26 C
Willemstad
• zaterdag 10 december 2022

Extra | Journaal 8 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, December 7, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 7 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, December 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Ingezonden | Op Curacao kunnen we het selluf (?)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we M. Sommer aan het woord.

Curacao dient een provincie van Nederland te worden. Dan zal het niet meer voorkomen dat er momenteel nog maar voor een paar weken voorraad is van kunstheupen en er momenteel geen kunstknieön voor mensen die daar dringend aan toe zijn Daardoor immobiel raken, fysiek en emotioneel achteruit gaan. Dit gepaard met lichamelijke pijn en isolatie. Wachttijden van zes tot (sic!) twaalf maanden voor bottendokters zijn realiteit.

Plannen en financién beheersen zijn de zwakke punten alhier door ‘the right man niet op de right place’ te plaatsen (waardoor in- competentie) en de wijdverbreide corruptie en vriendjespolitiek. Benevens de allesoverheersende emotionele onrijpheid onder meer door onmiddellijk te gaan fulmineren als er zogenaamd iets niet gaat zoals ‘men’ wil en denkt dat het (anders zou) moet(en).

Dit in plaats van de ratio of de rede te gebruiken. Tijdens de Antillen van 6, werd Curacao gezien als eiland nummer 1. Aruba had de mentaliteit alhier al snel door en piepte er dertig jaar eerder tussenuit. Bonaire, St. Maarten en Saba zagen er uiteindelijk evenmin heil meer in met Curacao/elkaar door te gaan en opteerden voor gemeente van Nederland.

Van de voormalige Antillen is dit eiland nu aan het verworden tot een armoedig, crimineel eiland. 26.000 illegale Venezolaanse vluchtelingen; duizenden (door wie?) gelegaliseerde Chinezen. Leegstand van duizenden woningen; onafgebouwde casco’s her en der•, weinig of geen onderhoud van woningen; 75 procent van de families in de wijken sporen niet door geweld, incest, drugsgebruik/verkoop en armoede•, blijvende braindrain naar elders; dagelijks ten minste één overval met vuurwapens, toeristen die niet veilig zijn, ten minste 100 aanrijdingen per etmaal; steeds slechter wordende openbare wegen; burgers die in hun eigen woningen overvallen worden, hoeveel inbraken per dag? Vier luchtvaartmaatschappijen bankroet en wie weet de raffinaderij ter ziele binnen afzienbare tijd. De lokale telefoonmaatschappij voor een appel en een ei verkocht aan een buitenlandse maatschappij. Vele plaatsen van autowrakken in vol zicht langs de wegen.

M. Sommer,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @ Die ander .Volgens mij worden de ministers een bedrag van rond de ANG 17.000 en misschien wel meer betaald om zorg te dragen voor het effectief schoonhouden en ondehoud van de pleinen stranden rotondes, aanplantingen etc + wegen ..wat nu absoluut niet of zeer ondermaats gebeurt.

 2. Nederland zit het niet te wachten op nog een provincie waar ze alles mogen opknappen en upgraden naar een behoorlijk samenleving , maar de huidige status is ook niet houdbaar.

  Een status waarbij de lokale politici zich totaal niet verantwoordelijk voelen omdat Nederland altijd weer de hete kastanjes uit he vuur haalt, en ze nog als kleuters elke keer naar mama Nederland kijken als het weer eens niet loopt zoals het hoort of ze de vervelende klusje niet willen of kunnen klaren.

 3. Ons FULMINEREND gedrag is geïnfluenceerd door het lezen van KUIFJE: Archibald Haddocks reageerde vaak met de krachtterm
  Honderd duizend bliksembommen en dondergranaten! als hij zijn zin (maar vooral zijn whiskey) niet kreeg.
  Wij zijn echt niet gediend van kritiek. Dus $#*% @& ^[email protected][email protected] !!!!.

 4. “De enige oplossing zal ik niet noemen, want dan grijpt de comment polis in. Maar het is de eindoplossing (10% van de KKC lezers weet wat ik bedoel).”
  Geen idee: LaStiwz for president?!

 5. Er is idd iets fundamenteels mis met het culturele ” ethos van Curaçao @ Trui.

  Een structureel gemis aan verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef.
  Waar een landstaal gebezigd wordt dat gebrekkig gesproken / toegepast wordt met een zeer beperkte toegang tot educatieve en wetenschappelijke lectuur.

  Geen pro actieve mentaliteit.
  Altijd het verleden en europa als schuldige aanwijzen

  En de huidige ” autonome” status van Curaçao helpt niet bij een effectieve emancipatie.

  De niet door enig plichtsbesef gehinderde, dansende, feestvierende en congresaflopende kabinets en parlementsledenn roepen nederland erbij als ze het zelf niet willen of kunnen, maar weigeren structureel te werken aan strakke wet en regelgeving die Good governance en verantwoordelijk besturen bevorderen.

  Volgens mij ligt de oplossing in het implementeren en hanteren van internationale richtlijnen en normen als het gaat om de prestatiemeting mbt zaken als veiligheid, infrastructuur, milieu educatie, zorg, justitie, en overheidsdiensten / bestuur.

 6. Mooie opinie goed verwoord, klopt helemaal! Het is 2 voor 12 nu en de ouwe zooi moet begraven worden, de hoogste tijd voor nieuw bloed. Ik heb de laatste tijd met veel mensen gesproken, jongeren vooral die vgd jaar of over 2 jr 18 worden en zullen mogen stemmen. Iedereen die ik gesproken heb is de oude politiek zat steeds terugkerende mensen in een nw jasje verpakt. Er gaat een ommekeer komen dat weet ik, ook dat de shock groot zal zijn. Mark my words. Het moet wel vooral als we niet met zn allen naar de verdoemenis willen gaan. Ik heb hoop laten we niet alles te zwart wit zien, anders ben je verloren!

 7. Een totaal gedegenereerde (Googlen nu, 90% van de KKC lezers) bevolking zonder enig besef van normen en waarden en met een bedroevende mentaliteit.

  Daar helpt aansluiting bij Nederland weinig bij.

  De enige oplossing zal ik niet noemen, want dan grijpt de comment polis in. Maar het is de eindoplossing (10% van de KKC lezers weet wat ik bedoel).

 8. Ik vind het grappig te lezen dat iedereen altijd precies weet wát er precies mis is op Curaçao maar je geen enkele inwoner ziet die er wat aan doet. Hoe schoon is jouw achtertuin, koe? heb jij al je belastingen op tijd betaald, curaçao revisited?
  Leuk om te zeggen dat curaçao een provincie van Nederland moet worden maar wie zegt dat Nederland dat wil? That ship has sailed en de gehele Curaçaose cultuur is de blaam te geven. Dus zeur niet dat het allemaal zo slecht is, het is onze eigen schuld. Begin er eerst maar eens wat aan te doen.

 9. Er moet per ministerschap meetbare kwantitatieve en kwalitatieve prestaties worden gedefinieerd.

  Nu kunnen ze maar aanrommelen en toch zeggen wat ze zogenaamd allemaal gedaan hebben:

  Zoveel recepties afgelopen
  Zoveel congressen bezocht
  Zoveel bezoekjes afgelegd
  En zoveel lintjes doorgeknipt

  Ondertussen lijken onze wegen op gatenkazen.
  De rotondes op verwilderde mondis
  Ligt er overal vuil
  Verdorren de aangeplante bomen
  Worden de publieke stranden steeds vuiler
  Gaat het onderwijs achteruit
  Neemt de criminaliteit toe
  Alles ziet er rommelig en ongeorganiseerd uit
  Etc ….

 10. slecht en corrupt financieel toezicht (CBCS, ENNIA, Giro), politici die vooral snoepreisjes maken, en directeuren die vooral bezig zijn met borrels ipv hun klanten (bv Reinald Curiel).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -