30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | M.O.T. Meldingen????.

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

In een woeste poging om het witwassen tegen te gaan willen ze met een wet komen die mensen verbied om met dure sierraden het eiland te verlaten of bij binnenkomst ook aan moeten geven. Ik weet niet wie dit allemaal heeft uitgevonden maar ik heb het vermoeden dat ze teveel naar de televisie kijken en alles na willen doen. Ok, laten we een beetje realistisch nadenken, hier heb je een Havo douanier die het verschil niet weet tussen roestvrij staal en platina of zirconia en diamanten of geslapen glas, die moet dan gaan bepalen wat mijn juwelen waard zijn.

Buiten dat, ik hoef geen juwelen of diamanten te gaan smokkelen ik koop een pre-paid credit card en stort daarop het bedrag wat ik mee wil nemen zolang het maar onder de 5000 gulden is, wat gaat Jantje de douanier doen, de bank bellen om te kijken hoeveel credit ik op die kaart heb?

- Advertentie -

Ik ken mensen die hebben zo een heel appartement in Caracas gekocht ze namen hele stapels kaarten mee.

Maar niet om het een of ander, maar als M.O.T. toch zo zijn best doet wat is er gebeurd met onze vriend Gerrit Schotte en al die Ongebruikelijke Transacties die gemeld waren?

Daar is toch niets mee gebeurd, dus waarom moeten we ons zorgen gaan maken omdat we bang zijn dat ze straks onze trouwringen en oma’s broche op het vliegveld zullen afpakken.

Ik dacht altijd dat de wet voor iedereen geldt, schijnbaar is dat niet zo want anders zat Gerritje allang op Koraal Specht en dan is de grote vraag “Waarom zit hij niet daar!”

Dit hele gedoe lijkt mij eerder paniekvoetbal want het is goed vissen in troebel water en nou proberen ze de dam met een vinger te dichten.

Was het niet Schotte die de hele club van de veiligheidsdienst op non actief heeft gezet? Zij zijn toch degene die de M.O.T. transacties moeten onderzoeken en een klacht bij de O.M. moeten indienen?

Dus als die weg zijn is er ook geen controle of klacht bij de O.M. toch?

Als ik morgen op het vliegveld met een gekke wandelstok loop denk ik niet dat ze mij zullen stoppen want ik ben de jongste ook niet meer, maar ze zullen nooit denken dat het de wandelstok van Charlie Chaplin is en dat het 40.000 pond waard is!

En nu gaat een douanier op het vliegveld de waarde van mijn oma’s trouwring schatten???

Ik blijf lachen op deze klip, uit welke catalogus halen we deze wise asses vandaan zeg!

Arthur Donker

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. @Arthur, Het is onderdeel van internationale standaards. Je moet beginnen met wetgeving om elke vorm van witwassen met diamanten, goud etc tegen te gaan. Je mag zaken wel invoeren, maar het moet worden gemeld als Ongebruikelijk. MOT.

    Internationaal staan we voor gek als we er geen regels voor hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -