30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Samen de Isla kopen?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Sven Rusticus, Andres F. Casimiri en Orlando Meulens (Greentown) aan het woord.

- Advertentie -

Zullen we gewoon samen Isla kopen? Samen – de bevolking van Curaçao, met investeerders uit Curaçao, met de internationale investeerders en met de Europese Investeringsbank (EIB) – kunnen wij Isla kopen, ontmantelen, het terrein schoonmaken, bouwrijp maken, en vervolgens gaan ‘gebiedsontwikkelen’.

GreenTown heeft het businessplan klaarliggen. We hebben op korte termijn 2 miljoen euro nodig voor de ontwikkeling van het masterplan en daarna, volgens het huidige businessplan, ‘slechts’ 120 miljoen euro. De EIB wil 80 miljoen lenen (vreemd vermogen). Hebben we nog 40 miljoen euro eigen vermogen nodig.

Ben je geïnteresseerd? Het businessplan is nu ook te raadplegen en downloaden via de website van het Antilliaans Dagblad: Nieuws Menu, Publicaties en vervolgens Documenten. Gewoon transparant.

Sven Rusticus, Andres F. Casimiri en Orlando Meulens,
Nederland/Curaçao

Naschrift KKC

Presentatie is eventueel ook hier te downloaden

GreenTown Development Company Investor Presentatie 01052019 by Black Lion on Scribd

- Advertentie -

Artikel delen

13 reacties

 1. Ehhh…. er staat ook “terrein schoonmaken”. Volgens mij gaat dat onderdeel alleen al een veelvoud van die 120 mljn kosten. Het asfaltmeer ter hand nemen is op zich al een avontuur.

 2. @ericlapas, Blijkbaar wel.. Maarja wij zwarten hebben erzelf een potje van gemaakt. Dansen en wippen is belangrijker voor ons dan zelf voor ons zelf te zorgen!

 3. Een businessplan in elkaar zetten kan bijna iedereen tegenwoordig maar hoe moeten wij ons dagelijks brood verdienen? Moeten wij zwarten achter de blanken aanlopen om kruimels op te pikken?

 4. Laten we wel wezen, in deze tijd van economische teruggang is een initiatief als deze welkom en zal veel economische activiteit genereren, alleen al bij de bouw ervan. Op lange termijn zal het toerisme ervan profiteren. Wat is er nu toeristisch aan een raffinaderij in het centrum van de stad?
  Het gaat hier om particuliere investeringen. Vandaar de vraagstelling “Samen de Isla kopen?” De critici die hebben gereageerd kost het niets. Noch de overheid, geen belastingcenten. Sterker nog, het genereert werk en dus indirect inkomen voor de overheid. Dat lijkt me een beter alternatief dan een milieuvervuilende, ziekmakende raffinaderij die niet eens meer draaiende te houden is.
  Het ligt in de aard hier om te klagen, kritiek te uiten, zonder oplossingen aan te bieden. De economische terugval is ook hieraan te danken.

 5. GreenTown heeft het businessplan klaarliggen. We hebben op korte termijn 2 miljoen euro nodig voor de ontwikkeling van het masterplan en daarna, volgens het huidige businessplan, ‘slechts’ 120 miljoen euro. De EIB wil 80 miljoen lenen (vreemd vermogen). Hebben we nog 40 miljoen euro eigen vermogen nodig.

  Laat Werner Wiels die 18 miljoen terug betalen die hij jatte en je bent er al bjjna!

 6. Alkes gaat naar de jnoppen in het Land ra ra hoe kan dut toch.
  Ook het Ecopark is failliet, wat vilgt er nu weer.

 7. “Volgens het huidige businessplan, ‘slechts’ 120 miljoen euro. ”
  Probleem is dat er in de afgelopen jaren geen enkel project van boven 1 miljoen op het eiland, conform begroting is afgerond.
  Denken deze initiatief nemers dat ze dit van de grond krijgen zonder het budget te overschrijden?
  Tegen beter weten in, wens ik ze veel succes

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -