27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Maduro

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Ik heb met stomme verbazing de reacties gelezen van een aantal MAN statenleden, minister Steven Martina (MAN) en Rhuggenaath (PAR) die zelfs vanuit Nederland aangeeft de toenadering van Maduro om de banden met de ABC eilanden aan te halen “positief” te benaderen. Ik vind dit getuigen van zo’n extreem gebrek aan onwetendheid en minachting naar de bevolking van Venezuela toe dat ik toch een aantal opmerkingen heb.

Volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken moedigt het regime van Maduro internationale terroristische groeperingen aan om vrij rond te lopen in Venezuela.

Dan is er het uitgebrachte Country Report on Terrorism uit 2019, van 24 juni 2019 om precies te zijn, waarin Colombiaanse en religieuze terroristische organisaties in Venezuela gedocumenteerd worden om niet alleen in het land te mogen opereren, maar zelfs door Maduro worden aangemoedigd om te blijven..

Januari 2020 werd het Maduro regime door leiders uit Latijns Amerikaanse landen en de VS tijdens de 3e Regionale Conferentie tegen Terrorisme, in Bogotá, Colombia gehouden veroordeeld vanwege zijn banden met terrorisme en irreguliere groepen.

Ondertussen worstelt het Venezolaanse volk zonder toegang tot voedsel en schoon water en sterven er honderden mensen per dag alleen al aan honger en gebrek aan medicijnen en worden er meer dan 70 moorden per dag gepleegd en zijn er meer dan 3 miljoen mensen op de vlucht geslagen naar omliggende landen.

Juli jl. hebben de bisschoppen van Venezuela tijdens de bisschoppenconferentie van Venezuela op het einde van haar jongste plenaire zitting scherpe kritiek geuit op de algemene voorwaarden voor de parlementsverkiezingen die op 6 december moeten plaatsvinden.

Het door Maduro uitgeroepen verkiezingsproces doen de bisschoppen af als onwettig en vol onregelmatigheden. Maduro’s enige bedoeling is aan de macht te blijven, schrijft de bisschoppenconferentie in een persbericht. 

Wat in Venezuela gebeurt is een van de grootste menselijke tragedies zonder oorlogsgeweld’’, zegt Kenneth Rogoff, professor economie aan de Harvard University en voormalig chef-econoom bij het Internationale Monetaire Fonds (IMF). “Dit zal de komende decennia hét voorbeeld zijn van desastreus beleid”.

En deze regering ziet de toenadering als “positief”. Ik heb al nooit vertrouwen in deze regering gehad maar het beetje wat er nog over was is tot een nulpunt gedaald. Onbegrijpelijk dit.

Josef Martina,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Het gelijk ( razón (la ~) staat aan aan de kant van meneer Martina.
  Het dictatoriaal regime in Venezuela moet samen met het “Socialisme van de XXI eeuw” op te stappen.

 2. @RR natuurlijk blijft rojer kdnt in maduro geloven, deze rojer is zelf ‘n smeerlap, en die steunen mekaar toch, zie naar die hele zwijnenzooi van kdnt. Vazal rojer dacht ook nog iets te zeggen , over onze MP over zijn reis naar Ned. Toen de grote baas dos santos , rojer weigerde hem naar Ned te laten gaan werd hij woest. Maar moest toch ‘t loodje leggen, anders was hij van ‘t pluche weggestampt door everzwijn, dat was ‘t laatste wat hij wilde, geen geld innen met niks doen zou fataal voor hem zijn.

 3. Menkie Loko Rooijer, Dwight Rudolphina(radio Mas) en Randy Cuevas zijn een paar van die gasten die onvoorwaardelijk in Maduro blijven geloven.
  Ze blijven maar volhouden dat de economie van Curacao voor meer dan 30% afhabkelijk is van Maduro.
  Het dringt niet tot hun hersenen door, dat Venezuela momenteel niets te bieden heeft, dat dagelijks honderden het land ontvluchten, dat er geen olietankers meer uitvaren.Het is net alsof je dweilt met de kraaan open bij zulke figuren.

 4. 100% di acuerdo; geen enkele morele standaard bij deze politici. Zo lang je er politiek mee kunt scoren is het goed. Enkel materialisme, egoïsme en opportunisme.
  @Abe Hossel, moet je véél vaker doen!

 5. Helemaal eens hr Martina. U slaat de spijker op de bekende kop! Ik vind het de wereld op zijn kop, waarbij weer wordt aangetoond dat er door deze regering geen enkel historisch besef is nog respect voor mensenrechten.
  Venezuela staat al jaren un brand en Martina cs zag dat het goed was.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...