29 C
Willemstad
• dinsdag 27 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

Ingezonden | Open brief aan de heer Dwarkasing – Veterinaire Dienst

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bestuur Rescue Paws Curaçao en Nederland aan het woord.

Beste heer Dwarkasing,

Vorig jaar augustus moesten wij als stichting Rescue Paws Curaçao alsmede andere Stichtingen via de krant vernemen dat we geen honden meer met een vluchtbegeleider naar Nederland over mochten laten vliegen.

De reden? De douane in Nederland wilde graag meer inzicht in de stichtingen die zich op het eiland bezig houden met de zwerfhonden en de export daarvan.
Dat inzicht vroegen ze aan u, als hoofd Veterinaire Dienst, maar dat kregen ze niet.

Wij waren graag met u om tafel gegaan om te overleggen hoe nu verder, maar daar had u geen tijd voor. U gooide gewoon de deur dicht en gaf alleen nog maar gezondheidsverklaringen uit aan eigenaren.

Wij hebben als stichting zelf in Nederland contact gezocht met de desbetreffende instanties die hierover gaan en hebben nagevraagd wat ze precies van ons wilden weten.

Zo bleek dat we ons als ontvangende stichting in Nederland moesten inschrijven. We hebben Rescue Paws Nederland opgericht. Kosten notaris: €500.
We hebben ons keurig aangemeld bij de RVO en bij de NVWA.

Bij de laatste instantie kregen we een tracés nummer; een soort bedrijfsnummer waarmee we digitaal honden kunnen aanmelden bij de NVWA. Zo weten ze op Schiphol precies wanneer welke hond aankomt. Om dit formulier juist in te vullen heeft ook de verzendende stichting een tracés nummer nodig. Rescue Paws Curaçao dus.

En dat nummer is op te vragen bij de veterinaire dienst, bij u.

Wij dachten dat u wel blij zou zijn met al onze goodwill en verrichte inspanningen, maar het enige dat we te horen kregen was dat u en uw collega’s het te druk hadden en er zeker tot na kerst niet naar konden kijken. Jammer, dit digitale systeem zou ook de veterinaire dienst veel tijdwinst opleveren. Nu wordt alles nog met de hand uitgeschreven, straks kan dat digitaal.

Inmiddels is het half maart, kerst ligt al ver achter ons en nog steeds hebben we geen tracés nummer.

Bij opnieuw navragen wanneer we het nummer konden krijgen kregen we te horen dat we als stichting niet goed bezig waren, we moesten niet alles maar willen redden.

Meneer Dwarkasing, ik vraag u helemaal niet om uw mening, ik vraag om een tracés nummer wat u steeds maar weigert uit te geven. Heeft u zich wel eens één dag verdiept in wat wij daadwerkelijk doen? We moeten meer inslapen zegt u. Wij slapen wekelijks, zo niet dagelijks, zieke, zwakke en oude dieren in. Maar nee, wij weigeren gezonde, sociale jonge honden in te slapen die in Nederland zeer gewenst zijn. Er is veel vraag naar onze Westpointers. Mensen in Nederland lopen met trots met hun Westpointer. Ze doen het zeer goed in Nederland meneer Dwarkarsing en zijn daar meer dan welkom, maar u wilt ons, maar vooral de honden, daar maar niet bij helpen.

Grootschalig inslapen is niet de oplossing, een mentaliteitsverandering is het enige wat helpt.

U mag met ons meedenken en meehelpen hoe we dit kunnen aanpakken, maar u kent ons niet eens. We hebben elkaar nog nooit gesproken.

Het heeft er alle schijn van dat u uw vuile was niet wilt buiten hangen. Geen honden naar het buitenland? Zodat het lijkt alsof we geen hondenprobleem hebben?

Maar kom op nou toch, één druk op de sociale media knop en we weten wel beter.

Wij hopen nog steeds dat onze minister Suzy Camelia-Römer u zal aansporen om gewoon uw werk te doen. Bovenstaande behoort nu eenmaal tot uw takenpakket. Helaas is dat tot nu toe niet gebeurd, maar wij zullen ook de minister hiertoe blijven aansporen.

We zouden het bijzonder waarderen als we nu eindelijk eens verder kunnen en niet verder tegen worden gewerkt. Wij hebben keurig gedaan wat er van ons verlangd werd, nou u nog!

Bestuur Rescue Paws Curaçao en bestuur Rescue Paws Nederland,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Dwarkasing-Heeft het al jaren veeeel te druk met zijn eigen bijbaantjes en verdiensten–het is door velen al jaren aangekaart en ook geklaagd over deze man die absoluut zijn werk niet doet en zichzelf ook veel te belangrijk acht dat hij zijn medeplichtige linkerhand -Nicolina–de dieren arts assistente overal op afstuurt–ook deze persoon heeft al bewezen dat ze de onwaarheden niet schuwd–het is al verschillende keren aan onze minister gevraagd deze ongekwalificeerde personen te verwijderen,maar er zal wel meer achter de schermen zijn–want ze zitten er nog steeds.

  2. Klinkt alsof er een ambtenaar ergens geen zin in heeft, erg herkenbaar hier op ons stukje rots. Stel je voor je zou ergens aan meewerken waar mens en dier bij gebaat zijn in je eigen land. Alleen de gedachte al daar zou men al eens moe van kunnen worden.

  3. Dwarkasing, aan zijn naam te lezen afkomstig uit een land waar de hogere kaste de lagere kaste volledig vernedert, is een duidelijk voorbeeld van een volkomen incapabel persoon die bij gebrek aan gewicht boven is komen drijven, met behulp van net zo nutteloze vriendjes.

    Kan iemand Dwaaskasing wegpromoveren?

  4. Hond verplicht laten chippen en verppicht laten registreren. Hond verplicht een halband. Honden zonder chip direct afschieten. Veel effectiever en veel goedkoper.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -