27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Open brief aan BTP, parlement en minister VVRP ‘community mailboxes’

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Open brief aan BTP, parlement en minister VVRP ‘community mailboxes’
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Felix D. Pinedo aan het woord.

Karta habrí na BTP, Parlamento i minister VVRP

Apresiabel redakshon. En konekshon ku e lucha ku mi ta hiba pa mas ku 5 aña kontra ponementu ilegal di e ‘community mailboxes’ lo sigiente.

Esaki ta un di e kartanan ku mi a manda for di 2015 pa Buro Telecommunicatie & Post, Parlamento di Kòrsou i Minister S. Camelia-Römer. Ningun di nan kontesta. Mi a kita mi adrès.

Open brief aan BTP, Staten en minister VVRP

Geachte redactie,

In verband met mijn meer dan 5 jaren strijd tegen het plaatsen van de ‘community mailboxes’ het volgende.

Dit is één van de brieven die ik sinds 2015 heb gestuurd naar de directie Bureau Telecommunicatie en Post, de Staten, en de toenmalige minister VVRP. Geen één van hen heeft de moeite genomen om te reageren op dit schrijven. Ik heb mijn adres verwijderd.

Felix D. Pinedo
Willemstad 28 juli 2015

Directie Bureau Telecommunicatie en Post
Beatrixlaan 9

Staten van Curaçao
Wilhelmina Plein

Ministerie VVRP
Berg Arraraat Perceel C

Geachte directie, honorabele Statenleden en honorabele minister VVRP,

Zoals u weet heeft de Nieuwe Post N.V. recent besloten om de post op een centraal punt te bezorgen, alwaar de gëadresseerden zich moeten begeven om hun post op te halen.

Ik neem bij deze de vrijheid om u te benaderen om dit besluit van Nieuwe Post N.V. onder de loep te nemen en dit besluit terug te doen draaien. Mijn motivering hiervoor is dat dit handelen van Nieuwe Post N.V. naar mijn mening tegen de wet indruist. De bevolking heeft het recht om de post thuis bezorgd te krijgen.

Daarvoor zijn er ook regels vastgesteld dat ieder huis een postbus dient te hebben die aan de conform de regels voorgeschreven dimensies dient te voldoen. Tevens wordt gëeist op welke afstand van het hek de postbus geplaatst dient te worden. Recent heeft de Nieuwe Post N.V. de bevolking erop gewezen dat ieder huis een postbus dient te hebben anders wordt er geen post bezorgd.

Eerder genoemd besluit van Nieuwe Post N.V. druist tevens in tegen de bewegingsvrijheid van de gëadresseerden en het gemak om even naar het hek te lopen om na te gaan of er post is. Stel u zich voor dat een gëadresseerde zich een aantal keren naar een centraal postbuslokatie begeeft en er is geen post.

Ik denk hierbij specifiek aan degenen die geen eigen vervoer hebben en in het bijzonder onze oudere burgers (die vaak alleen wonen). Zo’n besluit van een publiek (overheids)orgaan dient ten goede van de bevolking te werken (hetgeen nu niet het geval is) en niet slechts ten goede van enkel de (interne) organisatie van dat orgaan.

Verder rijst bij mij de vraag wanneer de wetgeving op het bezorgen van post alszodanig door het Parlement is gewijzigd opdat de Nieuwe Post N.V. over kon gaan tot het implementeren van het door hen genomen besluit.

Indien de wet toch op één of andere manier Nieuwe Post N.V. machtigt om zo’n besluit te nemen, dan zal de politiek hier de nodige stappen moeten ondernemen om dit besluit terug te draaien.

Ik hoop dat u begrip toont voor hetgeen ik naarvoren bring en dat u stappen onderneemt om het besluit van Nieuwe Post N.V. spoedig terug te laten draaien.

Deze brief wordt tevens naar de nieuwsmedia verstuurd.

In afwachting van uw antwoord,

Felix D. Pinedo,
Cc: Nieuwsmedia

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties