ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Semper voorzitter RvC Airport Holding

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Semper voorzitter RvC Airport Holding

Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we R. Sprock aan het woord

Op 23 november, 2013 was mijn 4-jarige benoeming als president- commissaris van CAH tot een einde gekomen, aangezien het 4 jaar geleden was dat ik op 24 november, 2010 benoemd was.

Op vrijdag 21 november jl. hadden wij (RvC en directie CAH) na meerdere verzoeken om een Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden voor, met name, de goedkeuring van jaarrekeningen 2012 en 2013, eindelijk een AvA.

Hoewel beide jaarrekeningen al geruime tijd volledig klaar waren was de AvA alleen bereid 2012 te behandelen. En hoewel het mijn laatste AvA was (drie dagen voor het einde van mijn voorzitterschap) had minister Stanley Palm niet het fatsoen om, zoals het hoort, zelf aanwezig te zijn, maar stuurde een afgevaardigde.

Geen enkel woord van dank kon er vanaf, maar gezien bepaalde gebeurtenissen bij het begin van zijn ministerschap, had ik ook niet anders verwacht. Dat bij de beoordeling van de benoeming van Semper gebruikgemaakt moest worden van een oude algemene profielschets uit 2010, vastgesteld door het toenmalige Bestuurscollege (aldus SBTNO), is niet aan de RvC van CAH te wijten.

Als voorzitter heb ik ervoor gezorgd dat meer dan eens een nieuwe profielschets werd gemaakt en na goedkeuring door de RvC via de directie van CAH doorgestuurd werd naar de minister (die het dan verder naar de SBTNO voor advies had moeten doorsturen).

Dat er misschien niets mee gedaan is, is niet verwonderlijk, ‘after all’ binnen een tijdsbestek van minder dan een jaar (september 2012-juli 2013) hebben wij met 4 verschillende ministers van Economische Ontwikkeling te maken gehad, te weten de ministers El Hakim (kabinet Schotte), Jardim (kabinet Betrian), Martina (kabinet Hodge) en Palm (kabinet Asjes).

De laatste, door mij opgestelde, profielschets van de RvC van CAH werd op 25 mei 2013 door de RvC van CAH goedgekeurd en niet lang daarna door de directie van CAH naar minister Palm doorgestuurd voor verdere afhandeling (SBTNO, RvM, etc.).

Wat minister Palm ermee gedaan heeft, is mij niet bekend, maar kennelijk is het nooit bij SBTNO terechtgekomen. Hierdoor kon/moest gebruikgemaakt worden van die van 2010, en kon SBTNO niet anders doen dan, afgezien van de kritische noot, akkoord gaan met de benoeming.

Een veel betere keuze zou Charles (Chaleco) Davelaar (coalitie-partner PNP) zijn geweest. Chaleco was tot de oprichting van CAH nog directeur van Hadco en tevens was hij tot begin 2013 nog lid van het commissariaat van CAH.

Zijn kennis van luchthavens/ luchtvaart in het algemeen en van Hato Airport in het bijzonder en alles wat daar omheen hangt is ook uitstekend te noemen. Helaas. Ten slotte wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om kabinet Schotte te bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld.

Rudy Sprock, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties