Ingezonden | Richard Arends en de pers in Aruba: struisvogel?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij de redactie bekend aan het woord.

Vorige week werden details bekend gemaakt die Richard Arends in een heel kwaad daglicht plaatsten. Hij zou een miljonair contract hebben gesloten met het staatsbedrijf  ‘Refineria di Aruba’ op 1 november 2016 – toen hij nota bene adviseur was van de voormalige minister president en de minister van energie – met een opzeggingsclausule van 2.6 miljoen florin! Dit feit alleen al tekent hem als een gulzige bok, vooral omdat hij op dat moment drommels goed wist dat het pas opgerichte bedrijf geen hoge winsten zou maken.

Maar erger is het feit dat hij dit contract heeft verzwegen toen hij op 30 november 2016, 29 dagen later, als minister de eed moest afleggen. Was hij dit saillant detail vergeten? Of heeft hij het bewust verzwegen? Hij heeft tegen de Gouverneur gelogen, en hij is daardoor nooit meer ministeriabel.

Wat had Richard zelf te zeggen? Hij zei dat hij al ontslag had genomen in 2016, voordat hij minister werd. Toen hij door Statenlid Edgard Vrolijk onder druk werd gezet, heeft hij een ontslagbrief van 22 augustus 2019 (!) gepubliceerd.

Ex-minister Mike de Meza heeft Richard Arends meteen ontmaskerd door te verklaren dat Richard in 2016 geen ontslag had genomen, maar dat hem buitengewoon verlof werd verleend, zodat zijn arbeidsovereenkomst geldig bleef totdat Richard minister af zou zijn. Richard heeft dus niet alleen dit miljonair contract verzwegen, maar heeft daarnaast ook botweg gelogen!

En wat heeft de pers in Aruba gedaan? Natuurlijk wat zij altijd doet: reageren afhankelijk van wie het betreft. Wat het niet een rijke Arends “van de stad” geweest, maar een arme Croes “van de knoek”, dan was hij al lang aan de schandpaal genageld. Maar het gaat hier om een Arends, en nota bene van de AVP partij. Het gaat hier om degene die de volgende partijleider van de AVP moest worden. Het gaat hier om de lieveling van politiek Den Haag en met name CDA-er Raymond Knops. Tja, als het om deze Arends gaat, de toekomstige leider van de AVP en lieveling van politiek Den Haag, dan steekt de pers als een struisvogel de kop in het zand.

Aruba quo vadis. Net als in de vorige eeuw, waar de rijke en corrupte Arends familie van de stad toch altijd wordt gepriviligeerd, en waarmee de Croes van de knoek, die hard heeft gewerkt voor wat hij vandaag heeft, nooit op gelijke voet wordt behandeld.

Pers”vrijheid” in Aruba!

Naam en adres bij redactie bekend,
Aruba

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *