27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | RdK, transparancy

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

De heer Rhuggenaath heeft het meerdere keren gehad over ‘Transparency’ in zijn beleid. Volgens Wikipedia is transparency: “Transparency, as used in science, engineering, business, the humanities and in other social contexte, implies openness, communication, and accountability. Transparency is operating in such a way that it is easy for others to see what actions are performed. It has been defined simply as ‘the perceived qua- lity of intentionally shared information from a sender’. Transparency is practiced in companies, organizations, administrations, and communities. It guides an organization’s decisions and policies on the disclosure of information to its employees and the public, or simply the intended recipient of the information.”

Dus ‘openness’ en ‘accountability’, maar wat is nu het geval? Afgelopen zondag zagen wij een interview op Telecuracao met de heer Van der Wall Arnemann, directeur van de RDK. Twee statements van de heer Van der Wall Arneman vielen ons op.

1. Refineria Isla/PdVSA heeft de RdK nooit officieel geïnformeerd dat zij plannen hebben om een gaspijpleiding van Venezuela naar Curacao te ontwikkelen.
2. Het LNG-project dat de RdK aan het ontwikkelen is, IS om van gas te voorzien voor lokaal gebruik en een mogelijke bijverdienste wordt het bunkeren van LNG.

Misschien is de heer Van der Wall Arnemann erg vergeetachtig, maar wij willen hem even erop attenderen, dat in 2015/2016 vertegenwoordigers van het MDPT en Poten & Partners verschillende meetings hebben bijgewoond met Refineria Isla en PdVSA— Gas over de gaspijpleiding.

Op 20 juni 2016 heeft er een meeting plaatsgevonden in het RdK-kantoor met de heren Van der Wall Arnemann (RdK), Wemer Wiels (MDPT) en H. Barbolina (CRU), met managementvertegenwoordigers van Refineria Isla, waarin afspraken zijn gemaakt over de gaspijpleiding. Misschien is de heer Van der Wall Arnemann ook vergeten dat de RdK een schriftelijke bevestiging heeft gestuurd naar Refineria Isla, dat zij akkoord gaan met de plannen van de Isla.

De heer Van der Wall Arnemann is er ook wel degelijk van op de hoogte dat er een meeting heeft plaatsgevonden in het Rennaissance Hotel (nadat de MoU was getekend met GZE), met de heer Werner Wiels, PdVSA—Gas vertegenwoordigers en het management van Refinerìa Isla.

De heer Van der Wall Arnemann moet er ook van op de hoogte zijn dat er verschillende meetings hebben plaatsgevonden met de heer H. Barbolìna (CRU) met betrekking tot het overzetten van de CRU op naturel gas vanuit Venezuela.

Met betrekking tot het tweede punt willen wij graag refereren aan studies van de RdK en het MDPT, zoals het Shaw report, Curacao CNG—LNG terminal feasibility study (2012), Poten & Partners verslagen en verslagen van MDPT—consultants zoals die van de heer Romer Bhullar, die allemaal hebben aangetoond dat een LNG-terminal niet de beste optie is voor Curacao.

Verder had de heer Van der Wall Arnemann het over LNG-bunkering. Weet de heer Van der Wall Arnemann hoeveel schepen er op dit moment zijn die door LNG worden aangedreven? Weet de heer Van der Wall Arnemann hoeveel het kost om een schip om te bouwen naar LNG? Weet de heer Van der Wall Arneman hoeveel schepen er worden omgebouwd naar LNG?

Op dit moment is er een wereldvloot van 58.900 schepen, waarvan er 40 door LNG worden aangedreven. De LNG-voortgedreven schepen die heden worden toegevoegd, zijn voornamelijk nieuwe schepen, dus zal het nog wel even duren voordat er een significant aandeel van de 58.900 schepen op LNG overgaan. Wij hopen dat in de workshop, waar de heer Rhuggenaath het over heeft, het MDPT en de RdK dit allemaal ook verteld hebben.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

Artikel delen

1 reactie

  1. Hulde voor dit ingezonden stuk. Dit is namelijk dé werkwijze in de politiek, ministeries, overheid NV’s en stichtingen. Wij zijn helemaal niet transparant, maar selectief in het geven van informatie. De vrijgegeven info moet altijd een bepaald doel hebben om een beleid of beslissing goed te praten. Verantwoording wordt niet afgelegd. Ook worden er nooit opties gegeven. Alleen redenen waarom een beslissing is gemaakt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...