26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 08:46

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoIngezonden | Koninkrijk met meer compassie

Ingezonden | Koninkrijk met meer compassie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Maghalie George aan het woord.

 

Met kerst vierden wij de geboorte van onze (vrede) Vorst. ‘Onze’ aardse koning stelt mij eerlijk gezegd teleur! Als het toch mijn ‘Koninkrijk der Nederlanden’ was, zou ik mijn gezicht laten zien daar waar het het meeste nodig was.

Ik zou me niets aantrekken van protocollen en gebruiken, maar door het vuur gaan voor zaken zoals onderwijs, armoedebestrijding et cetera, in dat deel van mijn rijk met de meeste nood.

De speech van de koning is geheel gericht op het welvarendste, het ‘succesvolle’ deel van het koninkrijk. Hoe zou zijn toespraak hebben geluid als deze gericht zou zijn geweest op dit deel van ‘zijn’ koninkrijk?

Daar waar het nu slecht gaat met de economie, daar waar de scholen zodanig zijn dat er geen enkele prinses naartoe gestuurd zou worden, daar waar zoveel mensen hun baan hebben verloren of dreigen te verliezen. De koning zegt dat Nederland één van de meest succesvolle landen is. Zou hij dat ook kunnen zeggen van zijn gehele rijk?

Onze hoop, mijn hoop is gericht op die andere Vorst, onze vrede Vorst. En stiekem hoop ik dat die ook de harten zal aanraken van deze aardse koning en anderen om iets van het overvloedige te delen en oog te hebben voor de wereld om hen heen, om minder te oordelen en meer compassie te hebben.

Maghalie George,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Mevrouw George was jarenlang partner bij Deloitte. Veel belastingeld aan onderzoekjes en rapportjes waar nooit is wat mee gedaan. Mw. George begin bij uzelf! En wees zelfkritisch!

  Daar waar het nu slecht gaat met de economie, daar waar de scholen zodanig zijn dat er geen enkele prinses naartoe gestuurd zou worden, daar waar zoveel mensen hun baan hebben verloren of dreigen te verliezen.

  U kan beter deze brief richten op de heren politici van Curacao!

 2. Compassie? COMPASSIE????????
  Met lieden zoals Knops en die andere meneer van Buitenlandse Zaken: Meneer Blok aan het roer??????? Laat me aub niet lachen……..

 3. De speech van de koning is gericht op degenen die zelf iets positiefs met hun leven hebben gedaan, en niet zit te wachten en te klagen tot iemand anders zijn problemen oplost. Tja, dan heb je op deze rots wel een vergrootglas voor nodig om er een te vinden die zich aangesproken kan voelen.

 4. Deze Maghalie George heeft het over de geboorte van onze Vrede vorst en over door het vuur gaan voor zaken zoals onderwijs, armoedebestrijding et cetera.

  Blijkbaar heeft deze mevrouw George een rare gevoel voor humor, slecht onderwijs en armoede is geen ziekte het is iets wat wij zelf wat aan kunnen doen maar zoals altijd willen we dat anderen de kastanjes voor ons uit het vuur halen.

  Louis Farrakhan had het ooit over dat als Jezus nu hier op aarde was dan zat hij onder bruggen en viaducten tussen zwervers en hoeren.

  Wij vieren de geboorte van Jezus maar hoeveel van ons zal op kerstavond in Campo te vinden zijn?

 5. Rechtssstaat, we zijn heel erg blij met deze lakei. Jij hangt criminelen aan, en je bent heel erg tevreden met jezelf, maar de uitdrukking is: van de bovenste plank

 6. Ik herhaal:

  Citaat van het Algemene Dagblad:

  KERSTTOESPRAAK: Anderhalf miljoen mensen keken gisteren naar de zevende kersttoespraak van koning Willem-Alexander. Wat ze zagen was een kleine revolutie in woord en beeld. Weg was de houterige monarch.

  Kortom, het is en blijft een poppenkast (theater van de hoogste plank).

  Tenslotte, een beetje teleurstellend dat u ergens hoop had gevestigd op deze aardse koning (zijn lakei hier in Willemstad had ook geen hoopgevende boodschap).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties