Ingezonden | Misleiding

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we B.Z. aan het woord

Ik werd weer eens verrast door een in mijn ogen misleidende advertentie over bijzondere aanbiedingen. De advertentie van Arke om vanaf 999 gulden van Curaçao naar Amsterdam te vliegen, ligt nog vers in ons geheugen. Ik zaterdag naar de winkel. Helaas meneer, op de door u aangegeven data kost dat ticket 1.609 gulden. Ook op andere data bleek dat ik niet onder 1.300 uitkwam. Dezelfde dag werden we per sms geïnformeerd door de concurrent: ‘Ready to FALL in Love? Stay Tuned … KLM will surprise you! Can’t wait? Come and visit us @ our ticket office!’

Ik kon niet wachten, dus bellen we. ‘Visit our ticket office’ betekent de facto bellen naar Nederland, waar een behulpzame dame mij vertelde dat de kosten van een ticket op voornoemd traject 1.482 gulden zou bedragen. Maar jullie hebben een speciale aanbieding (zie sms). Nou daar wist zij niets van. Komt die aanbieding dan binnenkort? Nee, ook daarover was haar niets bekend. Toch vreemd zo’n sms.

Ik moest op beoogde data toch een reis naar Nederland gaan boeken. Online zakte het tarief in de daarop volgende twee dagen nog iets. KLM nog steeds goedkoper dan Arke: 1.452. Had twee tickets nodig. Dat heb ik op 25 augustus dan maar gedaan.
Wat schetst mijn verbazing: in de krant adverteert KLM met een speciaal tarief voor de periode 1 september – 31 december: 1.195 gulden. ‘s Morgens in het Antilliaans Dagblad, en in de avond in de Amigoe.
Ja hoor, twee dagen na mijn online boeking ruim 500 gulden verschil op twee tickets. Ik laat mijn vrouw bellen naar het ticket office van de KLM.

Behulpzame KLM-dame legt uit dat op door mij gekozen data de prijs niet 1.195 is maar 1.460 per ticket. Oké, het ligt dus aan de data. De periode is echter ruim en mijn vrouw wil ook graag bij onze zoon in Rotterdam langs. Zij vraagt de dame van KLM naar een reisdatum met een ticketprijs van 1.195. Even wachten … Mevrouw, ik zie in die (hele) periode geen enkele datum met een ticket voor de prijs van 1.195. Wel voor iets meer namelijk 1.225. Dat is geen groot verschil, maar toch.
Ik ben zeer voor goede marketing, maar wanneer stoppen we nu eens om mensen voor de gek te houden. Flying Blue wordt zo eerder Feeling Blue.

B.Z.
Curaçao

Naam bekend bij de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *