28 C
Willemstad
• vrijdag 24 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Moses

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Moses
Ingezonden brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we B.F. Wormgoor aan het woord

VRIJ VAN de nodige irritatie las ik in uw krant van vrijdag 6 november dat nu ook mevrouw Marilyn Moses ‘doorgaat’ als ‘onafhankelijke’ en ‘breekt met Pais en de regering (er gingen haar al enkele ruim denkenden voor…).

Dan ook uw salaris laten stopzetten, mevrouw Moses, en snel aan het solliciteren!

Het is toch g.-geklaagd dat je je, als individueel lid van een gekozen PARTIJ om persoonlijke en uiterst abstract en knullig geformuleerde redenen (‘De acties van de regering tegen het volk’) kunt weglopen, maar wel je nutteloze, maar door ‘het volk’ betaalde aanwezigheid in het parlement betaald wilt zien!

Ik denk helaas, dat het om een veel dieper probleem gaat: het ONVERMOGEN TOT SAMENWERKING.

Een schrale troost voor u, mevrouw Moses, ook Socrates was geen voorstander van een democratie (demos=volk, cratie=heerschappij), maar zag liever een ‘parlement der wijzen’.

Blijft over de vraag of u en uw mede-‘onafhankelijken’ daarin een plaats in zouden verkrijgen.

May all kinds of goodness and wisdom surround you!

B.F. WORMGOOR

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. @Fran
  Omdat veel mensen meestal vanuit emoties iets neerpennen en verder de ballen verstand hebben van hoe het misschien nu echt gegaan is en hoe zaken in elkaar steken. Ik durf te denken dat Moses geheel integer heeft gehandeld, zoals zij ook aangaf in het radio interview van vandaag.
  Het lijkt mij uiterst teleurstellend als blijkt dat je als 1 va de opichters van een partij met lede ogen zou moeten toezien dat van al je goede ideeen en bedoelingen anderen er een zooi van maken. Dat laatste kun je slaphannes Rosaria wel toevertrouwen, gevolgd door Palm die duizenden extra miles er doorheen heeft gejaagd namens de bevolking.

 2. Uit de krant van vandaag;

  DEN HAAG –

  Er zitten meer nadelen dan voordelen aan een verbod voor Kamerleden om zich af te splitsen van hun fractie en op eigen houtje verder te gaan in het parlement. Dat schrijft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. “Een dergelijk verbod zou ons partijensysteem nog dominanter maken dan het nu is.”

  Iemand kunnen dwingen om in zo’n situatie zijn of haar zetel op te geven, zou ook een wijziging van de Grondwet vergen. “De Grondwet beschouwt een Kamerzetel immers niet als ‘eigendom’ van de partij of de fractie waartoe het Kamerlid behoort. Elk Kamerlid beschikt over een individueel mandaat van de kiezer”, legt Plasterk uit.

  In de Kamer is onvrede over de mogelijkheden voor Kamerleden om zich af te splitsen en zelfstandig verder te gaan of met een andere eenling een nieuwe fractie te vormen. De Kamer begon na de verkiezingen in 2012 met elf partijen. Door interne ruzies braken sindsdien zeven Kamerleden met hun partij om als eigen groep of fractie verder te gaan. Er zijn nu zestien fracties.

 3. Grappig. Kabinet van MFK, MAN en PS was ook foetsie (godzijdank) vanwege het niet inleveren van de zetels door Cleopa en Rozier aan hun resp. partijen. Hoeveel van de huidige criticasters hadden hier een probleem mee? Waren we toch uiterst gelukkig mee? Waarom mag het nu plotseling niet? Zoals het kabinet MFK, MAN en PS in 2012, mag ook dit kabinet dit soort “reality check” door hun keel geduwd krijgen. Nu doen ze het allemaal in hun broek. Dachten ze zeker dat ze onvervangbaar zijn.

 4. @Wormgoor

  Stel ik sluit mij aan bij een partij die belastingverlaging Mijn partij komt aan de macht en dan blijkt dat in tegenstelling wat ze mij en het volk voorhielden zij de belasting willen VERHOGEN!
  Dan heb ik toch het recht om die leugenachtige partij te verlaten. En welmermedeneming van mijn zetel ter voorkoming dak ik binnen die partij wordt vervangen door iemand die die verhoging ondersteunt .
  Vereenvoudigd voorbeeld maar u kunt zelf reële voorbeelden invullen.
  ( verkiezingsstrijd : zo snel mogelijk zelfstandigheid en uit het koninkrijk! Eenmaal aan de macht : nou ja, misschien over een jaar of tien..,,,..Voorbeelden te over)

 5. Men stemt op een persoon, echter de stem gaat ook naar de partij.

  Het kan best zijn dat Mozes onvoldoende stemmen had om zelf een zetel te verwerven, en bijvoorbeeld alleen in de Staten kwam vanwegen het grote aantal stemmen op Alexandra Rosaria.

  Haar zetel zou in dat geval wel degelijk aan de partij toebehoren en niet aan de persoon Mozes.

 6. Stel je voor dat mevr Moses niet had opgestapt:
  -Dan zou doña nadie wiels doorgaan met graaien, stelen, liegen, tuin aanleggen, keuken stelen, cv vervalsen etc etc
  – dan zou Rosaria steeds nonsense blijven roepen, gebakken lucht verkopen, de andere ksnt blojven uitkijken, etc etc
  – whiteman de paus blijven bezoeken met zijn snor
  -davelaar masr blijven lachen met zijn gouden tanden en als hij praat zijn lippen een beetje extra optrekken om gouden tanden te laten zien

  Weg met die bende

 7. De conclusie dat veel mensen op Curacao de democratie niet snappen lijkt mij wel gerechtvaardigd. Eerst waren het Asjes, Schotte en de hele MFK, nu weer een zekere Wormgoor die er niets van begrepen heeft.
  Terug naar school zou geen slechte oplossing zijn.

 8. De handelwijze van mevr. Moses is in veel gevallen aanzet geweest tot politieke vernieuwing. Geen wonder dat Reforma, hier vanaf wil. Dan kun je onbetrouwbare en zelfs misdadige regimes eindeloos in stand houden.
  Hopelijk wijst de Koninkrijksregering dan op de uitspraak van de Raad van State, die geen probleem heeft met “zetelroof” .

 9. “…Het is toch g.-geklaagd dat je je, als individueel lid van een gekozen PARTIJ om …”

  Heer/mevrouw Wormgoor: hetgeen u hierboven zegt is pertinent onjuist.

  Het lid wordt gekozen, niet de partij. En dat is in mijn ogen ook maar beter zo.

 10. Mevr. Moses heeft natuurlijk alle recht om door te gaan en haar zetel niet tb te stellen.
  Waarom zou zij anders moeten handelen dan haar voorgangers in binnen en buitenland.
  Als “men” het ongepast vindt dan moet de wet verandert worden, maar dat zou een inperking zijn dus dan ook niet gebeuren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties