Ingezonden | Privé-bejaardentehuizen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.


Het komt vaak voor dat de laatste tijd heel veel privé-bejaardentehuizen opgericht worden en waar is gebleken is dat de meeste onhygiënisch zijn en met ongeschoolde verpleegsters werken.

Laatst was in mijn omgeving ook een geval waarbij een bejaardentehuis een persoon in huis heeft genomen zonder de juiste gegevens van de persoon te hebben onderzocht of hij getrouwd, gescheiden is enzovoorts.

Ook zijn artsen waren niet op de hoogte gebracht. Ik vraag me af als er iets met die persoon was gebeurd, wie zou er verantwoordelijk zijn?

Ik verzoek MEO alle bejaardentehuizen te controleren op de hygiëne. De minister van Volksgezondheid heb ik reeds op de hoogte gebracht. Ook heb ik een advies voor alle kinderen: zolang jullie je ouders zelf thuis kunnen verzorgen of iemand zoeken om haar/hem te verzorgen, is dat beter dan deze privétehuizen, waarvan vele met illegalen werken, deze onredelijk hoge bedragen te betalen.

Naam bekend bij de redactie,
Curacao

2 Reacties op “Ingezonden | Privé-bejaardentehuizen

  1. dome reactie van Trots op Curacao want de verzorging in de tehuizen is vaak niet iets om trots op te zijn. Waar halt u verder vandaan dat de schrijver.schrijfster geen Curaçaoenaar zou zijn? Ik ben het wel maar dat maakt de situatie niet rooskleuriger.

  2. Trots op Curaçao

    Een gezien, alles gezien? Was u misschien vanuit Nederland op zoek naar een priveplaats hier voor uw ouders en bent u geschonken van de prijs die daaraan vasthangt. Heeft u de diploma’s van de verpleegkundigen gechecked of heeft u een leerling gezien die probeert hier op Curacao het diploma te verdienen? Leuk hoor zo’n actie van MEO. Ze vinden vast wel wat. Al was het maar een halfdode vlieg die na een schoonmaakactie de keuken is ingevlogen. Maar als de MEO weg is?.. wie gaat de rekening uiteindelijk betalen? Juist, de bewoners. En dat maakt het zo duur. Goed bedoeld, maar het is hier wel even anders dan in Nederland. En als u het zo goed weet, waarom gaat u dan niet als pleeg hier zelf iets beginnen? Kom iets brengen naar het eiland ipv weer zo’n afschuifactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *