26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 09:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Old growth te Barber

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marcel Sommer aan het woord.

Zoals al voorspeld in een eerder ingezonden stuk komt het uit: de grote indju-bomen op het sportveld van Barber – van minstens tachtig jaar oud – worden zeer subtiel beroofd van hun takken, om vernietigd te worden.

- Advertentie -

Dit, zodat het moderne gedrocht ‘in the middle of nowhere’ beter tot uiting komt en mee kan doen met stadions in New York?

De oude situatie was conform het landelijke gebeuren van dit deel van het eiland: een vanaf de weg duidelijk zichtbaar gebeuren met wat palmbomen eromheen.

Dieptriest dat ze dezelfde weg gaan als de indju van naast het voormalige Centro Medico Barber, nu tot het Rode Kruis omgedoopt. Dezelfde weg als de twee enorme mahokbomen op het aangrenzende kerkhof ook gingen.

Door de aanhoudende droogte hebben oude bomen het momenteel al hard te verduren en zie je er langs de weg naar Westpunt verschillende afsterven.
Waarom walste Kunuku Abao de mondi plat aan de andere zijde van de weg?

- Advertisement -

Ik constateer dat Randy Neuman nog immer onder de cultuurbarbaren geschaard moet worden, daar hij een stuk erfgoed onder zijn beheer in elkaar liet vallen. Twintig jaar geleden vertelde hij mij dat het binnen een half jaar opgeknapt zou worden. We praten over Landhuis Rif Sint Marie. Het mooiste landhuis van de voormalige Nederlandse Antillen.

Waarom gaan Landhuis Hieronymus, Martha Koosje, de politiepost op Kleine Berg, Landhuis Cas Abao, het Cachot en de voormalige politiepost te Landhuis Dokterstuin, Landhuis Patrick dezelfde weg? Denk ook bijvoorbeeld aan Landhuis Veeris en de Drie Gebroeders.

Kleinzieligheid, kortzichtigheid, ongeïnteresseerdheid en zogenaamd geldgebrek en/of gewoon mentale luiheid en gefrustreerdheid van veel der inwoners/bestuurders van dit eiland?

Marcel Sommer,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -