Ingezonden | Poep op straat!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of bedreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ace Suares aan het woord.

Bij iedere regenbui spoelt het riool van Otrobanda leeg op de ventweg naast de Pater Euwensweg. Tussen het nieuwe politiebureau en de rotonde bij de Hamelbergweg ligt een dikke grijze drab met witte vlokken.

Die witte vlokken zijn gebleekte maandverbanden, luiers, wc-papier en tampons, want die blijven wit ook al liggen ze jaren in het riool. De grijze drab is supergeconcentreerde poep, vermengd met allerlei huishoudchemicaliën. Doordat de zon na een paar uur alle water verdampt, blijft er een laag (fijn)stof van 3 centimeter over, die vol zit met E. colibacteriën, chloorverbindingen en ander schadelijk spul.

Poep op straat | Ace Suares

Elke stap die je daar loopt, van de Zaantjessteeg, langs de uil van Garrick Marchena, voorbij de bloedbank en het ziekenhuis tot aan dokter Jansen, wervelt dat gore stof de lucht in. Auto’s rijden er doorheen en het stuift alle kanten uit. Je ruikt de zurige lucht, waarvan je weet dat die ook je longen bereikt. Het zit onder de schoenen van al het ziekenhuispersoneel, dat daarmee het Sehos in loopt.

Bij iedere regenbui spoelt het riool van Otrobanda leeg!

Ace Suares,
bewoner van Otrobanda
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Poep op straat!

 1. Doet me denken aan een BBC uitzending over zandstormen:

  http://www.bbc.co.uk/programmes/p04w6tbh

  https://m.youtube.com/watch?v=0YSXBgvRoLw

 2. Ach Marlon kom op zeg .Je wèet hoe de mensen zijn

 3. Die witte vlokken zijn gebleekte maandverbanden, luiers, wc-papier en tampons, want …..

  Maar maandverbsnden, luiers en tampons doe je niet in de wc.
  Wc papier wel. Maar de rest niet.
  Anders raakt die verstopt.
  Dus hier klopt iets niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *