30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 15:38

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoIngezonden | Oplossing(en) klimaatprobleem

Ingezonden | Oplossing(en) klimaatprobleem

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord.

Als alle mensen zouden beseffen dat het recente klimaat probleem grotendeels is onstaan door de grote vraag naar energie van de mens. Het menselijk ras produceert jaarlijks tussen 30 à 40 miliard ton per jaar aan “greenhouse” gassen, voornamelijk CO2 (door ademhalen tot het verbranden van aviation fuel in vliegtuigen. Een idee is om meer bomen te planten omdat bomen CO2 gebruiken om te groeien en zuurstof produceren, een win-win situatie.

Maar studies laten zien dat wij niet genoeg bomen kunnen planten. Als we de hele oppervakte van de V.S. beplanten halen we alleen om 10% van de CO2 te neutraliseren die wij als mens jaarlijks produceren, dan moeten we tot de conclusie komen dat wij allen voor de verkleining van de “carbon footprint” van de mensheid verantwoordelijk zijn, en dat er meer moet gebeuren.

Alleen de nieuwe generatie kan de oplossing realiseren door, onder anderen de “overbevolking” terug te brengen van 7.6 miljard naar 4 miljard, door een geboortestop in te stellen, waarbij vrouwen voor hun 24ste jaar geen kinderen op de wereld zetten.

Als we doorgaan met de huidige prognose dat er tot 2050 nog 2.5 miljard mensen bijkomen, zal de vraag naar energie toenemen en met alle gevolgen van dien.

Ik vraag me af, is de huidige versnelde opwarming van de planeet voornamelijk ontstaan door de verhoogde CO2 uitstoot van de mens of is ook een grote factor de kortere baan van de planeet om de zon; de aantrekkingskracht van de zon en de andere planeten? Als het inderdaad de CO2 uitstoot is, dan is de enige oplossing, het terugbrengen van de overbevolking, alle andere oplossingen kan vergeleken worden met pleister plakken. De 7.5 miljard mensen op de planeet zijn in feite de vervuilers. De energie die voor dit aantal, met hun huidige levensstijl, opgewekt moet worden veroorzaakt het teveel aan CO2 uitstoot.

Om ons “carbon footprint” terug te dringen zouden we o.a. via een geboortestop onze “footprint” op deze planeet terug kunnen brengen. Als we de nieuwe generaties, in hun eigenbelang, duidelijk zouden kunnen maken dat alleen volwassen mensen vanaf 24 jaar kinderen kunnen maken, voorlopig, in regionen op de wereld waar de vruchtbaarheids graad hoog is niet meer dan 2 totdat het verantwoorde aantal zou zijn berijkt (goed op te merken dat Curacao al ver onder de 2 is, met gemiddeld 1.8 kind per vruchtbare vrouw en deze gemiddelde aantal bij ons nog steeds dalende is).

Tijdens de zwangerschapperiode zou er dan een gedegen opvoedingscursus gevolgd moeten worden. Daarmee zou tevens de geslachtsziektes ook een halt worden toegeroepen.

Voordelen: reeëlere woonhuisprijzen; minder kippen batterijen; minder slachtvee en mestprobleem van mens en dieren; veel minder files; minder asfalt op de planeet; geen overvolle vliegvelden; geen kostenstijgingen; minder criminaliteit alsmede in het algemeen betere beheersbaarheid en minder vervuiling van de wereld zeeën. In het kort een betere samenleving.

Bram Dubbelman
cell: +5999 512 5118

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Het is de nieuwe ‘mode’ weer meer kinderen te krijgen. Mijn jonge buurman, Nederlander presteert het in 3 jr nr 3 te verwekken en is zijn partner nu weer zwanger. Maar ze komen uit de Achterhoek wellicht gelden daar andere ‘rules’. Daar hoef je m.i. geen moslim of anderszins voor te zijn.
    Zelfs het 1-kind beleid in China heeft niet geholpen, men mag er nu 2 omdat er geen rekening was gehouden met de vergrijzing.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties