Ingezonden | Sportveld Barber (2)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marcel Sommer aan het woord.

Dankzij een telefoontje van Amigu dit Tera naar diegenen die achter het sportveld te Barber zitten, zijn er nog twee kleinere, zwaargehavende indju’s over gebleven. David Dick beweerde dat de juiste instructies aan de loaderchauffeur uitgedeeld waren, maar volgens mij moet er dan veel aan het ruimtelijk inzicht, de creativiteit en het geheugen van die man(nen?) mankeren.

Er liggen nu twee stammen te wachten om in meubels en of houtskool veranderd te worden, daar het een begeerde houtsoort hiervoor is. Ik schat de waarde van die twee stammen waar ik mijn armen niet omheen kan krijgen op 1.000 gulden per stuk, of meer. Oldgrowth zijn van grote waarde voor het vastleggen van CO2. Grappig dat de economie van Curaçao buitenproportioneel veel van deze trigger van onder andere klimaatverandering laat vrijkomen. Immers, we zijn voor een groot deel afhankelijk van toeristen en het meeste van de spullen die we hier gebruiken is van buiten afkomstig. Vergeet niet dat we hoofdelijk overgeslagen de grootste producent van CO2 zijn.

Dit dus door de meest vervuilende raffinaderij op het halfrond. Men heeft hier fantasie en talent. Helaas niet zoveel dat er nu serieus nagedacht wordt over alternatieven en men wil blijven voortborduren op het oude gegeven van olieverwerking. Overigens heeft de regering nog geen nieuwe partner gevonden die met het oude spelletje door wil gaan. Sinds mei staat de aanvoer van crude oil stil.

Maar ‘gelukkig hebben we drie maanden voorraad’. Sorry, zitten we al in juli? En ligt de raffinaderij praktisch stil op minder dan 10 procent productie na? Dan geloof ik dat voor het eerst in de geschiedenis van dit eiland er alvast rekening gehouden kan worden met diegenen die in westelijk richting het verste van Willemstad af zitten.

Maar ik vermoed, als het zover is, dat noodgedwongen het transport per pedes apostulorum, ezel of fiets zal gaan. Somos hermanos, zeiden de Venezolanen tegen Cova et al. Maar daar bleef het bij.

Marcel Sommer MKF,
Bándabou, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *