28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 10:16

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Onze samenleving is ontwricht!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Beatrice Goeloe-Martina aan het woord.

Curacao, U wordt uitverkocht, bedrogen en beleend!

- Advertentie -

Laten we hopen dat het aan het doordringen is bij de politicus. Het kan hun niks schelen, ze verdienen geld. Maar laten we hopen dat ze echt wakker zijn en zich ervan bewust zijn dat het steeds meer bergafwaarts gaat en niets anders.

De bossen zijn ook niet meer van onze dieren die er wonen. Met bulldozers worden ze straks verdreven door de Multinationals, zoals het in andere landen gebeurt. Ze zijn bezig ons land te verkopen maar aan zichzelf blijven ze wel denken, hun salaris hoog en het volk mag stikken.

Onze grootste vijand is eigenbelang en zelfverrijking van onze regeerders vanaf 30 mei 1969 tot heden. Te midden van alle politieke kortzichtigheid en dieverij, corruptie, leugens, malversaties en verdraaiingen van wetten en parlementaire dictatuur, heeft Curacao een vluchtelingenprobleem erbij.

En tot slot een duidelijke boodschap naar alle buitenlanders die zich hier hebben gevestigd en die zich om allerlei redenen meer verheven voelen, neerkijken en slecht spreken over de lokale bevolking: U bent hier te gast en ik hoop van harte dat u zich daarnaar gedraagt.

- Advertisement -

1k als schrijver schrijf om te laten zien dat niets vergeten wordt. Als wij schrijvers samenwerken dan ontstaat wie schrijft die blijft. Zo kunnen auteurs en journalisten de maatschappij informeren en zelfs toch transformeren. Pas als de pen stopt met schrijven gaat het echt mis!

Beatrice Goeloe-Martina,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Curacao Independiente zegt: ‘jammer noch de Spanjaarden, Portugezen, Nederlanders heeft ons klein kunnen krijgen’.

  Klopt, daar hadden jullie geen Spanjaarden, Portugezen en Nederlanders voor nodig.

  Jullie hebben jezelf klein gehouden met jullie onkunde, luiheid en criminele inborst.

 2. Regeringen komen en regeringen gaan, alleen de volk wordt armer….ra ra hoe kan dat? Mischien is het tijd om ons te gaan realiseren dat de politiek niet de oplossing heeft. Zeker niet in de hoedanigheid waarmee coalities gevormd moet worden uit meerdere partijen en hoe politieke partij financiering aan toegaat. De systeem is alles behalve democratisch en houd een kleine eiland als Curaçao onnodig verdeeld. Zelf in Nedrland is meer dan ooit zichtbaar hoe de politiek alleen bezig is om de rijken rijker( hun financierders) te maken. Dus waarom blijven we een holle en corupte systeem uit Europa gebruiken die voor geen meter werkt? Notabene in Nederland werkt het niet, het is ultra gecompliceerd, hiervoor zijn te veel mensen nodig ( de volk op kosten jaagt). De echte werk wordt toch gedaan door de ambetenaren, niet door een Minister of parlementariër met hun assistenten. En o laat ik maar ieder herinneren die echte YdK zijn de Arowakannen en hun afstamelingen en laat hun roots zich juist bevinden in Maracaibo Venezuela…..jammer noch de Spanjaarden, Portugezen, Nederlanders heeft ons klein kunnen krijgen…..we zijn er om te blijven!

 3. @Bulibuli, Het overgrote deel van de YDK die in Nederland wonen doen het goed. Maar helaas is dat geen nieuws.. Hetzelfde met de moslims in Nederland waar het overgrote deel ook gewoon werkt en studeert.

  Onder jongeren is vaak wel een bling bling cultuur. Respect verdien je met geld maar met een 40 urige werkweek bij Albert Heijn kan je geen goud en VIP kaartjes betalen. Rapper of voetballer is ook niet voor iedereen weggelegt dus gaat men op een andere manier snel geld verdienen

 4. @Brian, tot op zekere hoogte kan ik met jouw eens zijn. Ik pretendeer niet dat mijn mensen perfect zijn, geloof me dat ZEKER niet :). Maar kan je jouw argument met cijfers bewijzen? Welke andere factoren spelen een rol waarom sommige mensen niet mee kunnen doen met de ruimere arbeidsmarkt in NL? Ik ken verschillende de YdK die het heel goed doen. Waarom wordt er nooit over deze mensen gesproken? Common sense gebruiken is gezond, maar niet als je sociale feiten wil verklaren.

 5. @Bulibuli, Feit is dat men wel genoeg kansen krijgt in de rijke landen echter men doet dit liever niet. werkmentaliteit lijkt meer het probleem te zijn

 6. Ten eerste ik ben sowieso niet helemaal eens met het stuk van mevrouw Goeloe-Martina; Curaçao was zeker niet een paradijs voor 30 mei 1969 met de koloniale overheid. Onze geschiedenis is helaas altijd een geschiedenis van (politieke) strijd geweest. Het probleem is dat mensen een selectieve waarneming creëren wanneer hun partij regeert, wat begrijpelijk en menselijk is. Maar dat neemt niet weg dat dit gedrag de ontwikkeling van een land hindert. We moeten stoppen met politici en politieke partijen als sport clubs of religie te verafgoden. Dit is altijd een groot probleem van ons land geweest.

  Ten tweede ben ik heel blij met de commentaar van @Trui, een goed voorbeeld van mensen die hun racistische trekjes met ‘kritiek’ proberen te maskeren. Denk jij echt dat je de enige persoon bent die werk. Schei toch nou uit man! En jouw gevangenis voorbeeld klopt ook niet. Je hebt volgens mij nooit verhoudingen geleerd op basisschool, want het is onbegrijpelijk dat je een rijke land met ongeveer 16 miljoen bewoners gaat vergelijken met een ontwikkelend van ongeveer 200.000 bewoners. De NL komen naar Curaçao omdat ze werk mogelijkheden hebben gekregen. En dit vind ik goed, want ik ben van mening dat onze arbeidsmarkt divers moet zijn, zodat mensen van elkaars deskundigheid kunnen leren. Natuurlijk hebben rijke landen zoals Nederland een aanzuigeffect op criminelen en mensen met een laag sociaal economische status. Dit fenomeen is ook van toepassing voor andere rijke landen die toevallig ook een koloniale verleden hadden. Volgens mij vergeet je dat dankzij onze criminele heel veel mensen in NL en andere rijke landen hun coca kunnen snuiven xD. Stomme grapje ik weet het, maar criminaliteit is nooit eenzijdig (kijk maar op Knipselkrant naar alle Witwaspraktijken en Narcospraktijken in NL), maar door jouw racisme wil je en kan je dit nooit beseffen.

 7. ‘Onze grootste vijand is eigenbelang en zelfverrijking van onze regeerders vanaf 30 mei 1969 tot heden.’

  Door wie zijn die regeerders gekozen? En waaruit komen ze vandaan? Twee maal hetzelfde antwoord: het Curacaose volk.

  ‘En tot slot een duidelijke boodschap naar alle buitenlanders die zich hier hebben gevestigd en die zich om allerlei redenen meer verheven voelen, neerkijken en slecht spreken over de lokale bevolking: U bent hier te gast en ik hoop van harte dat u zich daarnaar gedraagt.’

  Wij -legale niet YdK – zijn hier niet te gast en hebben dezelfde rechten als de YdK. En wij gedragen ons beter dan de YdK (hoeveel macamabs zitten er in Bon Futuro, en hoeveeel Curacaosenaars in de Nederlandse gevangenissen?).

  Ja, ik voel me verheven boven de YdK omdat ik wel werk en me aan de regels houd, in tegenstelling tot ‘de’ YdK.

  Het zou daarom slecht zijn als ik me niet verheven zou voelen boven de YdK.

  Afgelopen weekend is het wandelende strafblad Jacinta Constantia weer op peperdure dienstreis naar een flut conferentie in Suriname vertrokken. En dat terwijl ze 2 maanden geleden weer veroordeeld is tot 2 jaar cel wegens grote fraude!

  We laten ons internationaal vertegenwoordigen door grote criminelen! En geen partij, ook MAN/PAR/PIN niet, die dit tegenhoudt!

  Beatrice Goeloe-Martina moet zich schamen voor haar eigen volk. Maar schaamte is een woord dat in het Curacaose woordenboek niet voorkomt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -