ze doet en er kunnen geen capable vervangers gevonden worden, en zij vind dat de beloning de stank wel rechtvaardigt. Hoe je het draait er zit een walm aan.
  Een andere reden kan ik niet bedenken

 6. Prachtig die foto’s van MFK slet Stella, verliefd en vol bewondering kijkend naar een MAVO3 mafiose crimineel, als een puber naar Justin Bieber.

  Vooral de onderste foto… priceless!

 7. Renée van Aller heeft gelijk, sloerie Stella heeft zich op mensonwaardige wijze liggend staand gehouden en is helemaal in de kont van Schotte gekropen, vakkundig vastgelegd door de parasiet Ramsay Soemanto, Schottes prive fotoslaaf.

  Dat Schottes slet dit jaar haar tienjarig jubileum in Forti viert zegt genoeg over het zelfreinigend vermogen van Curacao.

  En dat kan Tilly Pikerie bevestingen.

 8. Renée van Aller heeft gelijk, sloerie Stella heeft zich op mensonwaardige wijze liggend staand gehouden en is helemaal in ** **** *** Schotte gekropen, vakkundig vastgelegd door de parasiet Ramsay Soemanto, Schottes prive fotoslaaf.

  Dat Schottes **** dit jaar haar tienjarig jubileum in Forti viert zegt genoeg over het zelfreinigend vermogen van Curacao.

  En dat kan Tilly Pikerie bevestingen.

 9. Rechtsaf t bos in.
  Jouw moeder is een vrouw.
  Pff dacht effe jezus is back.
  Maar ja.
  Intelligentie is net als hoever kan je een bos inlopen.
  Tot de helft.

 10. Drechi zegt: ‘Stella is een mooie, knappe vrouw’.

  Nu ben ik ineens zeer benieuwd naar mevrouw Drechi!

  Stella heeft een gezicht als een versleten vaatdoek!

 11. Het is een schande dat lafaard Ruggenaath mafiameid Stella van Rijn nog steeds als secretaris general aanhoudt, en haar zelfs tot voorzitster van de commissie Integriteit benoemd heeft.

  Stanley Betrian had ballen, die stuurde haar naar huis waarna Schottes slet schootvoetend toegaf MFK lid te zijn en MFK vergaderingen bij te wonen.

 12. Snelle reactie van L.J. de Jong, zou hij weten dat de eerste wereldoorlog al afgelopen is?

  Maar hij heeft gelijk. Het is een schande dat Stella van Rijn alias Schottes sloerie alias Gerrit’s geisha nog steeds in Forti zit, en wel in de hoogste salarisschaal.

  Ze vrijt nu tegen Edward Heerenveen van Insel Air aan, ook zo’n loser die het eiland honderden miljoenen heeft gekost en alleen al vanwege zijn keuze voor het sprekende mantelpak als partner al niet te handhaven als directeurtje bij Insel.

 13. Geheel eens met Dhr Martina. Ma Van Rijn moet snel uit overheidskringen verdwijnen. Haar thesis is evenmin sterk. we

 14. @DbpT ik daag je bij deze uit om morgen ochtend om 10 uur aan de teras tafel bij het ijsco hokje op het willeminaplein mij te ontmoeten, ik heb een fel PAR t. schirt aan, meld ff wat jij aan hebt dan kan ik je herkenne ff kijklen wie het >>> vul zelf maar in laffe **** laat weten wat je aan hebt, laat ik zeggen trek maar een MFK t.schirt aan, hoor snel van je op deze KKC.

  @Abraham, svp niet zo, denk even aan onze huisregels.
  KKC commentaarpolis

 15. @Peter P

  Mooi dat jij van Rijn kent en meer van haar weet -):
  Quote
  Wellicht hebben jullie je laten meesleuren met de vele ongefundeerde beweringen hier op het forum dat Stella een soort **** is die zichzelf omhoog heeft g****kt.
  Unquote

 16. @renee van aller & John

  Voorop gesteld: Jullie bijdrages zijn altijd zeer interessant, correct en goed onderbouwd en geeft veel inzichten, ook ben ik het niet altijd met jullie eens. Ik lees ze graag.

  Jullie eerste bijdrage in deze topic deed mij daarom bijzonder verbazen vanwege het hoge “suggestieve” gehalte. Het gaat over Stella van Rijn en jullie hebben het “informatief” over “ontrouw”. Wellicht hebben jullie je laten meesleuren met de vele ongefundeerde beweringen hier op het forum dat Stella een soort hoer is die zichzelf omhoog heeft gen**kt.
  Jullie tweede bijdrage gaf daar (gelukkig) wat nuance aan. Ik denk dat jullie inzagen dat er gewoon absoluut niets concreets is dat Stella zich hier aan schuldig maakt (aan politiek oportunisme wel : ) )

 17. Wat een onzin van Aller.

  We hebben een terechte grote hekel aan de crimineel Schotte (man) en aan de hypocriete profiteur van Rijn (vrouw).

  Aan de lelijke meeloper Thode (man) en aan Fraudelyen Wiels (vrouw).

  Aan de lolo van Soto, Pik Pisas (man) en aan het viswijf van Boca Sami, Constantia (vrouw).

  Aan de luie profiteur Remki Rojer (man) en aan de lafaard Alex Rosaria van PAIS (vrouw).

 18. @Mano,
  Mano man, je hebt me werkelijk bijna letterlijk de woorden uit de mond gehaald,zij het niet dat ik er een kleinigheidje aan toevoeg.!
  Wat zijn vrouwen toch heeeeeeerlijke wezens. Stella is een mooie, knappe vrouw. Sorry hoor “mannen die door haar afgewezen zijn, en nu hun zwartgalligheid hier op een lekker anonieme KKC blog ten toon spreiden”. Helden zijn jullie :):)
  Mijn moeder is bijvoorbeeld een vrouw. Praat gekke dingen over haar zoals een Bram Mokkel dat placht te doen, en ik maak je af Mokkel. En dit is geen bedreiging. Het is een belofte!!!
  Kan ik het helpen dat jij niet eens weet wie je vader is, omdat je moei met de hele goegemeente in bed heeft gelegen, de pastoor incluis!
  Krijg lekker herpes “heren”

 19. @R.van Aller schreef;
  “Mannen zijn kennelijk boven elke twijfel verheven, maar vrouwen niet. Waarom is dat vroegen wij ons beklemd af. Zijn vrouwen een minder soort mensen?”

  Eh, denk toch maar weer even mijn bemoeizuchtige bek open te trekken. Vrouwen zijn absoluut geen minder soort mensen dan mannen, integendeel! Dat komt omdat ze toch al een aparte soort binnen de soort vormen. Mijn ervaring met vrouwen is dat zij ten eerste sterker zijn dan mannen, niet zozeer fysiek dan wel mentaal/intellectueel. Van vrouwen heb ik heel veel geleerd, ik ben dan ook een fervent aanhanger en liefhebber van de vrouw. 🙂

 20. @J
  Wij gaan niet over bedenkelijke benoemingen. Dat is een taak van de politiek verantwoordelijke bewindspersoon. Bedenkelijke benoemingen zijn er in overvloed. Elke politieke regeringspartij stelt haar eigen mensen aan. Dus de bestaande functionarissen zitten thuis met salaris, omdat er geen juridische reden is om hen te ontslaan. Die praktijk kost het Land handen vol met weggegooid geld. Een integere ambtenaar werkt voor elke regering even goed. Ons punt was objectief. Er wordt altijd veel meer emotionele dubieuze kritiek geuit op vrouwen, dan op mannen. Mannen zijn kennelijk boven elke twijfel verheven, maar vrouwen niet. Waarom is dat vroegen wij ons beklemd af. Zijn vrouwen een minder soort mensen?

 21. Het is toch werkelijk onbestaanbaar dat een niet door enige integriteit gehinderde oportunist als Stella van Rijn actief lid wordt van de mafia partij MFK, met een waardeloos CV een hoge overheidsfunctie krijgt door haar vrijages met MFK leider Schotte en na 7 jaar nog steeds in die functie zit?

  En dan blijkt nu ook nog eens dat ze al die jaren geen reet heeft uitgevoerd en met een salaris van 19 K alleen aan haar Nijenrode promotie heeft zitten werken.

  Het wordt tijd dat haar medewerkers in opstand gekomen, zoals het personeel van de Studiefinanciering dat heeft gedaan.

  Het wordt tijd minister Ruggenaath ingrijpt, zoals minister Alcala dat bij de Studiefinanciering heeft gedaan.

  Ruggenaath, toon eens ballen, net zoals je voorganger Betrian!

 22. @ R.van Aller schreef;
  “Mensen, wat zijn wij met zijn allen door en door verrot. Mannen een beetje meer dan vrouwen, maar dat is oud nieuws.”

  Nou, daar kijk ik dus niet van op. Het is een vaststaand feit dat ‘de mens’ met het verrot-virus besmet is, sterker, wij de mensen worden ermee geboren! In gelovige(christelijke) kringen heet het verrot-virus ‘de erfzonde’. Ondanks de op een sadomasochistische voorstelling lijkende kruisiging van Jezus christus, zoon van god, heeft de schepper(?) zijn mislukt project ‘mens’ niet bevrijdt oftewel niet kunnen of willen bevrijden van het verrot-virus a.k.a. de erfzonde…. 😆

 23. Ik ben het helemaal met Martina en J eens, onder Betrian heeft van Rijn al thuisgezeten kortom haar de toegang tot Forti ontzegd de volgende regering PS en PAIS hebben zich niet afgevraagd of er good governance is toegevoegd past, overigens het onderwerp van v. Aller en de Vries wat vaker werd aangehaald, (in tegenstelling tot nu). Idd wil de bevolking dat we qualified mensen als ambtenaren hebben die op correcte wijze op hun plek zijn gekomen.
  Dus mijn voorstel is en was altijd al zo: zowel kijken naar de Marvelyne Wiels aanstelling en ook de benoeming van v Rijn v.a. 2010 onder de loep nemen.
  Dat zij haar promotie heeft kunnen afronden terwijl zij werkte maakt mij niet uit, er zijn weinig mensen die zich de luxe kunnen veroorloven 100% aan hun promotie te werken. It ll takes time! Daar heb ik dus geen problemen mee, dit geldt voor veel mensen w.o. ikzelf.
  De manier waarom zij is binnen gekomen wekt terecht al jaren veel vragen op. Zoals J aangaf man of vrouw maakt in deze niets uit.
  Waarvan akte.

 24. Ik ben het helemaal met Martina en J eens, onder Betrian heeft van Rijn al thuisgezeten kortom haar de toegang tot Forti ontzegd de volgende regering PS en PAIS hebben zich niet afgevraagd of er good governance is toegevoegd past, overigens het onderwerp van vAller en de Vries(in tegenstelling tot nu). Idd wil de bevolking dat we qualified mensen als ambtenaren hebben die op correcte wijze op hun plek zijn gekomen.
  Dus mijn voorstel is en was altijd zo: zowel kijken naar de Marvelyne Wiels aanstelling en ook de benoeming van v Rijn v.a. 2010 onder de loep nemen.
  Dat zij haar promotie heeft kunnen afronden terwijl zij werkte maakt mij niet uit. Dat geldt voor veel mensen w.o. mezelf.
  De manier waarom zij is binnen gekomen wekt terecht vragen op. Zoals J aangaf man of vrouw maakt in deze niets uit.
  Waarvan akte.

 25. Het is een grote schande dat deze kontenrkruipster van Gerrit Schotte nog steeds secretaris generaal is en daarmee tienduizenden per maand verdient.

  Werkelijk niemand in Forti neemt deze Judas serieus, en ze heeft dan ook dikbetaald uit belastingmiddelen de afgelopen 7 jaren onder werktijd haar promotie kunnen afronden.

  Als voormalig koffiedame van de aannemersvereniging en redactrice van een klein kut krantje had ze ook geen enkel CV voor de functie van secretaris generaal. Maar deze golddigster pur sang (nu heeft ze Cancel Air directeur Heerenveen aan de haak geslagen, dus wellicht zijn niet alle miljoenen van deze porkeria airline in Venezuela verdwenen) wist ze zich via Gerrit Schotte op te vrijen naar haar huidige functie.

  Waarbij de domme gans Stella eerst nog glashard ontkende lid van de mafiose MFK te zijn, denkend dat dat nooit uit zou komen.

  Stella van Rijn heeft geen greintje integriteit, en ik roep de MAN/PAR/PIN regering dan ook op haar onmiddellijk uit Forti weg te halen.

  Schottes sloerie alias Gerrits geisha heeft ons inmiddels aan salaris en tientallen dubieuze snoepreizen miljoenen gekost.

  Terwijl er op Forti nauwelijks geld is voor wc papier. Gelukkig circuleren daar nu enkele copieen van een proefschrift van 400 paginas die als vervanging daarvan gebruikt kunnen worden.

 26. Veroletterend vind ik zwaar overdreven , ik ben het geheel eens met Martina en niet interested of v Rijn man of vrouw zou zijn. Beetje vreende reactie van v.Aller en de Vries. Ik hoor ze beide niet over de bedenkelijke benoemingen van de afgelopen tijd..

 27. Nu wordt er door de mens altijd en op allerlei manieren gebruik gemaakt van macht om zichzelf en anderen vooruit te helpen in het leven. Sommigen moeten zich liggend staande houden. Waarom wordt dat een dame kwalijk genomen en mogen heren dat kennelijk wel? Ooit het prachtige verhaal van Boeli van Leeuwen over bysides gelezen? Was aangrijpend, vooral vanwege het meten met twee maten. In Amerika bedriegt 70% van de mannen en 50 % van de vrouwen hun huwelijkspartner (2005). Deze cijfers zijn te vinden in het boek “Ontrouw” van de journaliste Wendy Leigh. Mensen, wat zijn wij met zijn allen door en door verrot. Mannen een beetje meer dan vrouwen, maar dat is oud nieuws. Eerlijk gezegd keken we er nogal van op dat vrouwen zo leuk mee komen in het overspelige bedrijf: we liggen maar 20% achter op de mannen. Een verhouding die op andere terreinen als een verheugende vooruitgang zou mogen worden gezien. We kunnen alle afkeurende reageerders nog blij maken met een artikel uit 2005 met de titel Keintura di puito. Heel leerzaam voor de praktijk. Deze onder vuur liggende dame maakt gebruik van haar verpletterend innerlijk en uiterlijk. Als de buitenkant minder wordt, heeft de binnenkant voortdurend veel voordelen bij een inspirerende inzet. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -