29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Slaventijd

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Slaventijd
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord

De Slaventijd is taboe op Nederlandse scholen, meldde de Amigoe. Dit is geen nieuws, het is al eeuwen zo. De winnaar heeft altijd gelijk en schrijft de geschiedenis, of niet. Daarom, niks over de slaventijd en haar wreedheden.

“Voor straf werden zijn vingers en tenen afgehakt en moest hij ze opeten. Vervolgens werd met een scheermes zijn tong afgesneden en moest hij deze ook opeten.”

Wie het verleden niet kent en verwerkt, komt niet vooruit. De slavenhandel kwam voort uit commercieel belang, racisme en enkele Bijbelteksten kwamen goed van pas. Het hele systeem was gebaseerd op omkopen en omgekocht worden. Stam-opperhoofden werden betaald om leden van andere stammen te kidnappen en uit te leveren aan de blanke slavendrijvers.

De omkoper en de omgekochte, door de eeuwen heen is er niets veranderd, beiden zijn corrupt. Alleen worden wij een corrupt boevennest genoemd. In de top-10 van meest invloedrijke personen in Nederland staan meer zakenlui dan politici. Topmannen van Shell, KLM, Unilever en Damen maken daar de dienst uit, hier zijn het de banken.

Nederland en Curacao staan in de top-10 van belastingparadijzen. Daarom hebben ze elkaar nodig. Zodat de superrijken hier en daar geen belas- ting hoeven te betalen. Daarom is er hier geen geld voor onderwijs. Daarom gaan onze kinderen naar Nederland om te studeren. En blijven de slimmeriken daar en zitten wij opgescheept met basisschool-politìci.

Daarom is het aantal drop-outs extreem hoog, vanaf den beginne. Daarom blijft de werkloosheid hoog en dus ook de criminaliteit. Omkopen en omgekocht worden, alles is te koop, ons eiland en eergevoel. Wie heeft wat onder tafel toegeschoven gekre- gen zodat Damen hier zijn oorlogsfregatten kan verkopen ?

Daarom is het de hoogste tijd voor een referendum, een eerste stap om los te raken uit dit corrupte systeem. Mochten we besluiten om slaaf te blijven, so be it.

JOHN DA SILVA,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. freedomwriter, De heer Da Silva leeft in zijn Eigen wereldje en heeft ze niet allemaal op een rijtje. Vroeger noemde je zo iemand een dorpsgek. En een beetje de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
  Triest dat KFO, PS en MFK dit mannetje voor hun karretje spannen.

 2. @Heer Da Silva. Uw stuk is zeer onduidelijk en uw verhaal gaat over verschillende onderwerpen, zoals slaven, slaventijd, omkopen, topmannen, belastingparadijzen, drop-outs, politici, terwijl die geen relevantie en/of correlatie met elkaar hebben in uw stuk. Indien het de bedoeling was dat u een boodschap wilde over laten komen, is dat helaas niet gelukt. Over welke referendum heeft u het over? Referendum over wat?  U kunt voor de volgende keer beter 1 onderwerp kiezen en die verder verdiepen en uw boodschap duidelijk en specifiek omschrijven.

 3. Vergeet niet dat de Indianen die in de Cariben woonde toen de Europezen kwamen zelfs ook moordenaars waren en niet uit dit gebied kwamen! Was dus eigenlijk karma.

 4. De geschiedenis zou verteld moeten worden over de Caribisch gebied vannaf voor en na de Columbus tijd, waar de verschillende indianse groepen van hun land en haard verdreven zijn, vermoord, en uitgebuit. Het zou als de genocide tijdperk van nativen van America(Noord tot Zuid America incl. Caribisch gebied) beschout moeten worden, maar nee tot de dag vandaag wordt ene Columbus samen met andere Europese collega’s geëerd. Sommige nazaten hiervan zijn alhoewel in kleinere anntalen er nog, voor de ABC eilanden is de Arawaks bloedlijn afkomstig uit Lake Maracaibo, Venezuela. Volgens deze geschiedenis zijn de caribische eilanden oridinair uitgedeeld onder de Europese landen. De slavernij is zeker onderdeel hiervan maar niet de enige. Ook is Curaçao geen uitzondering hiervan, we zijn zoals de meesten eilanden immigratie landen geworden, met inwoners met uiteenlopende voorouders. Door de opgeledge band tussen Curaçao en Nederland heeft zeker geleid tot zowel nadelen (het grootst is gebleken) als voordelen(het kleinst is geworden). Een refendum zal niet echt wat opleveren zolang de bevolking niet bereid is om in zichzelf te geloven, en overtuigd is dat een volledige onafhankelijkheid een beter perspectief biedt.

 5. John da Silva wil dat het volk zich uitspreekt.

  Dat heeft het al gedaan door 50% van de Staten te vullen met ongeschoolde proleten en criminelen.

  Het volk zou daarom juist het zwijgen moeten worden opgelegd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties