28 C
Willemstad
• zaterdag 13 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | ‘Koninklijke’ Luchtvaart Maatschappij oftewel Air France-KLM

HomeAuteursIngezondenIngezonden | ‘Koninklijke’ Luchtvaart Maatschappij oftewel Air France-KLM
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we A. van den Dool aan het woord

OF DE KLM nog koninklijk genoemd mag worden is maar de vraag? De Franse slag zit er al aardig in voor wat betreft de service.

Probeer eens te bellen naar de KLM op Curaçao. Slechts één nummer is beschikbaar en als je verbinding krijgt worden er twee andere nummers afgeraffeld die amper verstaanbaar zijn.

Na enkele keren geluisterd te hebben weet je dat je voor vluchtinfo verwezen wordt naar de website van de KLM.

Voor ‘service’ via telefoon wordt je doorverwezen naar een nummer in Nederland. Wat denkt u? Service? Waarschijnlijk heeft de KLM aandelen bij telefoonmaatschappijen?

Op Curaçao is wel een kantoor bij Hato en daar zal je dus naartoe moeten rijden om indien mogelijk daar verdere info te verkrijgen.

Zelfs reisbureaus hebben geen toegang tot een directe lijn met het KLM-kantoor op Curaçao en als zij een mail sturen komt er geen antwoord.

Tot zover de slechte service voor wat betreft de telefonische bereikbaarheid.

Dan kom je op Hato met een patiënt of iemand die slecht ter been is. Een vlucht met begeleiding is geboekt en geaccordeerd.

Bij Insel Air, TUI en American Airlines staan in de vertrekhal voldoende rolstoelen klaar. Als je echter met de KLM vliegt mag je deze niet gebruiken.

Bij het baliepersoneel vraag je dus om een rolstoel en dan gaat de wachttijd in! De KLM heeft in de vertrekhal geen rolstoel staan, nee, die moet bij de aankomsthal weggehaald worden. Wachten dus, zo’n 15 minuten tot een half uur!! En degene voor wie die bestemd is zit buiten in de auto te wachten totdat de airport security komt om de aldaar geparkeerde auto weg te sturen.

Gelukkig mag men bij het vertonen van de vermelding op het ticket ‘begeleide vlucht’ geparkeerd blijven totdat de rolstoel er is.

Is die er eindelijk, dan valt er gelukkig niets te klagen over de service van het baliepersoneel. Zij handelen een en ander zeer snel af.

Wat we ons wel afvragen: waarom de KLM zo slecht bereikbaar is en waarom er voor invalide reizigers geen rolstoelvoorziening is bij vertrek op Hato.

A. VAN DEN DOOL

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Klm serveert al 100 jaren kip of vegetarische pasta.
  Meneer kip of pasta ? Geef mij maar de pasta want de kip is gewoon een gekookte kip met een sausje derop. Echt vies is het.
  Dus maar de pasta. Ta basta awor.
  Als ik een chef kok had als die van de klm dan had ik hem al lang de deur gewezen. Het is ongelooflijk wat klm serveert. Hebben zij dat niet door ? Ben ik de enige die het vies vind ? Klm, ofwel mensen van weinig smaak. Just low class. Wat klm serveert is gewoon vies.

  Ik heb een tijdje geleden in de telegraaf gelezen dat de klm een prijs heeft gewonnen van de beste onboard maaltijd. Het moet wel een april grap zijn.

 2. @hans,
  Eng mens is een groot woord.

  Omhooggevallen trutje is een betere omschrijving. Maar dat zijn de Nederlandse KLM-employés eigenlijk allemaal.

  Erg arrogant en ze voelen zich verheven boven de lokale bevolking. Je moer ze eens horen kwekken als ze in de (gratis) Busines Class vliegen naar- en van Amsterdam. Dáár zakt je broek van af. Maar ach, als ze straks in de werkelijkheid van een werkeloosheidsuitkering vallen, zullen ze anders piepen. Dát zal niet lang meer duren.

 3. Arianne Staal komt uit Wassenaar, dus dat geeft wel aan waarom ze een dikke nek heeft.

  Haar favoriete restaurant is Baoase, waarvoor een normaal mens eerst naar de bank moet om zijn hypotheek te verhogen om daar te kunnen eten.

  Eng mens.

 4. @Marlon,

  Gewoon direct bellen naar Arianne Staal, Cell: 5102358
  Verwacht overigens van haar géén service, tikje arrogant?
  Tja tis een employé van de KLM hé

 5. Moest deze week ook KLM op curacao bellen. Neen geen lokale nummer maar een nederlandse nummer. Dus ik moet naar nederland bellen om iets op curacao recregelen. Grkker kan het niet worden. Kijk als je via skype belt dan kost het bijna niks. Dus geen probleem. Maar niet iedereen kan via skype bellen.
  Dus klm vindt Cur, aruba, bonaire etc niet belangrijk. Want zeer waarschijnlijk kun je in andere landen wel lokaal met klm Bellen.

  En geef air france niet zomaar de Schuld, want klm heeft ook hun eigen bestuur.

  Geen wonder dat ze bijna bankroet zijn en niet met de aziatische mij kan concureren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties