27 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 05:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Scientology niet in de Staten

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

In het Antilliaans Dagblad van zaterdag 10 maart kopt ‘Scientology bij aanpak criminaliteit’ waarin het Statenlid Charles Cooper (MFK) aangeeft lid van de Scientology te zijn. Bij het geloof Scientology mag je geloven wat je zelf vindt; er zijn voor dit geloof geen voorschriften, dus bestaan er ook geen heilige boeken. Ook zegt die groep dat je niet afhankelijk bent van het geloof, maar dat je moet geloven wat je ook echt gelooft. ,,Je gelooft wat je zelf waarneemt.”

Grondlegger Hubbard was overigens een succesvol sciencefictionschrijver met tirannieke trekken, die een hit scoorde met zijn zelfhulpboek ‘Dianetics’. Rondom de workshops die hij erbij hield, bedacht hij zijn godsdienst. Daarmee is Scientology de succesrijkste sciencefictionkerk of ufo-religie. Volgens ex-volgelingen is een tocht door de kerk een tocht door het waanzinnige brein van Hubbard.

- Advertentie -

Toch is het wel vermeldenswaard dat de Scientology-kerk in een groot aantal landen verboden is en in nog veel meer omstreden.

,,Een mensvijandige organisatie met totalitaire inslag”, oordeelt de Duitse overheid. Zo is de kerk in België aangeklaagd wegens fraude en afpersing. En in Frankrijk veroordeeld wegens ‘georganiseerde fraude’.

De sekte wordt er onder meer van beschuldigd leden financieel uit te kleden. In 2010 veroordeelde een Franse rechtbank Scientology wegens georganiseerde fraude. De sekte is daar evenwel niet verboden. Ex-aanhangers vertellen hoe de Scientology-kerk hen onder druk zette om grote sommen geld af te dragen.

,,We gaan niet naar huis voordat we anderhalve ton hebben opgehaald.”

- Advertisement -

De HBO-documentaire ‘Going Clear. Scientology and the Prison of Belief’ geeft een interessante kijk op deze organisatie. Zoals ik begon, eenieder moet doen wat hij wil en denkt dat goed voor hem is. Het propageren van deze sekte in de Staten van Curaçao moet daar echter zeker niet bij horen.

Josef Martina,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Weer een sluwe, achterbakse en bedrieglijke techniek van Cooper om te kunnen blijven manipuleren. Vrijheid van godsdienst waarborgt dat Cooper mag je geloven wat hij zelf vindt. Echter, volgens mij beschreef L. Ron Hubbard Cooper perfect in Science of Survival, door te stellen dat: “It is an empirical observation that men without a strong and lasting faith in a Supreme Being are less capable, less ethical and less valuable to themselves and society….A man without an abiding faith is, by observation alone, more of a thing than a man.”

  2. Goed artikel, Martina. Precies zoals het is. Een sekte.
    Terecht geef je aan dat deze sekte in België veroordeeld is wegens fraude en afpersing.

  3. Ik heb de HBO-documentaire “Going Clear. Scientology and the Prison of Belief” ook gezien en ik denk dat de Scientology kerk prima bij een hufter als Charles Cooper past.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Ambtenaren Aruba leggen werk neer

Oranjestad - Dertien vakbonden voeren vandaag actie tegen de 12,6 procent salariskorting. Ambtenaren bij diverse overheidsdiensten en stichtingen leggen verspreid over de dag het werk korte tijd...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -