32 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Regeren met groot voorruit visie beleid, regeren met klein achteruitkijkspiegeI-beleid?

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Regeren met groot voorruit visie beleid, regeren met klein achteruitkijkspiegeI-beleid?
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Guido da Costa Gomez aan het woord

De nieuwe regering wacht een grote uitdaging voor de komende vier jaar. Of zij kiezen om het eiland vooruit te helpen in economisch, financieel en sociaal opzicht of kiezen zij net als de voorgaande regeringen om het eiland achteruit te helpen in deze drie opzichten. 

Te hopen valt dat deze regering alle oude mankementen van de voorgaande regering daadwerkelijk achterwege laten. Met dit laatste wil ik dan ook de regering een warm hart toedragen dat zij werkelijk gaan inzien dat Curacao, lees de bevolking van Curacao vooruitzichten gaat boeken onder een regering die het meent om werkgelegenheid te creëren, de nodige buitenlandse investeerders het vertrouwen en de ruimte gunnen om hun kapitaal in de economie van het eiland te investeren.

Onderwijs verdient aanbeveling  om afgestemd te worden op de locale arbeidsmarkt. Voor al het Engels hoort, naast Nederlands en Spaans, een honorabele plaats te krijgen in het onderwijs, willen we arbeidscompetent zijn met andere Caribische eilanden voor wat betreft het toerisme. Gehoopt wordt dat het EOP geen bottleneck of hindernis blijft vormen, zoals in het verleden is gebeurd, met weigering van bouwvergunning voor het bouwen van een vijfsterren hotel ter waarde van 44 milioen pound sterling van het toenmalige Sandcastle resort Ltd uit Engeland op Oostpunt, of die van de hotelketen Bavaro ter waarde van 25 milioen dollar te Grote Knip. 

Als we daadwerkelijk menen dat hier op het eiland de grote werkloosheid de groot- ste bron is van alle ellende, zoals chronische armoede, stijgende criminaliteit en corruptie, dan zal de nieuwe  regering onverbiddelijk als volwassenen aan tafel zit- ten en gaan regeren met een grote voorruit ziende visie, zonder om te kijken in de nauwe kleine achteruit kijkende spiegelvisie. Curacao bezit multipotentieel rijkdom qua diversiteit aan cultuur, telecommunicatie, haven, infrastructuur en landbouw- mogelijkheden. die optimaal benut kunnen worden. Land- bouwscholen en praktisch beroepsonderwijs moeten weer  prioriteit  

Praktisch beroepsonderwijs, afgestemd op de locale arbeidsmarkt. Er lopen zoveel jongeren buiten met een vsbo- en sbo-opleiding die nergens aansluiting vinden op de locale arbeidsmarkt, ter- wijl We hier een chronisch tekort hebben aan werklieden met technische arbeidscapaciteiten, eveneens is er een tekort aan jongelui die opgeleid zijn om commercieel landbouw en veeteelt te bedrijven.

ln de toekomst zal Curacao meer van soortgelijke scenario’s tegenkomen, waar het buitenland export van hun eigen-bodem-pro- ducten naar ons eiland wei- geren en afsluiten vanwege eigen tekortkoming. Wat dan nu? Zullen we steeds blijven zoeken naar landen in de regio of elders die hun producten aan ons willen afstaan verkopen, of zullen we dan eindelijk en duidelijk een keer gaan inzien dat we onalhankeliik zelf in onze eigen productie moeten gaan voorzien met een groot voorruit ziende visie.

Dit is een wake-up call voor de parlementariërs en ministers: taln en wracht niet te lang; de voorruit is groter dan de achteruitkijkspiegel. Dus please: Kijk vooruit in de toekomst!

 

GUIDO DA COSTA GOMEZ

Curacao

2 reacties

  1. Helemaal eens met Maria. Guido, je hebt kennelijk de artikelen reeks in Amigoe over niet vooruitgang in Aruba in decennia ondanks alle high rise niet gelezen of vergeten.
    Laat het EOP vooral de natuur blijven koesteren en een rem blijven houden op grootse bouw projecten.
    Wijk ontwikkeling met daarin home stays draagt waarschijnlijk meer bij aan algemeen welzijn.

  2. Het bouwen van hotels, investeren in beton leidt vaak niet tot ‘dessaroyo’. Kijk maar naar wat er gebeurd is met Hyatt. Philippijnse werknemers werden ingevlogen en gestald met meerderen op één kamer omdat wij niet de gewenste kwaliteit konden leveren qua werknemer conform Hyatt standards. Inmiddels is Hyatt ‘history’ middels een coupe gepleegd door de eigenaars want Hyatt presteerde niet. Het huidige hotel presteert ook niet zo best.

    Wereldwijd gaat het slecht met het hotelwezen want de toerist kiest voor een ander onderkomen. Met Curaçao is het niet anders gesteld. Stel je voor dat die 2 kapitale investeringen hadden plaarsgevonden in Oostpunt en Knip dan waren het vandaag hoogstwaarschijnlijk ‘Ghosthotels’ en stonden ze nu te verpieteren in de zon ten koste van onze grootste ‘asset’ de ‘natuur’. Het hotelwezen zal zich wereldwijd opnieuw moeten uitvinden en dat geldt ook voor het Caraïbisch gebied.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties