33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Pas op Spong!

HomeMediaIngezonden | Pas op Spong!
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Charles Cooper aan het woord

In de krant van vrijdag 28 november 2014 heeft dr. Spong in een ingezonden stuk in het Antilliaans Dagblad mijn idee bekritiseerd over hoe je obesitas op Curaçao kunt aanpakken.

Charles Cooper | Foto Dick Drayer
Charles Cooper | Foto Persbureau Curacao

Op zich heb ik niets tegen mensen die kritisch een andere opinie hebben dan de mijne. Maar dr. Spong ging veel verder en heeft mij voor dom uitgemaakt en zich zelfs discriminerend uitgelaten jegens mij.

Dat kan ik niet zomaar voorbij laten gaan, zonder een reactie van mijn kant. Ten eerste dr. Spong, weet je hoeveel van ons belastinggeld in uw zak belandt omdat mensen die obesitas hebben vele soorten ziekten ontwikkelen?

Natuurlijk moet je tegen mijn idee zijn. Omdat je dan niet meer je buik en je zak kunt blijven vullen op andermans ziekte. Ook kun je niet je portemonnee blijven spekken op andermans verdriet wegens ziekten. Immers, wil je dat ze zo vetgemest mogelijk worden en blijven om bij jou te komen voor ‘genezing’ van hun ziekten.

Je zegt het zelf in uw ingezonden stuk. Ik citeer: ,,Eerst mesten mensen zichzelf vet met als gevolg forse gezondheidsschade. Dit leidt vervolgens tot toename van doktersbezoeken….”

Hé dr. Spong wat zei je? Toename van doktersbezoeken … Dit riekt naar je ‘pastechi’ beschermen! Bah, ik kots bijna van je.

Maar er is een God die alles ziet en hoort wat u hier op aarde allemaal uithaalt door anderen te beledigen, meneer dr. Spong. Hij heeft je al een keer geknepen. Ik bid voor u om te veranderen en een beetje respect voor uw medemens te tonen. Anders is de volgende keer God weer aan zet. Pas op.

Door: Charles Cooper (Ex-Minister en Statenlid voor MAN)
te, Curaçao

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. Eerst vreet ( excusez le mot, maar het is hier passend ) hij zich op kosten van het volk, want van het volk gestolen geld!, naar een obesitas omvang ( en hartproblemen als ik het goed heb) en dan wil hij ook nog op de kosten van datzelfde al bestolen volk ook nog afvallen !!
  En dat is een Statenlid ! Hij toont zijn ware aard weer eens. Een uitvreter en een opvreter.

 2. wat een dioxine varken! nadat hij zijn zakken rijk gevuld heeft met pastechi’s van se straatklinkers en drempels zijn de klinkers die bij Cooper voor hersenen moeten fungeren door de vetcellen aan elkaar gaan kleven. Kan een interessante autopsie aanleveren.

 3. Cooper, hombre ga je schamen man. Waar haal je deze vuilspuierij vandaan. Ik zie dit als een regelrechte bedreiging richting huisarts Spong, en hoop dat hij een aanklacht wegens dezelfde bedreiging tegen je zal doen. Het is mij een raadsel wat je behelst, of zijn de uitwassen van obesitas in je brain geslopen. Je hebt letterlijk en figuurlijk nooit iets voor wie dan ook op ons dushi Korsou gedaan behalve jezelf natuurlijk.
  Ga je shamen man.

 4. Schandalig!
  Dat noemt zich dan een volkvertegenwoordiger. Inmiddels heeft het volk types als Cooper gelukkig in de gaten.
  Sr Cooper vooral uit die dikke nek blijven kletsen

 5. Met alle respect voor andersdenkenden, maar ik ben atheïst. Ik kan de opmerkingen van Cooper dan ook niet anders duiden dan regelrechte bedreiging. Een laffe moord een kneepje van God noemen? Een regelrechte belediging voor een ieder die wat vreselijks overkomt. Je hebt het volgens Cooper aan jezelf te danken. Op naar het O.M. voor aangifte van bedreiging.

 6. Pas op.
  getekend,
  Charles Cooper, de nog op hedendaagse zakkenvullende Ex-minister en niks presterende RDK werknemer en de kampioen niks presterende jaren lange pluche zitter van de MAN.

 7. Cooper de grootste hypocriet van het eiland…
  hij die met niemand medelijden heeft het volk laat stikken in gifdampen.
  Deze persoon die al jaren zijn zakken vult door 2 banen te hebben 1 in de politiek en 1 bij de isla, waar hij nooit hoeft te werken zolang hij als politicus maar zorgt dat ze bij de PDVSA de gif mogen uitspuwen.
  Wat een walchelijk persoon!!!!! misselijk makend!!!!
  Super Hypocriet en mafiosa!!!

 8. Ik kan het niet over mijn kant laten gaan dat dit sprekende spaar/Speenvarken zich vergelijkt met God, daarom bid ik dan ook aan God om hem nooit meer te sparen bij een volgende corruptie zaak. Heere God hij heeft uw naam misbruikt in mijn gedachten en daarom bid ik u om hem te straffen zoals een Godslasteraar gestraft moet worden. Cooper pas op.

 9. Per ongeluk op de verkeerde knop gedrukt ( dom, dom ! )

  Ik ga nu verder met mijn reactie.
  Natuurlijk wil ik niet zeggen dat u dom bent maar ieder weldenkend mens kan genoeg lectuur erop naslaan, kan genoeg artikelen op internet vinden hoe deze problemen aangepakt kunnen worden.
  En heer Cooper, daar is geen enkel idee bij om mensen geld te betalen om af te vallen! Dit zegt naar mijn mening, en van vele anderen genoeg over uw idee!

  Dan uw persoonlijk aanval op de heer Spong!
  Deze is werkelijk buiten alle proporties. Denkt u nou werkelijk dat het een pretje is voor de heer Spong om al deze obesitas clienten te moeten onderzoeken, iedere dag weer met dezelfde problemen geconfronteerd te worden waar je als arts zeer weinig aan kan doen.
  U spreekt van ” pastechie” maar heer Cooper, bent uzelf in het verleden niet beschuldigd van pastechies? Heft u in het verleden zelf geen louche zaken gedaan in verband met erfpachtgronden waaraan u zich blijkbaar zeer verrijkt hebt?
  En het allerergste is ook nog dat u dreigt met ” uw ” god zodat deze de heer Spong voor een tweede keer zou straffen! Het wordt tijd dat “uw” god u eens gaat straffen voor al het kwaads dat u uw eigen bevolking hebt aangedaan!

  Concluderende is het feit dat u totaal geen respect tont voor uw medemens of deze moet u naar de mond praten.
  Het is nog steeds een schande dat personen van uw ” kaliber” ( letterlijk en figuurlijk) in de Staten gekozen kunnen worden, die de Curacaose politiek absoluut geen goed doen.
  Al een tijdje speelt de discussie met betrekking tot de screening op de eilanden.. Jullie roepen moord en brand dat Nederland zich hier mee wil bemoeien! Nou meneer Cooper, het blijkt toch maar weer dat de screening op de eilanden absoluut niets voorstelt.
  Over pastechies gesproken !!

 10. Heer Cooper,

  Allereerst wil ik reageren op uw voorstel om mensen die obesitas hebben uit te gaan betalen als ze gaan afvallen.
  Ik zeg uiteraard niet

 11. Dhr Cooper moet zich doodschamen en direct nederig excuses vragen aan dr. Spong. Dat dit schandalige stuk wordt geschreven door een statenlid, zegt alles over de morele standaard van de bestuurders op dit eiland. Deze man refereert aan God, alsof hij hem in zijn broekzak heeft, wat een gotspe. Hij suggereert zelfs dat hij persoonlijk God kan bewegen om Spong nogmaals terecht te wijzen. Hoever ben je dan van het pad af. Zijn die MAN kiezers werkelijk allemaal even halfbakken als de uitlatingen van deze ex minister. Hij verwart verzekeringspremies met belasting met het grootste gemak en durft zelfs in zijn brabbelstukje het woord “respect” te gebruiken. Ga je mond spoelen !
  Nogmaals hr Cooper, door deze reactie is duidelijk dat u het politiek gezien alleen nog maar kan maken met ruzie en dol. Hoogste tijd dat de kiezers u in uw eigen drek laten zakken.

 12. Boos omdat dhr Spong hem dom heeft genoemd?

  Coopertje heeft niks anders gedaan dan elke keer weer te proberen bewijzen dat hij echt dom wil zijn … of is! Het ophitsen van het volk met “Sanger lo drama!” (á la Wiels), duiktankje, pastechi jobjes, dubieuze manier van aanschaffen van erfgrondjes (zie rapport rekenkamer), het nemen van verstrekte dubbeltjes onder z’n tafeltje, etc., etc., waren helaas niet dom genoeg! Dus effe proberen met het allerdomst ideetje van het jaar, wat eigenlijk volstrekt bij z’n handelingen past … en z’n “mini” macro omvang!

  En dat god waarover Coopertje het heeft, heeft ook het volk behoorlijk geknepen en is daarom ook een absoluut verdachte bij de OM.

 13. Cooper moet het niet veel gekker maken. Deze meneer vult al ettelijke jaren zijn zakken met belastinggeld wat door de belastingbetaler van Korsou wordt opgehoest (en nog steeds).
  Hr Cooper steek vooral uw beide handen in uw overdadige obesitas boezem.
  Je moet wel van lotje getikt zijn om als statenlid te reageren op een ingezonden stuk.
  Nooit heeft u iets voor ons bevolking gedaan behalve ervoor gezorgd dat uw eigen zakken openklappen. Hou op hoor.

 14. Nog dommer dan dom deze zgn. parlementarier ,van de ” MAN ” nog wel . Ik dacht dat dergelijke ingezonden stukken niet werden geplaatst in het A.D.
  Maar dr. R.Spong hij is te oud om te leren, no preokupa,
  Hans.

 15. Er is een god die alles ziet…Ja dan je hebt pech gehad Cooper.
  Voor de rest een wat zielige reactie, doet me aan het schoolplein denken toen ik een jaar of 5-6 was.

 16. En dat zegt Cooper. die zelf de meest corrupte persoon van het Eiland is.
  vergunningen afgeven om het eiland kapot te maken zodat de Makamba,s die hem geld betalen alles voor elkaar krijgen, en de lokale bevolking. (die niet kunnen betalen om iemand om te kopen) nog minder hebben.
  En in ruil voor een Tshirt weer op een van zijn vriendjes gaan stemmen.

 17. Een ding is duidelijk, de heer Cooper heeft bij het uitdelen van hersenen, door zijn Lieve Heer, niet voor aan gestaan. Er was voor hem maar een heel klein beetje over. Zegt heel veel dat dit soort (inteelt?) figuren “belangrijk” zijn. Huisarts Spong: u heeft gelijk, de waarheid heeft een scherp geluid!
  Laat die rot opmerking van Cooper over uw ellendige periode langs u heen glijden. Hij weet niet beter. God zij met hem.

 18. Hahhahaha Cooper, de pot verwijt de ketel. Was het niet u die zijn weg voor zijn huis van nieuw asphalt liet voorzien? De wegen rondom in uw wijk zagen er aller belaberts uit. Vol met gaten maar uw weg moest zonder gaten. Kijk ik nog even naar uw postuur dan ga ik subiet in een deuk. Wellicht is Dr. Sprong wel een oplossing voor u. Pastechi? Wel de pastieche’s voor u zijn straks op. Dus broekriem aanhalen en hopen dat er geen gaten vallen in de weg voor uw huis en naar de Carasbaaiweg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties