28 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | ‘Marco Pastors nieuwe staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties’

In Nederland is er dinsdag een akkoord bereikt over de ministersploeg voor het eerste kabinet van premier Dick Schoof. Daarbij wordt de naam van Marco Pastors genoemd...

CN | Curaçaose moederbedrijf BitStarz failliet verklaard

Dama NV, het moederbedrijf van onder andere cryptocasino BitStarz, is failliet verklaard op Curaçao. Een Oostenrijkse gokker vroeg het faillissement aan nadat het gokbedrijf hem weigerde €...

Democracy now! | Wednesday, June 12, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 12 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Politie is op zoek naar Kervin Sandro Kani

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op bevel van de Officier van Justitie vraagt de politie om hulp bij de opsporing van de verdachte Kervin Sandro Kani. De 26-jarige man,...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Rampenplan

HomeNieuwsIngezonden: Rampenplan
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord…………..

Rampenplan

Hier moet altijd iets ergs gebeuren voordat men wat gaat doen om het probleem wat we allang hebben zien aankomen te verhelpen.

Het kruithuis vliegt in de lucht, drie mensen overleden en nou gaan ze maatregelen treffen wat ze al in 2007 van plan waren, want toen was er een commissie in het leven geroepen om het probleem van het verouderde kruithuis te bestuderen.

De heren kwamen bij mekaar en vergaderden er op los en kregen allemaal betaald voor de moeite en toen ze uitvergaderd waren hiefen ze de commissie op.

Maar als we denken dat het kruithuis erg was laten we hopen dat de raffinaderij niet ploft, want als dát gebeurt hebben we écht een ramp waar wij de gevolgen van niet kunnen overzien en alleen maar kunnen raden dan is het kruithuis maar een klappertje bij vergeleken!

Een verslaggever die ik ken vraagt al maanden aan de spreekbuis van de P.D.V.S.A meneer Gijsbertha, of ze een copie van hun rampenplan kan krijgen zonder resultaat.

Ze kan eerder een antwoord van de Heilige Geest krijgen, dan een antwoord van meneer Gijsbertha van de P.D.V.S.A. dezelfde man die beweerde dat de olie die Jan Kok verpest heeft niet uit Bullenbaai kwam en dat de olie wat de haven uit loopt niet van de raffinaderij afkomstig is.

Dezelfde man die beweerde dat de stank die 6000 kinderen naar huis stuurden omdat ze allemaal ziek werden niet van de raffinaderij kwam.

Rampenplan? Hebben ze niet! Misschien weet meneer Gijsbertha het spaanse woord er niet voor het is “plan de desastre”

We weten nu al dat als er een orkaan over deze klip komt dat zeker 60% van de huizen hier zonder dak komen te zitten omdat ze niet verankerd zijn in de muren.

De laatste decenia of zo hebben ze pas wetten gemaakt om de verankering van de daken te verplichten.

We weten ook dat als er een orkaan komt dat we zonder water komen te zitten.

Hebben we daar een rampenplan voor?

En dan hebben we het niet over het asbest probleem of dat giftige poeder wat de raffinaderij af en toe half Curaçao mee bedekt wat stilgezwogen wordt, of de rook die tijdens regenweer alles wat beneden de wind van de raffinaderij ligt bedekt met een roetlaag wat zwaar giftig is.

How about insecticides zoals Baygon wat in Europa niet verkocht mag worden hier wél en in derde wereld landen (zoals Curaçao) verkocht worden.

Chloor in ons drinkwater? Hoe halen ze het in hun hoofd om ons dat gif te geven.

We hebben tegenwoordig Internet en kunnen alles zelf opzoeken dus we kunnen niet meer dom gehouden worden en zijn beter geinformeerd dan die pencil pushers die een politieke baan hebben gekregen zonder dat ze ook maar een schim van een opleiding hebben gehad.

En nou maken we dezelfde fout, we wachten totdat de P.D.V..S.A. ploft om maatregelen te treffen en geloof me een van deze dagen gebeurt het want van onderhoud hebben ze geen kaas gegeten want het is één grote roestbak!

En wat zeggen we dan? We gaan een commissie in het leven roepen om het probleem te bestuderen!

Maar zolang we die Kerstpakketten van de P.D.V.S.A. krijgen met Blue Label Johhnie Walker whiskey kijken we de andere kant uit en gaan rustig door met feesten!

Het moest levens kosten om mensen wakker te schudden?

Sorry hier kan ik écht niet om lachen !

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties