30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 17:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Overwegingen: quarantaine SI karantena NÒ

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ruben Suriel aan het woord.

Met deze Corona virus zal het beleid om de 7 tot 10 dagen “voortschrijdend” aangepast moeten worden omdat de mensheid simpelweg nog te weinig weet over de ziekte.

- Advertentie -

Het is zeer laudabel dat het de authoriteiten op Curaçao gelukt is onze gemeenschap coronavrij te houden voor de laatste 10-12 weken.

Maar aan de andere kant moeten we ook realistisch blijven dat dit een compleet onhoudbare situatie is op mid/lange termijn voor zowel Curacao als het Koninkrijk.

Wij hebben gedurende de eeuwen op Curaçao een gemeenschap opgebouwd dat voor 80% afhankelijk is van handel en diensten met buitenland en buitenlanders.

Er komen via HATO duizenden mensen normaal binnen met mogelijk alle soorten besmettelijke ziektes als HIV, TB, hepatitis etc etc. Ik ken in mijn vrij kleine kennissen kring 2 lokale personen die behandeld moesten worden voor Tuberculose. TB is hier altijd geimporteerd! En dat TB weer de kop opsteekt is begrijpelijk, maar is hier nu niet ter sprake.

- Advertisement -

Met voortschrijdend inzicht zal er in koortsachtige pas, asap een nieuwe collectieve “modus vivendi” gezocht moeten worden v.w.b. menselijk verkeer tussen Curaçao en de rest van de wereld.

Ik vrees dat quarantaine (nu voor 14 dagen) geen optie zal zijn als we een “open economic society” willen blijven waar één van onze pilaren (van de gediversifieerde verdien model) voor 30% toerisme zal zijn en zal blijven.

Ruben Suriel
+5999 669-0470 (WhatsApp)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. Als er nou nog voorstanders van deze circusvoorstelling waren die met argumenten op basis van ratio ipv emotie op de proppen kwamen….

  Kon er tenminste nog een gezonde discussie plaatsvinden.

  Helaas, maar wees ditmaal wél terrecht bevreesd: wie kaatst kan de bal verwachten.

 2. @Ambulant zegt: “…Heb jij een straat doker.
  Wil jij dat jouw dokter dingen op straat zoekt of een echte studie volgt…”

  Jij, roeptoeter, bent die “straat viroloog”.

  Een viroloog heeft een “echte” studie gevolgd.

 3. @Ambulant. Ik zoek de waarheid op de wetenschappelijke sites, waar ik mijn eigen conclusie uit trek en niet zoals die mevrouw filo op straat. En als dokter wens ik niet een of ander kwakzalver.

 4. http://www.visitgreece.gr/en/home/frequently_asked_questions

  Daar waar onze westerse beschaving vandaan komt stelletje doemdenkers.

  Als jullie gelijk krijgen dan zal zich in Griekenland medio Augustus “een ramp van ongekend formaat afspelen”.
  Hou hier dus nog heel even grenzen gesloten, dan ga ik daar gezellig de ramptoerist uithangen.
  Maar wees niet bevreesd: begin November ben ik gewoon weer terug op mijn stekkie alhier.

 5. Precies Bash… je zoekt op straat en op op faceboek.
  Dat is niet echt een wetenschappelijk bron van informatie.
  Heb jij een straat doker.
  Wil jij dat jouw dokter dingen op straat zoekt of een echte studie volgt.

 6. @Filomeine. Ik heb lopen zoeken op straat, maar uw waarheid heb ik niet kunnen vinden. Dus heel veel succes met uw waarheid en uw zoektocht naar het fenomeen.

 7. En William,
  Als je je mac adres spoofed, je provider ipdaardoor veranderd, je browser cahche leeg gooit en zeker je cookies wist.
  Je mail adres aanpast. via een ander mac adres.
  Dan valt er niks te vinden.

 8. Filomeine

  Geen idee ik ken haar niet.
  Mmaar ik hoef denk ik hier niet meer te zeggen dat dit iets is wat ik al maanden schrijf. Of roeptoeter… zoals sommige, gefrustreerd zich uiten.

  En ja… ik kan er ook niks aan doen maar het is wel zo.
  Iik kan ook stapels officiele wetenschappelijke documenten en statistieken aangeven.
  Waar is die piek na opening dan ?? Die is er niet.
  Die hele lockdown en het bijelkaar opsluiten was het domste wat ze hadden kunnen doen. De piek van de besmetting was er al lang.
  En viral load is waar het om draait.

  Maar we gaan open…
  Dus we zullen het zelf ook gaan zien.

 9. @Drechi pa bosnan Tur
  Drechi, het grootste deel zijn “aliassen”., die zich verschuilen achter hun VPN’s.
  Grappige is dat de IP adressen wel te zien zijn.
  LMAO.

 10. Geachte heer Bash, ik reageerde op de ingezonden brief, ken de persoon niet waarover u spreekt. Ik ben voorts erg wakker en doe al sinds begin dit jaar onderzoek naar dit fenomeen. Zwart wit nee., de waarheid is de waarheid en gelukkig zijn er, wereldwijd, steeds meer mensen in staat deze te zien. De waarheid ligt voor het oprapen, er zijn vele artsen die het onderhand zat zijn. Vele patiënten kunnen niet meer behandeld worden of behandeling wordt verschoven, alles door corona. Daarnaast worden onze burgerrechten geschonden, want noodmaatregelen mogen enkel van tijdelijke aard zijn. En dus niet maanden duren. Er is, en was for that matter, op Curaçao al helemaal géén reden voor dergelijk ingrijpen. Een week of 3, okay om te kijken hoe en wat, maar daarna over tot de orde van de dag. Niet zoals uw mede reaguurder steeds aandringt, de deuren dicht, zandzakken voor de deur wegens een onzichtbare vijand. Dat is oorlogstaal en zeer kwalijk dat dit gebezigd wordt. Een volk in constante staat van angst praten, angst en wantrouwen jegens elkaar. In plaats van ruimte geven aan gezond verstand en logica. Maar nogmaals doet u onderzoek, de artsen staan in de rij om hun verhaal te vertellen. Overigens artsen hebben een eed afgelegd, dat besef zit bij het grootste deel van de beroepsbevolking wel snor.

 11. @Philomeine. Ik ben al wakker. Denk dat jij nog steeds slaapt. Jij propageert 1 richting. Je lijkt/bent Ambulant of je bent relationeel/emotioneel verbonden met Ambulant. Net zo zwart/wit.

 12. Ik heb op Curaçao gewoond en mijn partner woont er ook, ik heb er familie wonen. Het is zeer triest dat er maar weinig mensen lijken te zijn die goed op de hoogte zijn van het echte verhaal achter deze zogenaamde pandemie. En nog triester dat iedereen zich gedwee laat opsluiten! Wat ook geen echte pandemie is, de WHO heeft echter ergens in februari de criteria voor een pandemie gewijzigd. In oktober 2019 werd een simulatie gehouden georganiseerd door Bill en MelindaGates foundation in samenwerking met Johns Hopkins institute, over een corona pandemie (Event 201, zie internet)en alles werd geoefend. Inclusief het narrative, flood the zone… Met andere woorden, constant slecht nieuws via de media brengen. Kijk voor de moeite eens op internet en zie wie de deelnemers waren. Worden er ooit griepgevallen gepubliceerd? Nee toch? Gingen we toen in LOCKDOWNS? In Nederland 0,26 doden in Curaçao nog minder.. De eerste dode overleed aan een hartaanval niet aan corona. De testen zijn overigens niet betrouwbaar en ongeschikt om te testen op virussen. Ze testen op RNA, dat is erfelijk materiaal. Nogmaals kijk op internet. Er zijn inmiddels duizenden artsen die in protest komen, ook omdat ziekenhuizen geld krijgen om covid als doodsoorzaak op te geven en nog meer geld wanneer ze beademing apparatuur gebruiken. De vaccins werken niet, tegen een virus is geen vaccin. De griep muteert ook elk jaar. Wat ze gaan inspuiten is véél erger dan de kwaal, de vaccin wordt er nu gehaast doorgedrukt zonder de gebruikelijke testperiode. Kom op mensen, wordt wakker!

 13. Roberto, please stop met je lulverhaal over natuurrampen, corona is géén natuurramp! Het is een virus wat uiteindelijk maar weinigen treft, en dan nog degene met véél onderliggende aandoeningen /comorbiditeit. Gemiddeld leeftijd 82, doe eens onderzoek in plaats van kerstverhalen en propaganda van rivm oplepelen. Het is een virus dat al vele jaren bestaat. Deze hele circus is een zwendel opgetuigd onder andere door big pharma om de vaccins te pushen. Zoek eens naar echte deskundigen zoals dr. Buttar, dr. Mikovits, dr. Tenpenny,dr. Wodarg, zoek op Amazing Polly, Common sense, en véél meer… en leer eens grafiek lezen. De seizoen griep van 2017/2018 kende véél meer “slachtoffers”. Jullie land naar de kloten, goed idee!! Gezondheid boven economie? Economie bekostigd gezondheid, duh. Fijn iedereen naar de voedselbank en wie betaalt dat dacht u? De belastingbetaler, ik dus!

 14. Nee hoor, onze zeer intelligente en uiterst discrete machthebers houden liever de hand op in Den Haag.

  Wat een ongelofelijk negatieve en schijterige coalitie hebben we weer eens in het zadel geholpen tijdens de laatste electies.

  Ipv de geboden kansen om het zomerseizoen nog enigzins te redden met beide handen aan te grijpen blijft de boel feitelijk gewoon op slot.

  Als klap op de vuurpijl hebben we nog de altijd gezellige avondklok die om “zeer duistere redenen” nog immer van kracht is.

  Aan de schandpaal op Brionplein met onze mini- sterretjes voor de duur van 14 dagen lijkt mij meer gepast!

 15. Ruben Suriel. Tot nu toe weet de gehele mensheid die te kampen heeft met de corona, heel weinig ervan, of beter gezegd, totaal niets, maar dat houdt niet in dat omdat men er weinig of helemaal niets van weet dat men een wet tot ons welzijn niet gehoorzamen. Ruben, ik heb talloze orkanen, typhoons, overstromingen, let wel, mini epidemieën, meegemaakt met talrijke slachtoffers achterlatend, orkanen die niemand en niets spaarden. Winkelcentra, fabrieken, pakhuizen, allemaal werden ze het doelwit van natuurgeweld. Economie en toeristen mogen in een gesprek over deze moordmachines nooit aan de orde van de dag komen. Men spreekt dan alleen over “verloren mensenlevens”. Ik kan me best voorstellen dat jij en vele anderen heel gemakkelijk over zulke toestanden spreken, simpelweg omdat jullie zo’n massacre nooit hebben meegemaakt. Maar ik zou graag het gezicht willen zien van degenen die (voor het eerst) letterlijk over lijken moeten stappen om verder te lopen, opgezette verdorven lijken die hun weg versperren, de enorme stank die zij moeten verdragen etc. Tja, dan zullen ze anders piepen. Dan staan de kranten weken vol van nieuws, televisie en radio en andere media’s zullen uit mekaar spatten van de vele vele (onnodige?) berichten hierover. laten we hopen dat het niet zover zal komen Ruben……, maar gehoorzaam altijd regels die tot je eigen welzijn en geluk dienen, en dat je zelfs je kostbare leven hierdoor kan redden. De rest zijn allemaal “voorbijgaande” toestanden Ruben. En vergeet nooit; gehoorzaam is door niets, maar ook niets te vervangen. Zelfs niet door machoisme of door smoesjes.

 16. Ik beschouw mezelf niet als toerist maar kom 2x per jaar op familiebezoek. Verblijf dan in een eigen familiewoning. Breng dan behoorlijk wat geld in de economie want support mijn familie waar het maar kan en koop bij de lokale ondernemers. Ben in Nederland als 70 jarige allang gewend om met het virus om te gaan. Zorg voor een uitstekende conditie en geen gram overgewicht. Het geeft geen garantie maar ben nog geen dag in isolatie geweest en doe mijn ding. Dus no way dat ik onder genoemde condities ooit nog naar Curaçao zal komen. En ook nog eens 9 uur met een mondkapje om in een vliegtuig ga zitten. Stelletje angsthazen…

 17. @ Ans, beetje rare woordkeus hoe meer mensen erop wijzen, des te beter.

  Ik zie veel zeer naïeve ideeën over die quarantaine.
  Er zijn echt Curaçaoënaars die denken dat Europeanen en masse NAFL 250,- p.p. per nacht gaan betalen voor verplichte quarantaine in een door de overheid uitgekozen hotel. Ook mensen die het kunnen betalen, willen het niet betalen.
  Word wakker. Europeanen gaan komende zomer in Europa op vakantie. En dan liefst met de auto als het kan. Mensen zijn bang voor het gebruik van vliegtuigen. Die waren voor corona al smerig – wel eens tussen de stoelen gekeken – en zullen nu ook niet heel veel beter schoon- en al helemaal niet Covid19-proof gemaakt worden.

  De strijd is dus al verloren.

  Het doet mij ook zeer. Ik zou dit jaar 2 keer in Santa Barbara komen verblijven. Eind maart – door het sluiten van het luchtruim niet mogelijk – en augustus (Santa Barbara gesloten).

  Sterkte voor iedereen daar!

 18. Verfrissend, die geheel nieuwe kijk op zaken van Ruben Suriel.

  Een geheel andere invalshoek, hadden wij nog nooit aan gedacht.

  Out of the box thinking in optima forma.

  Zeer laudabel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -