27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 08:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Misleid door Corendon

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marsha Koteris aan het woord.

Twee weken geleden boekten wij bij Corendon een vakantie naar Curacao vanaf 6 juli. Vliegreis, auto en een leuk huisje bij Livingstone Resort in Jan Thiel. Wat hadden wij ons hierop verheugd. Tot we vandaag een mailtje kregen dat Livingstone nog helemaal niet open is. Ik vind het zeer misleidend dat er bij het boeken niet gewaarschuwd werd dat bepaalde hotels mogelijk nog niet beschikbaar waren vanwege het coronavirus.

- Advertentie -

Corendon boekt ons om naar een ander hotel, wat heel toevallig het Corendon Mangrove Beach Resort is, van hunzelf dus. Hier hebben ze geen huisje of appartement, waardoor we ook niet dezelfde voorzieningen kunnen krijgen als we hadden geboekt. Bovendien ligt dit hotel niet in Jan Thiel, of op een andere gezellige plek, maar op een afgelegen locatie zodat we altijd met de auto moeten als we ergens heen willen. Dat dit een all-inclusive hotel is, is voor ons niet relevant. We houden daar helemaal niet van. We vinden het juist leuk om elke dag ergens anders te kunnen eten of anders zelf te kunnen koken.

Als we naar een ander hotel of appartement willen dan dit aangeboden hotel, moeten we iets kiezen van Corendons website en de meerprijs bijbetalen. Voor iets wat gelijkwaardig is aan wat wij in eerste instantie geboekt hadden, komt dat op ruim 800 euro extra!! En zo goedkoop is een reis naar Curacao in de vakantieperiode al niet.

Een andere optie is de reis kosteloos annuleren en een voucher aanvaarden. Maar dat willen we al helemaal niet. We willen gewoon de vakantie die we geboekt hadden en waar we zo naar uitkeken.

Juist in deze tijden, waarin de reisbranche het toch behoorlijk moeilijk heeft, hadden we niet verwacht dat informatie over de mogelijkheid van een gesloten hotel, achter zou worden gehouden. Dan hadden we nog wel een keer extra nagedacht over of we wel op dit moment zouden moeten boeken.

Mogen ze dit op deze manier doen? Wat zijn onze rechten?

Marsha Koteris,
Nederland

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Corendon wist al lang dat Livingstone niet open was,is nog maar de vraag of dat gebeurd, juridisch heeft Corendon geen poot om op te staan, maar dan moet je een advocaat in de arm nemen, dat kost allemaal weer geld, het nieuwe hotel in otrobando is mooi maar klopt langs een open riool, dat moet Corendon ook vermelden.
  De al met al, is Curaçao op dit moment wel veilig, speelt ook mee
  Je kunt ook kijken om om te boeken met Corendon naar Bonaire

 2. Marsha ik zou zéér zeker voor de aangeboden optie gaan want er is sinds lange tijd eindelijk weer een hoop actie en vertier in binnenstad.

  Gisteren in namiddag bijvoorbeeld kon je er gratis shoppen, ofwel proletarisch winkelen zoals dat zo mooi heet.
  ‘s Avonds was er een vuur(werk) show die we in geen 50 jaar hebben mogen aanschouwen en met een beetje geluk wordt deze voorstelling nog even verlengd met dank aan onze politici.

 3. Wat een gezwets in de ruimte verhaal van die mevrouw Koteris. Nog nooit gehoord van goed inlezen, actualiteiten volgen en een vakantie goed voorbereiden in plaats van alleen maar de online folders bekijken?

 4. Bij Miles Mercera moet ik altijd denken aan de voormalige persvoorlichter van Saddam Hussain. Die tijdens live tv nog riep dat Irak de oorlog zou winnen en ze de Amerikanen zouden vernietigen terwijl op de achtergrond de Amerikaanse tanks Bagdad binnen rolde..

  En natuurlijk zijn duizenden fotos op Instagram en FB van zichzelf.

 5. @Ericlaplas
  Je hebt in iedergeval genoeg gegeten om uit je nek te lullen.
  Als deze mensen niet meer komen heb jede rest van je leven niet meer te vreten. Sukkel !

 6. Het Corendon hotel ligt precies naast de plek waar een open riool vanuit onder andere het ziekenhuis in de mangrove loopt. Plannen om dat aan te pakken zijn nog niet gedaan. Zou daar niet gaan zwemmen.

 7. Corendon is totaal niet mee denkend en of klantvriendelijke zich alleen maar over de goedgelovige vakantieganger, heb zelf ook een reis geboekt bij corendon voor de corona crises en ben zzp als taxichauffeur had geen inkomsten en verzoek aan corendon naar vele mails mijn geld terug te krijgen maar lieten mij weten dit alleen met een voucher op te lossen waar ik niks aan heb en mijn levensonderhoud kan voorzien ,reizen al jaren met corendon maar zijn erg teleurgesteld in deze organisatie.

 8. Beste Marcia, het nieuwe Corendon hotel ligt helemaal niet afgelegen, maar juist heel dicht bij Otrobanda, de stad en dus terrasjes. Ik ken je smaak en reisvoorwaarden niet maar lijkt mij helemaal geen slechte deal.
  Trouwens als je graag met auto over eiland wilt rijden heb je altijd een auto nodig ook bij Livingstone, wat veel verder van de stad ligt. En dan zijn er genoeg andere plekken op Curaçao waar je de hele dag kunt verblijven.

 9. Marcha, ga niet naar dat mangrove beach resort, het nog een bouwput, maar ook grenst het zoals de naam al zegt aan een mangrove. Nou die mangrove is sterks vervuilt en een grote stinkende bende, ook wordt je opgevreten door grote zwermen van muggen, dus aub hou voet bij stuk en boek rechtstreeks bij klm en via Booking.com een leuk huis in de buurt van Jan Thiel.

 10. @Marscha
  Ik begrijp uw teleurstelling. Kwestie van overmacht van de kant van Corendon? Uw vraag of Corendon dit op deze mag afhandelen, lijkt mij overigens meer een vraag voor het tv programma de Vakantieman van Omroep Max of een van de brancheorganisaties voor reisorganisaties (ANVR of SGR). Misschien zijn Chogogo, Papagayo of Morena Eco Resorts in Jan Thiel een goed alternatief? Hoop dat u alsnog een fijne vakantie zult hebben op Dushi Korsou.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -