31 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Ingezonden | Reactie op zonnepanelen (1)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Graag een reactie op het bijzonder interessante opiniestuk van Alex Wit van 16 januari jl. Ook ondergetekende roept al jaren over de terugverdienregeling, het belabberde rendement en de voordelen die de overheid – lees Aqualectra – geniet.

Toen de PS samen met PAIS de scepter op het eiland zwaaide (desastreus allemaal overigens) was er een PS’er die vond ‘dat de rest van de bevolking niet hoefde op te draaien voor een aantal, naar mijn mening bewuste burgers die het goed menen met het milieu, (mensen die zonodig zonnepanelen op hun dak wilden hebben)’. Ik weet nog precies wie deze PS’er was maar zal nalaten er verder op in te gaan. De zogenaamde milieupartij van Alex Rosaria ging daarmee akkoord.

De berekeningen van Alex Wit kloppen precies met die van mij, ook wij hebben 5,5 jaar geleden dezelfde investering gedaan, en zijn terug bij af. Dan is het des te onbegrijpelijker dat mijn naamgenoot Martina (geen familie overigens) bij aantreden aangaf dat een en ander marktconform was. Ik vond en vind dit nog steeds een gotspe en zeg dan heeft hij er niets van begrepen. Des te onbegrijpelijker om dan zo prominent op de foto te gaan staan met een zonnepaneel. Shame on you eigenlijk!

Josef Martina,
Curacao

Artikel delen

5 reacties

 1. Ik wil ‘t verhaal wel herhalen maar zonnepanelen gesubsidieerd of on gesubsidieerd en terug leveren aan ‘t net kost op Curacao alleen maar meer geld voor aquaelectra. En nu in Nederland ook. Met grote netten kan je nog een beetje reguleren maar niet op een klein eilandje. Ze hebben domweg niet de capaciteit om ‘t op te vangen en ze kunnen die paar Centrale tjes ook niet een beetje terugschakelen om over capaciteit overdag van die zonnepanelen op te vangen. Centrales worden gemaakt om gewoon op een bepaald tempo te draaien. En op Curacao is net9 ‘t al erg gevoelig mede door die windmolens.
  Jullie zijn gewoon bedonderd door Schotte en consorte. Die groep dacht even snel te scoren maar ze snapten er niks van. En die liep ook te goochelen met geleasede diesel generators.
  Eigenlijk moeten ze dat terug leveren stop zetten. Maar dan moet er weer een wet anders. Maar belasting heffen kan weer wel makkelijk en dat kan je variëren.
  Zolang er geen goede goedkope opslag is voor zonne energie heb je er eigenlijk niks aan met een bestaand net. Dat’t op Curacao rendabel leek doordat we zo. ‘n beetje de hoogste stroomkosten ter wereld hebben is leuk rekenmateriaal. Maar dan moet je ook rekening houden met de corruptie en ‘t totale gebrek aan kennis van zaken. Maar ja met de co2 gekte overal lijkt t allemaal zo mooi. Maar ook dat zal minder worden op korte termijn omdat dat ook gewoon een onzin verhaal is.
  Dus.. Als je iets wilt doen dan of je zorgt voor eigen opslag of je maakt voor je aircoos snachts een koude buffer door overdag je watertank te koelen. En dat snacht weer te gebruiken voor je airco.

 2. Tja voor de ‘Clapassen’ op het eiland met een uitermate foul mouth, die 2-wekelijks hun handje ophouden zal het idd allemaal een zorg zijn, zolang zij onder de boom maar van hun ‘koffie’ kunnen genieten. Tjesus dat zijn wel echte losers hoor.

  Overigens zoals usual @hr Martina leuke bijdrage, zoals al vele jaren het geval is!

 3. Normaal gesproken als ik deze berichten lees, heb ik zoiets van, het kan mij allemaal aan mijn reet hoesten, behalve in dit geval, want het bericht eindigt met, ” Shame on you eigenlijk! ” dus wordt ik gelijk getriggerd om te reageren.

  Behalve dat, las ik in een tijdschrift dat Britse onderzoeken hebben geconcludeerd dat door verwarming van de aarde bepaalde koffie soorten kunnen verdwijnen. Als koffiedrinker vind ik dat een ramp natuurlijk.

  Ik ken heel veel mensen en niet alleen op Curaçao die over zonnepanelen en andere vormen van groen energie hebben en vervolgens stappen ze elke dag in hun vervuilde auto’s.

  De meesten doen het niet omdat ze aan de volgende generatie of aan het welzijn van anderen denken, de meesten doen het uit puur egoïsme, minder geld uitgeven.

  Dus heel vaak als wij mensen met zonnepanelen op het dak zien trekken we de verkeerde conclusie van wat een sociaal iemand die met milieu begaan is maar soms zijn het gewoon arrogante klootzaken die niets om het milieu of de volgende generatie geven. Het enige wat ze vaak aandenken is o, jee als werknemers van energiebedrijven van mijn geld leven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -