33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Religieuze pseudowetenschap

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Religieuze pseudowetenschap
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Stephan Meijer aan het woord.

Ik wil reageren op de ingezonden brief van de Asosashon di Pastornan Kristian en dan met name deze zin: ,,Onder geen voorwaarden mag het onderwijs aan onze kinderen beïnvloed worden door een a-natuurlijke ideologie en tegen de empirische wetenschap in gaat, en zeker niet door homostellen die zelf geen kinderen ter wereld kunnen brengen.”

Ik ben zeker niet verbijsterd door het ontbreken van de ‘christelijke naastenliefde’ in dit stuk. De poging tot het afnemen van spreekrecht voor homostellen over het onderwijs, enkel met de reden dat zij geen kinderen zouden kunnen baren, vind ik uiterst hypocriet. Want dezelfde stellen kunnen wel kinderen opvoeden; en als je een kind opvoedt in de vorm van bijvoorbeeld adoptie, is het ook je eigen kind, zowel vanuit gevoelsmatig als juridisch perspectief. Daarnaast moet elke burger zich natuurlijk kunnen uitspreken over de educatie van de huidige en toekomstige generaties. Dit zijn de generaties met wie wij moeten samenleven.

Homofobie verdedigen met ‘empirische wetenschap’ is wel iets waar ik mij over heb verbaasd. We zien dat homoseksualiteit bestaat; de vervolgvraag is dan om ons af te vragen: is het moreel? Zolang er vanuit beide kanten consent (toestemming) is en geen van beiden moedwillig schade veroorzaakt, zal mijn antwoord luiden: dit is een fenomeen dat niet moreel of immoreel is, het gebeurt gewoon en men heeft het recht om enige vorm van seksuele activiteit uit te voeren achter zijn of haar eigen voordeur.

Dan de volgende zin van de christelijke pastoors: ,,Gods ontwerp van het menselijk lichaam is het wetenschappelijk bewijs dat de mens zijn identiteit en seksualiteit of man of vrouw is.” Dit is natuurlijk een redeneerfout. Het gaat al fout bij de aanname dat er per definitie sprake is van een goddelijk ontwerp van de mens, welke ik zeker niet durf aan te nemen zonder enig empirisch (het woord komt weer terug) bewijs of onderbouwing. Wij zien homoseksualiteit in mens en dier, en wij als mens zijn degenen die natuurlijk gedrag definiëren. Alles wat de mens doet is per definitie ‘natuurlijk’, want je kan de mens niet toetsen aan ‘natuurlijke gedragingen’ omdat wij zowel de definiërende factor als de observerende factor zijn in deze gedragingen. Onze gedragingen zijn daarom dus per definitie natuurlijk van aard.

Ik zou dus willen stellen: Onder geen enkele voorwaarde mogen wij kinderen op scholen blootstellen aan religieuze pseudowetenschap van dit niveau.

Stephan Meijer
Amsterdam

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Deze born-again evangelisten/businessmen denken dat het als vanouds kan…. niets geleerd van die broeders veroordeeld als bv. pedo/sex-addict en fraudeur. Of hun voorbeelden uit Amerika: de Bakers, Duplantis, Swaggart.
  Maar ja… als een domme regering elk jaar de “Freewinds” onder het mom van “Jazz-session” binnenlaat en een verbinding aangaat voor de ongesuperviseerde verdeling van Scientology-bagger aan schoolkinderen, kun je deze nonsens verwachten. Succes ermee.

 2. De Pastornan Kristinan zijn een stel gefrustreerde kat in het donker knijpers, net als binnen de KK! Houden met name de arme mensen dom, en proberen de boel op te hitsen met hun vuilspuierij. Zondags’ hun haat verkondigen en met de pet round gaan. Het lijkt de VS wel. Schaamteloze mensen.

 3. @Enri:
  Lees maar:
  – The origin of species.
  – The god delusion.
  – God is not great.
  – God: The Failed Hypothesis
  – Waking Up.

  Kun je wat van leren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties