29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 20:43

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Negativisme

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Grupo Positivo aan het woord.

Negativisme Als positivisme blijft zwijgen, zal negativisme alle kansen krijgen! Een groep burgers maakt zich al geruime tijd ernstig zorgen over het gedrag van bepaalde mensen op ons eiland.

- Advertentie -

Het steeds groeiende negativisme en de daarnaast agressieve en respectloze manier van omgaan met elkaar, hetzij mondeling of schriftelijk, wekt enorme afkeuring. Goede voorbeelden door hen die dit behoren te doen, laat veel te wensen over. Hoe kunnen wij de jongeren hun ongewenst gedrag aanrekenen?

Het ontgaat velen blijkbaar dat dit door hun eigen toedoen is aangezet: dit blijkt helaas het referentiekader te zijn voor sommige jongeren. Hierdoor ontstaan conflictsituaties die maar al te vaak in agressie ontaarden. Er is de laatste tijd zo veel veranderd! Elke kleine onenigheid mondt onnodig uit in een groot probleem. Op een gezonde manier met elkaar in dialoog of debat treden om tot oplossingen te komen, is gaandeweg verdwenen.

Het voortdurende geruzie, conflictsituaties met onnodige agressie, manipulatie, maar ook het vernederen, veroordelen en bestempelen van elkaar, het betrekken van familieleden in conflict, te pas en te onpas verspreiding op social media is voor sommigen ‘het nieuwe normaal’.

Dit alles werkt averechts op een goede en vreedzame levenssfeer onder de bevolking. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom velen verkiezen om stil te blijven. De tijd is aangebroken om als goede burgers die het welzijn van ons land ter harte nemen, dit alles een halt toe te roepen! Wij, als positieve burgers, zullen in het vervolg openlijk ons beklag doen over de negatieve stroom op het eiland.

- Advertisement -

Onbehoorlijk gedrag van medeburgers wordt niet langer toegestaan en zeker niet van hen die een belangrijke positie in de gemeenschap bekleden en uitgerekend degenen zijn die het goede voorbeeld behoren te geven. Dit is zonder meer onacceptabel! Het is uiterst belangrijk dat de positieven onder ons zich bundelen met als enig gemeenschappelijk doel: het welzijn van ons land, ons volk en de jeugd!

Kom met concrete voorstellen: het goede voorbeeld geven aan jongeren; elkaar altijd respect tonen; op nuchtere, zakelijke manier met elkaar overleggen om tot overeenstemming te komen. Hier staan wij voor, want:

Als Positivisme blijft zwijgen, zal negativisme alle kansen krijgen! Kom op, het glas is half vol…!

Wilt u reageren? Ons mailadres is: [email protected]

Grupo Positivo,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @Grupo Positovo
  -Tienerzwangerschap/moeders
  -geen vaders
  -corrupte overheid
  -corrupt O.M.
  -corrupte politie
  -Overheids NV’s die NIETS kunnen
  -kinderen zonder voedsel naar school!!
  -onderwijs op BLO niveau
  etc etc etc etc
  Maar wij zijn van een woordje, namelijk positivo…
  En toen werden jullie (betaalde) gekkies wakker…
  Julie zijn als de Titanic…zingend en brallend ten onder

 2. Weer zo een “groep” die denkt, echt, met één magisch woord de wereld te kunnen verbeteren.

  Tippie positiviteitsgoeroes: op deze manier kom je geen meter verder.

  Hoe dan? Begin met naam en toenaam inclusief contactgegevens op dit platform en afwachten op de positieve reacties.

 3. Ik ondersteun de oproep en de inhoud van dit ingezonden stuk van Grupo Positivo volledig. Achteruit blijven kijken, afgeven op elkaar en zelf niet met oplossingen komen, helpt geen snars. Negativisme is bovendien de laatste doodsteek voor jouw economie van wat er van over is.

 4. @Pelican
  Het feit dat Suzy Romer van de PIN is afgetreden heeft geen fluit te maken met wat een Draaijer of Lichtveld vertellen. Zij moest aftreden, omdat Calmes zijn steun aan zijn eigen partij PIN heeft ingetrokken. Bovendien heeft Calmes en plein public verklaard dat zijn terugtrekking uit de partij absoluut niets te maken heeft met wat er over Romer in de pers of daarbuiten beweerd wordt. Als voormalig politieagent zei hij daarover dat Romer wat hem betreft onschuldig is tot het tegendeel bewezen is en zo hoort het ook. De rechter zal daar een oordeel over vellen. Kijk zijn persconferentie en verdere verklaringen maar eens terug zou ik zeggen. Just saying.

 5. Grupo positivissimo, kijk, veel mensen worden verbitterd, ontgoocheld, gefrustreerd omdat zij geen bevredigend antwoord krijgen op de vele vragen waarmee zij regelmatig/dagelijks geconfronteerd worden. Zij krijgen vele tegenslagen te bewerken en zonder resultaat. Mensen worden prikkelbaar, gauw boos. De omvang en verschrikking van dit alles tart dus elk voorstellingsvermogen. En naarmate de beschaving zogenaamd voortschrijdt, ontwikkelen mensen zich steeds afschuwelijker. En met dit alles; er is niemand om hen te troosten, want de trooster heeft misschien óók zijn problemen. Wel Grupo positivo, van mijn ouders heb ik iets geleerd, en vooral toegepast in mijn verdere leven. En dat “iets”is simpel weg LIEFDE aan de dag leggen jegens anderen, hoe slecht en negatief zij ook mogen zijn. Dit aspect of deze uiting van liefde spruit voort uit een onzelfzuchtige toewijding aan rechtvaardigheid en een oprechte bezorgdheid voor het blijvende welzijn van anderen, gepaard gaande aan een actieve uiting hiervan die hun tot voordeel strekt. Juist, “hun” tot voordeel strekt en niet jezelf want jij moet jezelf wegcijferen. Het is werkelijk een kei en kei moeilijke taak/opgave, maar niet ONmogelijk. Ik heb al heel jong, ongeveer 5 à zes jaar was ik vreselijke (honger) toestanden meegemaakt, vreselijke onvoorstelbare beestachtige situaties gezien en meegemaakt. Maar dit alles deerde mij niet. Ik werd never boos want tijd en onvoorziene omstandigheden treffen ons allemaal. Maar mijn liefde voor anderen was en is een liefde die stoelt op tevredenheid of genegenheid. Ik hou ervan om gastvrijheid en vrijgevigheid/gulheid te tonen jegens anderen. Ik heb velen geholpen, het klein beetje dat ik voor mijzelf heb, geef ik aan anderen die niets hebben, en ik blijf zonder niks, maar hiermee krijg ik een enorme gevoel van voldoening als ik een hulpbehoevend heb geholpen, ik voel mij gezegend, ik heb een goede daad verricht. Soms krijg ik geen dank, maar dat verwacht ik ook niet. Op school at ik nooit in het bijzijn van arme leerlingen die geen eten hebben. Mijn moeders bevel was dat ik moét delen en niet alleen eten. Let wel, mijn moeder zegt niet dat ik mág delen, no sir, ik moét delen, het is een plicht. Voor mij telt: liefde is mijn overheersende eigenschap want liefde omvat het voelen én het uiten van een warme persoonlijke genegenheid. So positivo, de naam van/voor jullie club is heel mooi en toepasselijk, maar leef ernaar, brengt het ook in praktijk. Kijk niet naar het “negativisme” van anderen, zij doen het ONbewust, ze zijn hulpeloos, maar júllie clubje kan hun wel helpen, gooi hun de (fig,) reddingsboei toe enn voel jij gelukkig en vredig. YEAH. Het is heus niet gemakkelijk, maar het zal anderen zeker, stellig besmetten met jullie positiviteit. Yes you can.

 6. @shimaruku. Ik sta achter deze oproep. Mijn motto is altijd: “Alles kan. Voor alles is een oplossing. Kan het niet in een rechte lijn van A naar B, dan kan men via een omweg, links- of rechtsom van A naar B. Al dan niet zigzaggend. Maar men komt altijd uit bij B. Positiviteit wordt door bepaalde invloeden, zoals nu ook weer blijkt uit het schrijven van mevrouw Severina, getracht direct de grond in te boren.

 7. Zouden we ipv al dit flower power gedoe niet eerst gewoon de corruptie en nepotisme kunnen aanpakken voordat we positief gaan doen? Dus bv geen miljoenen salarissen overheids nvs, geen dure consultants en geen minister met waan ideeen over 1000 koeien en space travel

 8. Hoe kan je positief zijn als er niets positiefs is?

  Ok de gigasalarissen voor Philip Martis en Yamil Lasten zijn positief voor de bysides en golddigger echtegenotes.

 9. Ik lees nergens en beweer dat zelf ook niet, dat je niet kritisch moet zijn, ook lees ik nergens dat positief zijn, louter om positief te zijn, het doel is.Dat er veel verkeerd loopt is zeker, dat fundamentele zaken anders moeten eveneens.
  Het is echter de manier waarop (o.a. op dit forum) gereageerd wordt, dat zeker ook anders moet en daar gaat deze oproep over.C’est le ton, qui fait la musique

 10. @shimaruku
  Met louter positivisme, het positief zijn om het positief zijn, wordt niets bereikt. U mag dankbaar zijn dat er mensen zoals Draaijer en Lichtveld zijn die hun mond open durven trekken tegen de gevestigde orde. Als dat niet zo zou zijn, zou bijv. de pin minister nog steeds in het zadel zitten. Dat mag niet worden geaccepteerd. In Curacao is men juist heel erg goed in het positief zijn over elkaar, en het wegkijken, immers we leven in een dorp, we moeten verder met elkaar. Als wij naar een beter Curacao willen, moeten er fundamentele zaken gewijzigd worden. Meer resultaat gericht, verantwoording afleggen. Dat heeft niets met negativisme te maken, het betreft realisme.

 11. Ik sta voor 100% achter deze oproep, het is de hoogste tijd; constant afbreken, veroordelen, minachten en discrimineren is makkelijk, maar levert totaal niets op, zwijg dan liever!
  Ik ben benieuwd hoeveel reageerders zich hier achter stellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -