27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Regering met oogkleppen

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Regering met oogkleppen
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ds. Jan Jonkman-Em aan het woord.

Laat mij beginnen met een citaat van een van de in mijn ogen ‘groten der aarde’, Ex-president Jimmy Carter: “The measure of a society is found in how they treat their weakest and most helpless citizens.”

Alhoewel ik elke ochtend bij het opstaan, zo tegen zes uur, net als ieder ander in dezelfde situatie slaperig uit de ogen kijk, zo sprongen de schellen van mijn ogen bij het lezen van een artikel over de opnieuw in te voeren bezuinigingen bij met name de intramurale zorg op ons eiland Curacao. Als dominee mag je niet vloeken, trouwens, niemand niet, maar deze kennisgeving deed mij boos worden.

Vele jaren, naast het pastoraat mocht ik wijden aan de justitiële jeugdzorg als medeoprichter en ex-directeur van de Stichting Gezinsvoogdijinstelling Curacao. Ons werk bestaat, of bestond, uit twee basispilaren: Onder leiding van de toenmalige kinderrechter uitvoering geven aan dc wettelijke maatregel van Ondertoezichtstellingen, hetzij in het desbetreffende gezin, hetzij intramuraal, dat wil zeggen een uithuisplaatsing, die aangedragen werd door de Voogdijraad.

O0k gaven wij uitvoering aan niet verplichte justitiële gezinszorg met het Vrije Patronaat. 00k was er een hechte communicatie met de Pleeggezinnencentrale, die toen nog bestond en goed werk verrichtte. Deze Pleeggezinnencentrale moest 00k al het loodje leggen vanwege gebrek aan het verstrekken van de nodige gelden. En elk jaar huilden de internaten tranen met tuiten omdat er telkens gekort werd in de begrotingen.

En wie werd de dupe? HET KIND van de rekening. Ik kan het begrijpen dat ik op FB een comment kreeg met ditzelfde onderwerp: “En wel miljoenen uitgeven aan shirts van Ajax.”

Deze opmerking komt 00k uit een boos en verdrietig hart. In mijn tijd hadden wij een caseload van met elkaar 400 minderjarigen, met wie wij aan de slag waren om ze dat proberen mee te ge- ven wat zo nodig is om ze volwassen te laten worden.

En dan nu? Weer snoeien? Juist hier waar het gewoonweg niet mag. Heen dc rogering nu zulke oogkleppen op? Ik protesteer tegen deze gang van zaken. Kan ik het niet met mijn benen doen, dan wel met mijn pen en die is nu vlijmscherp.

Ds. Jan Jonkman-Em,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Wordt hoogste tijd de miljoenen mfk g schotte p pisas c cooper constantia terug te halen, alles van hen in de verkoop, zodat het aan hun pueblo (hebben ze schijt aan) besteed kan worden

 2. Tja, ik kan het blijven zeggen; zolang de top zichzelf instant houd door nepotisme en alles draait om de eigen portemonnee is de gehele bevolking slachtoffer, de kwetsbare het meest. Zolang de bevolking denkt dat dit normaal is gaat het ook niet veranderen

 3. “The measure of a society is found in how they treat their weakest and most helpless citizens.”

  Dan doen wij het niet slecht, want we maken ze Statenlid.

  De Staten hebben deze week weer hun snoepreis naar de Verkeersbeurs geboekt. Dansleraar Stephen Walroud gaat alweer mee.

  Kan deze dansleraar ons even uitleggen wat er op Curacao op verkeersgebied veranderd is na hun vorige peperdure snoepreis naar dezelfde verkeersbeurs?

 4. Mensen, mensen. A.u.b. geen domme dingen zeggen. De regering heeft geen cent uitgegeven aan genoemde Ajax sponsoring. Het CTB, dat een zelfstandige identiteit is, heeft uit haar budget gekozenvoor deze marketingstrategie. Daar gaat de regering helemaal niet over.

 5. Ach, welke regering heeft er nu geen oogkleppen op. Geen enkele regering leert van de fouten van de voorgangers. Men gaat op dezelfde voet verder, alleen in een ander sokje gestoken.

 6. 30 miljoen naar bodemloze put Insel Air. Allemaal in de zakken van consultants en bevriende adviseurs verdwenen.
  Miljoenen aan salarissen van “top” directeuren en bestuurders waar diarree beleid en baggermoraal uit voorkomt, waar je niet op kunt bouwen.
  Miljoenen aan een sportsponsor project verslonden.
  En dan de vliegende ministers die naar India, Nederland, de UK of andere werelduiteinden reizen, alsof ze wat te melden hebben in die landen.
  De een nog simpeler van begrip dan de ander. En degene die de brains heeft om wat te melden die gebruikt deze voor eigen gewin.

 7. Ds Jan Jonkman U heeft ten volste gelijk, de regering geeft geld aan verkeerde projecten zoals miljoenen aan Ajax terwijl die al miljoenen bezitten, winst 2019 , 65 miljoen Euro, tel uit je winst. En Curacrim geeft 3 miljoen per jaar voor reclame op het shirt wat zo klein is dat je het alleen kan lezen als het gewassen is en gevouwen word door de was vrouw, en hier op de Crim lopen de jeugd voetballertjes met bloten voeten tegen een lekke bal te trappen? tjonge tjonge wat zijn we weer slim bezig!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties