34 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Schaamteloze situatie

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Schaamteloze situatie
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

De vakbonden hebben een succes behaald. Wat zij nog niet hebben bereikt is dat De Geus op dient te stappen, de man zou met name door de PAR niet langer gesteund moeten worden.

Deze regering doet er goed aan de mensen nu een verhoging van het minimumloon te geven, het is natuurlijk al jaren ver beneden peil. Alles wordt constant duurder, juist voor hen die het al moeilijk genoeg hebben.

Jarenlang worden gelden gebruikt waarvoor deze niet gebruikt moeten worden, tientallen miljoenen down the drain, schandalig zakkenvullende ceo’s die ik niet eens in mijn bedrijf zou willen hebben.

Jaar in jaar uit, voor 2010 en erna. We beginnen zo langzaam maar zeker de risee van het gebied te worden. Wat een uiterst schaamteloze situatie.

Josef Martina,
Curaçao

3 reacties

 1. De Geus wordt beschermd door de ene en Jardim wordt beschermd door de andere. Zo wordt er schaamteloos gegraait en de economische bedrijvigheid van het eiland roekeloos verspeeld. MAN en PAR hebben, afwisselend geholpen om ‘technocraten’ (Martina en Rhuggenaath) te leveren, om zo het ‘economisch beleid’, vanaf 2012, vorm te geven. De gevolgen zijn nu duidelijk en het ‘inbinden’ richting de vakbonden is een ‘pleister tegen het bloeden’. Onze politieke leiders zijn van het soort dat telkens gezegd moet worden wat er gedaan dient te worden, en proberen bij elke ‘opdracht’ “iets” voor zichzelf te regelen. Zelf denken, of enig gevoel voor de materie, is er niet bij.

  Volgens de ramingen van de CBCS is het reële BBP van Curaçao in het tweede kwartaal van 2017 verder is afgenomen en de inflatie in Curaçao is omgelagen van -0,2% in het tweede kwartaal 2016 tot 1,8% (http://www.centralbank.cw/uploads/files/2017-027%20QB2017-II%20Curacao%20NED.pdf)
  Het ontslaan van de De Geus doet niets hiertegen.

 2. Het probleem met het verhogen van minimumloon is dat de meeste bedrijven dat zullen aangrijpen om de prijzen te verhogen. Daarmee zullen de grote groep werkelozen zwaar getroffen worden. Blijkbaar heeft niemand aandacht voor die vergeten groep. Laatst wist zelfs Koeiman (minister van SOAW) niet wat een werkeloze per maand krijgt. Koeiman, een man die durft om de term “armoede bestrijding” in de mond te nemen.

 3. ‘de man zou met name door de PAR niet langer gesteund moeten worden.’
  Na haar zus (2!) en haar man heeft Zeta Leito nog een broer die een baantje moet krijgen?

  ‘schandalig zakkenvullende ceo’s die ik niet eens in mijn bedrijf zou willen hebben’
  Leg het volk maar eens uit waarom Franklin Sluis van Bureau Post (strafblad wegens fraude!) 50,000 per maand moet verdienen. Om over tiran Tromp van CBCS nog maar niet te spreken.

  ‘Jarenlang worden gelden gebruikt waarvoor deze niet gebruikt moeten worden’
  Dit kan AlcaLM Walle met haar tonnen kostende dienstreizen bevestigen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel
Volgend artikel

Zoeken

Recente reacties