27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Open brief aan Mevrouw Mc.William inzake IPKO bezoek aan Oostpunt

HomeEconomieBouw en vastgoedsectorIngezonden | Open brief aan Mevrouw Mc.William inzake IPKO bezoek aan Oostpunt
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we HChris Schmitz aan het woord

Geachte mevrouw Mc.William

Ik hoop dat bij het geplande IPKO bezoek aan Oostpunt niet alleen de dubieuze overheidsbeslissing tot destructie van het grootste natuurgebied vam Curacao aan de orde zal komen. Zoals ook U weet is deze beslissing genomen onder zware financiele druk van de eigenaren van Oostpunt en niet op basis van het principe van duurzame ontwikkeling. Geen van de door de overheid gehanteerde projectdossiers en onderzoeken kan de wetenschappelijke toets doorstaan.

Als U de IPKO deelnemers echt een gebalanceerd beeld van de geplande ontwikkelingen op Oostpunt en de stand van zaken rond het EOP wilt aangeven, zou ook de andere kant van het verhaal op tafel moeten komen. Het zou U sieren ook de professionele EOP samenstellers van ROP, de wetenschppelijke specialisten van CARMABI en de voorzitter van Defensa Ambiental en Amigu te Tera voor het bezoek aan Oostpunt uit te nodigen.

Chris Schmitz

PS
Als U daadwerkelijk staat voor duurzame ontwikkeling van ons eiland en de schade aan de natuur zou willen beperken, zou U zich de komende jaren minstens hard moeten maken voor wettelijke inbedding van MER procedures. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor minister Camelia Romer.

2 reacties

  1. Het zou Carmabi, Amigu te Tera, Defensa Abiental en Dhr Schmitz sieren eens op te houden genomen beslissingen te dwarsbomen en eens te zorgen dat ze mee gaan denken in plaats van blijven schoppen.

  2. Inderdaad met de ontwikkeling van Oostpunt gaan financiele belangen gepaard en wel de (duurzame) economische ontwikkeling van het eiland. Dit belang gaat ver boven elke economische belang van welke duikbedrijfje dan ook. IPKO is een overlegstructuur van de nationale parlementen binnen het Koninkrijk voor informatie-uitwisseling en verschaffing van wederzijds inzicht in elkaars activiteiten en verantwoordelijkheden. IPKO is géén gelaagde structuur (hoewel sommigen dat wel graag zouden willen) dat op wetgevingsgebied een overkoepeling vormt t.a.v. de respectieve rollen van de nationale parlementen. Mevrouw McWilliam leidt de Curacaose parlementaire delegatie en stelt in overleg met de andere delegatieleiders een agenda vast. Een bezoek aan Oostpunt op de agenda plaatsen gaat dan over ‘een visie voor de toekomst’ en mogelijkerwijs het delen van kennis om deze toekomst visie te helpen realiseren. Het gaat niet over hoe besluitvorming tot stand is gekomen (projectdossiers, EOP samenstellers van ROP enz.). Dat is een gespasseerd station. Het gaatover mogelijke uitvoering van de plannen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties