Ingezonden | Smart zoning

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dennis Klaus aan het woord

Door diverse politici wordt plotseling de term ‘Smart Zoning’ gebruikt. De eerste keer dat ik het hoorde was tijdens de behandeling van het wetsontwerp over Oostpunt. Als je de politici één voor één zou vragen wat deze term ‘Smart Zoning’ eigenlijk betekent en wat dat inhoudt voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van Curacao, zouden ze dan antwoord kunnen geven op die vraag?

Ik zelf zou het niet eens weten en stedenbouw vormt een essentieel onderdeel van mijn vakuitoefening en mijn opleiding. De oprichting van een commissie die zich hiermee moet gaan bezighouden wordt kennelijk belangrijk geacht in ons parlement. Maar als men niet eens weet waar het over gaat, waarom is deze commissie dan zo nodig?

DENNIS KLAUS,
architect Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Smart zoning

 1. Ik ben het helemaal mee eens met @Dennis Klaus, althans als ik zijn artikel goed begrepen heb. Tussen de regels lezen van een ietwat sarcastisch geschreven artikel kan voor sommigen wat uitdagend zijn.

  Het zou me verrassen als de parlementariers van de oppositie de eerste bladzijden van de “Smart Zoning” plan gelezen hebben of zelfs een idee hebben waarover het allemaal gaat. Maar om (alweer) een commissie op te richten, deze keer om de “Smart Zoning” te implementeren, met daarnaast een “regerende” functie is doodgewoon eng en bizar. Zeker met zo’n titel. Maar goed, life goes on this dushi island. Het is wat het altijd was en het blijft zoals het altijd zal zijn.

  Enfin, statenlid Cijntje, een bijzondere man die altijd denkt te weten de intelligentste te zijn, was “slim” genoeg om zijn “Smart Zoning” raadsel voort te duwen m.b.v. de oppositie. Het is hem gelukt! Maar helaas, tot mijn verbazing toe, toch niet slim genoeg om op eigen initiatief, met een behoorlijke BENAMING te komen voor zijn “contra-EOP plan”, de “Smart Zoning” dus. Voor zover ik het weet, als je ‘t over Smart Zoning hebt, heb je te maken met een communicatiemethode die geimplementeerd word door data center beheerders met behulp van één of ander Cisco software (MDS NX-OS). Dus eigenlijk niet wat statenlid Cijntje in petto heeft. Let’s celebrate confusion! Misschien zou statenlid Cijntje een doelpuntje hebben gescoord (minus de “regerende” commissie natuurlijk!) als hij met een creatief en trendy maar ook terecht inhoudelijke betiteling was gekomen voor zijn “contra-EOP plan” om al die verwarringen te voorkomen. Wie weet hadden we kunnen concluderen waarover het allemaal zo ongeveer gaat met niet verwarrende titels zoals “Open Space Zoning”, “New Zoning and Regulations Plan” of doodgewoon “Zoning”.

  Is onderstaande link misschien wat Cijntje’s “Smart Zoning” voor staat?

  A.u.b!
  https://link.springer.com/chapter/10.1057%2F9781137377203_12#page-1
  (klik op “Look Inside” link voor een ietwat verder uitgebreide artikel).

 2. Freedomwriter

  @ Heer Klaus. Wat was de bedoeling van u ingezonden artikel? Aangeven dat u denkt dat de politici niet weten wat Smart Zoning is? Uit dezelfde artikel geeft u aan dat u het zelf niet weet. U had tenminste de moeite kunnen nemen om het uit te zoeken en dat als architect dat u bent aan de lezers uitleggen, zodat iedereen wat wijzer zou kunnen worden en subsequent daarbij een toegevoegde waarde kunnen geven in de maatschappij als geheel op basis van kennisdeling.

 3. Hoi Dennis,

  Als essentieel onderdeel van uw vakuitoefening en opleiding zou ik tenminste verwachten dat u eerst op onderzoek uitgaat eer u deze brief zo nodig acht te plaatsen.

  Groet,

  MMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *