29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Spam door de eeuwen heen?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Martie Genger aan het woord.

Even een kleine inleiding op het volgende:

- Advertentie -

OP TV was op Goede Vrijdag een historisch verslag te zien onder de titel
‘God & Satan’. Het verhaal begon met de uittocht uit Egypte. En dan zo verder tot aan onze tijd.

Het behoort helaas steeds meer tot de gebruiken dat een film op TV wordt onderbroken door een reclame spot. Die zich dan als vanzelfspekend, dus zonder waarschuwing vooraf, in je netvlies probeert te nestelen en onwillekeurig ook in de story die je aan het volgen bent. Zelfs zo dat je even het verschil niet opmerkt tussen de film en de propagande die zich zo sluiks weet te vereenzelvigen. Zodanig dat het lijkt of men zich al tijdens de film ‘Exodus’ te goed deed aan… in dit geval Spam.

Nu slapen niet alle TV kijkers voor ze wakker worden. Waaronder ik deze keer. Klaarwakker zelfs van de ongehoordheid van een reclame die gezien de plaatsing in dit eigenste programma wel als zeer opzettelijk ‘varkensachtig’ genoemd mag worden.

Wat bleek? Tussen de filmbeelden over Joden en Christenen en hoe zij elkaar afmaakten, onderbrak reclame brutaal en opdringerig zoals gewoonlijk de concentratie.

- Advertisement -

Wat was deze keer de urgentie? O een blik Spam? Zó groot als mijn TV-scherm bevatte kon. Zo te zien een wat verleugende voorstelling van de dagelijkse feiten waar in de supermarkt de afmetingen veel smaller,hopi korter, dus minder maar wel duurder zijn.

Zo zag ik in die verwarring een toekomst van het Reclamemonster waar bijvoorbeeld de profeet Mozes gevolgd wordt door varkens en blikslagers. Die allen maar die ene God aanbaden en dat was de God Spam. De toch al comatose tv kijker raakt de weg kwijt in de woestijn van al die belangen. Voor hij inslaapt weet hij een ding zeker, Spam zou nog duizenden jaren overleven.
Ja wat wil je, varkens zijn er altijd genoeg

Die reclame ging zo;
1—Stralend gezin aan tafel. “VRIJDAG” brult de familie in koor. Daarbij verschijnt er een rookworst die heerlijk sappig, uitsluitend varkensvlees, close-up, in plakjes wordt gesneden. (je begint gewoon te watertanden. En zeker voor een GOI (niet-Jood)of vervoegd tot ‘Gajus’ als ik ben.
2—Stralende familie nog steeds aan tafel roept wederom “VRIJDAG”. Dan verschijnt er een braadpan waarin blokjes gesneden ham tussen de aanpalende reepjes ui heerlijk goudbruin liggen te sissen en te spetteren dat het een lust is/wordt.
3—Dan verschijnt onder het aanmoedigende “VRIJDAG VRIJDAG VRIJDAG” een blik Spam zo groot als voorheen nog van vóór de crisis te koop was in de winkel. Die wordt met veel gejuich (paukenslagen op de achtergrond) open geschroefd, iets wat bij mij op het aanrecht zo is gepiept omdat het blik(je) hierboven vermeld, heden ten dage veel smaller, korter, en duurder is geworden en vooralsnog niet zo vaak meer op het aanrecht, opengeschroefd hoeft te worden. Wat ook weer een gemak is.

En ziedaar!!!!! Waarempel daar gaan de bekenden rechthoekige plakjes in de pan. Wederom goudbruin want blauwgroen was ooit mode voor jeans en bijpassende t-shits. Ik hoef niet te melden dat de familie eensgezind op orgastische wijze de- ronde- tafel- dans uitvoerde zoals om het kampvuur de Indianen deden als ze een bos-os hadden geschoten. Met pijl en boog want de kogels waren in die tijd nog niet door de kerk. Ook van kerk was nog lang geen sprake. VRIJDAG heette toen nog VRIJHEID.

Ik bedoel maar. Waar moet dat heen met Goede vrijdag? Wel vis en geen vlees voor de Christenen? En de Jood zijn hele leven geen SPAM?

Ooit zal de verlichting komen. Al was het met Alka Seltzer.
Met oecumenische groeten vanuit een ‘Black Friday’

Martie Genger,
Curaҫao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -