28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 01:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Masha danki BAB (2)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bekend bij redactie aan het woord.

Reactie op ingezonden stuk van Mike Jacobs vrijdag jl.

- Advertentie -

Schrijver zei dat een zakenman een handgeschreven onbenullig bonnetje wilde afgeven en pas op aandringen aankwam met de kassabon met BAB-logo. Dit mogelijk achteroverdrukken van ob is absoluut niet goed te keuren. De andere kant van de medaille volgt hieronder,

Bij een beetje winkeloppervlak (onder/rond de 100 M2) heb je te maken met minimaal 10.000 gulden over- headkosten, huur, water/ elektra, minimum aan personeel, telefoon, administratiekosten, belastingafdrachten. U kunt de kosten en de omzet percentage-gewijs optrekken al naar gelang de locatie, het aantal vierkante meter et cetera. Uitgaande van 16.000 gulden omzet waarbij gemiddeld de helft de marge is dan komt de zakenman in het voorbeeld 2000 gulden maandelijks tekort,

Zie het resultaat; ruim 30 procent leegstand in Punda. Tel hierbij de gegevens op van financieel wanbeleid van de diverse regeringen de afgelopen veertig jaar en dan begrijpt u dat niemand echt dol is op belasting betalen (in het algemeen).

Nogmaals, de foefjes keur ik niet goed echter ik begrijp de ‘survival-mode’ in die zakenman wel. Er komt meer dan 100 miljoen gulden binnen aan invoerrechten, er komt meer dan 100 miljoen gulden binnen aan ob. Er gaat een behoorlijk deel van het spin-off toerisme geld (864 miljoen gulden) naar het gouvernement en er zijn nog veel meer inkomsten voor het gouvernement,

- Advertisement -

Behalve aan salarissen ambtenaren, pensioenen uitgebluste politici, dode luchtvaartmaatschappijen, mangrovekap en aanleg highways erdoorheen; waar gaat het overige geld naartoe?

Naar de verkeerde ‘zakken’!

Naam bekend bij de redactie,

Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Wellicht dacht mijn zuster, daar is dat naar mannetje, laat mij alvast zijn “servies en bestek” klaarleggen.

 2. Teveel tienda’s die teveel troep verkopen.
  Op een klein eiland van 150.000.
  En bij Kooyman Dein is men weer een winkel centra aan het bouwen.
  Er is geen beleid.

  Natuurlijk bloedt Punda dan dood.

 3. “Zie het resultaat; ruim 30 procent leegstand in Punda.” Volgens mij moet het artikel aangepast worden want intussen is de leegstand zeker meer dan 50% en we moeten niet altijd naar de kosten kant kijken maar ook naar de opbrengst (naar de service).

  Laatst liep ik in Punda en er viel mij gelijk iets op, toeristen liepen door de straten van Punda en een randebiel zet een grote bak met bouw afval daar bij Penha. Op dezelfde locatie waar mensen moeten lopen op de hoek zet een Hollander s’avonds een poffertje kraam.

  Winkeliers en de overheid hebben voor een groot deel de malaise aan zich zelf te danken, wij hebben veel Indische winkeliers in Punda die een andere manier van verkopen aan toeristen (zeurderig) in hun land gewend zijn.

  Zelf heb ik geen ervaring met de Spaanssprekende winkelpersoneel maar ik zie dat de YDK een potje van maakt. De meesten kunnen geen kleding advies geven en weten niet eens wat ze verkopen. In sommige landen koop je iets size M en het past in Punda koop je iets size XL en het valt te klein.

  Na enkele uurtjes lopen door Punda dacht ik, ik ga bij de hoek met Wilhelminaplein bij dat café van die Hollander een lekker bakkie doen.

  Wat zag ik, een negerin het toilet zonder handschoenen schoon maken en vervolgens zonder handen te wassen naar de keuken lopen en borden en servies aanraken. Ik dacht gelijk, je geeft die negers werk en ze maken je zaak kapot.

  Gelukkig letten klanten hier op Curaçao niet veel op hygiëne. Ik dacht toen voordat ik naar huis ga, laat me even een kop met afbeelding van Curaçao als aandenken kopen. Gelijk toen ik thuis kwam heb ik het in de afwas gedaan en het verf kwam gelijk af.

  Wij zijn afhankelijk van toerisme en we laten Indiërs troep aan de toeristen verkopen. Geen wonder dat Punda op sterven na dood is.

 4. Ik ben gewoon in loondienst, maar als ik zie hoeveel Tilly Pikeries en Menki Rojers ik met mijn loonbelasting onderhoud (om van snoepreizende Stefan Walrouds en Marilyn Mozeses nog niet te spreken) daalt mijn belastingmoraal ook tot nul.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -