33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | ‘Person of the year 2015’

HomeAuteursIngezondenIngezonden | ‘Person of the year 2015’
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Felix Pinedo aan het woord

IN APRIL 2013 heb ik in een ingezonden stuk via de lokale nieuwsmedia dhr. Eugene Cleopa en dhr. Dean Rozier als ‘men of the year’ uitgeroepen. Niet omdat zij als Statenleden de regering om zeep hebben geholpen, maar vanwege het onttrekken van hun steun aan een regering met veel controversen onder de samenwerkende partijen en animositeit onderling. Met hun handeling hebben zij het volk de kans gegeven om weer zijn stem uit te brengen en aan te geven of zij die turbulente en verwarrende situatie onder de coalitiepartijen afkeurt of niet.

Voor mij was dit de hoofdmoot om deze twee personen tot ‘persons of the year’ uit te roepen. De Amerikaanse tijdschrift Time hanteerde vroeger de term ‘man of the year’. Later hebben zij dit veranderd in ‘person of the year’. Criterium voor nominatie was: ‘The man, woman or ideas that for better or worse, has most, influenced events in the preceding year’.

Enkele (controversiële) namen die verkozen waren tot ‘man of the year’ of ‘person of the year’ waren Adolf Hitler (1938), Josef Stalin (1939, 1942) en Yasser Arafat (1993).

Voor het jaar 2015 ben ik tot de conclusie gekomen dat de eer om uitgeroepen te worden tot ‘woman’ of ‘person of the year’ toekomt aan onze gevolmachtigde minister mevrouw Marvelyne Wiels. De vele discussies rondom Marvelyne Wiels is u allen bekend en hebben de Curaçaose gemeenschap en ook de Nederlandse, lange tijd beziggehouden.

Diverse aanvallen en commentaren van lokale en Nederlandse journalisten, politici en parlementariërs waren aan de orde van de dag. Haar partij Pueblo Soberano heeft een reeks ministers de laan uitgestuurd, maar ondanks de reeks negatieve publiciteit is het haar gelukt om stevig in de zadel te blijven zitten.

Zelfs een ambtshalve geproduceerd rapport van de Ombudsman vol negatieve conclusies heeft niet kunnen baten. Bij het aanvullen van de coalitiepartijen waren er velen die dachten dat haar laatste dagen als gevolmachtigde minister geteld waren. Vandaag lijkt het alsof zij nog stevig op haar stoel in het Curaçaohuis zal blijven zitten.

Vorenstaande motiveringen en haar rustige wijze van reageren op de diverse wervelstormen die op haar afkwamen zijn voor mij de criteria om haar tot onze ‘person of the year 2015’ uit te roepen.

FELIX D. PINEDO

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Pukkie, Pukkie, ik begrijp het wel, misschien is de stof te moeilijk voor jou om te begrijpen. Lees het nog eens zonder emoties en vooroordelen.

  2. Fantastisch ! Het eerste nieuwe lid van de fanclub heeft zich gemeld. Het vorige en enige lid, dhr. Asjes , had zich teruggetrokken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties