30 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Nationale schande

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Nationale schande
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we J. Martina aan het woord

14 September kan te boek gaan als de dag van nationale schande van ons dushi Curaçao. 23 Vakbonden op een kleine gemeenschap is sowieso al te gek voor woorden. Noem mij 1 land waar dit voorkomt. Dat de burger al jaren ‘last’ heeft van de zoveelste inefficiënte overheidsnv is duidelijk. Het jarenlange ‘schakelen’ is anno 21e eeuw al absurd, de overheden en Staten hebben jarenlang toegekeken, stonden erbij en keken ernaar.

UTS die regelmatig steken laat vallen, alles onder de ogen van de Staten die liever zwijgen. Weet u, als er ergens in het buitenland een vliegtuig staat dat wegens een technisch mankement niet kan vertrekken dan wordt – als er geen techneut aanwezig is – iemand uit het buitenland overgevlogen. Was dat geen idee voor Aqualectra geweest gisteren? Maar neen, men heeft toegestaan dat er 900.000 aan private gelden moest worden opgehoest om de staking te beëindigen.

Als de overheid jaren eerder dagelijks beter had gehandhaafd dan was uitbuiting van lokaal en ander personeel niet voorgekomen. Maar zoals we gewend zijn zitten we in de Staten gewoon te slapen, op kosten van de welwillende belastingbetaler. Er staan 3 vakbondsleiders op kandidatenlijsten. Is het wel ethisch dat een vakbond en een politieke partij met elkaar verbonden zijn? Is er geen ongeoorloofde belangenverstrengeling?

Net zo goed dat veroordeelden niet op een kandidatenlijst zouden moeten kunnen staan. En we hebben er nogal wat. We zijn een internationale schande geworden. Overigens bij welke instantie kunnen mensen terecht die de inhoud van hun freezer hebben moeten weggooien dankzij een meer dan 12 uur durende staking?

J. Martina,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. Waarschijnlijk een utopie maar als alle partijen nu eens begonnen met in justitie in aanraking gekomen dames en heren van hun verkiezings lijsten af te halen kunnen deze mischien respect afdwingen. Helaas heeft bijna elke partij zo een of meerdere personen op hun lijst staan. Goed voorbeeld doet goed volgen.

  2. Wim Kok was ook van een vakbond en bleek later ook een vieze zakkenvuller te zijn, met zijn commissariaten bij allerlei grote bedrijven en banken.
    helemaal eens met dit ingezonden stuk/

  3. Dat vakbondsleiders zich verkiesbaar stellen vind ik zeker niet ethisch. Weet je nog van Errol Koba met z’n partij voor ambtenaren “Vota pa bo mes?” De ouwe vos heeft z’n streken niet verloren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties