28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Klap voor economie

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Klap voor economie
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Inderdaad is dit de zoveelste klap voor de zwakke Curaçaose economie die we er echt niet bij kunnen hebben. Behalve dat je als burger het grootste gedeelte uit je freezer voor de zoveelste keer weer in de sushibak kunt gooien, hebben veel bedrijven de deuren weer kunnen sluiten.

Toevallig moest mijn auto naar de dealer, die vele uren niet verder kon. Wij zijn onze auto een extra dag kwijt. En zo zijn er ongetwijfeld veel meer problemen te melden. ‘Jonis’ die wel drie keer een update gaf, als je toevallig geen internet op de smartphone hebt weet je niet wat er aan de hand is, of je betaalt je blauw aan 3G om maar enigszins erachter te komen wat er aan de hand is.

In elke beschaafde samenleving waar jaar in en jaar uit het uitvallen van elektriciteit bijna normaal is, treedt een ceo af.

En dan zeker in een land als het onze waar de ceo +1 miljoen gulden per jaar mag incasseren en wanbeleid voert. RvB, RvT etc. etc., horen zich na jaren van debacles terug te trekken.

Het is genoeg geweest.

Josef Martina
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Goed stuk! Helaas zal er vanuit de politiek en vanuit Jonis geen reactie plaatsvinden en zullen externe factoren weer de schuld krijgen

 2. Het zal nooit zo donker blijven of het word weer licht zij mijn vader heiliger, alleen sinds het jaar 10-10-10 is aangebroken op curacrim werd het donker maar wat er ook gedaan werd, nooit meer licht

 3. ….”En dan zeker in een land als het onze waar de ceo +1 miljoen gulden per jaar mag incasseren en wanbeleid voert. RvB, RvT etc. etc., ….

  Deze aqualectrs CEO kan gerust toevoegd worden aan de lallende en brallende “hall of fame” presidenten, directeuren, accountants , juristen en commissarissen van Curaçao die danzij politieke benoemingen en vriendjes miljoenen naar binnen slepen en/of exorbitante benefits genieten, (Tromp, Geus, Martis, Romero, Hasselmeyer, Lasten I, Lasten II, Garcia, Zus, Römer, Jonis , etc etc etc …..) en nog vele anderen…of dit soort praktijken faciliteren….maar elke keer weer door de brokken die ze maken flagrant laten blijken dat ze die functie helemaal niet aankunnen/kunnen dragen , laatstaan de miljoenen waard zijn, integendeel.

  Wanneer worden deze figuren de aansprakelijkheid aangemeten die met hun positie, functie, verantwoordelijkheid en salaris correspondeert.

 4. En de Saboteurs blijven vrij rond lopen met hun bonus van de tegen partij politiek van de huidige politiek, en geen hond die er wat aan doet.

 5. Mooie reactie weer van onze notoire jarenlang schrijvende kritische en vooral oplettende burger Martina. Hij heeft helemaal gelijk en de spijker weer perfect op de bekende puskop geslagen.
  Idd ligt er al jaren het bekende wanbeleid rapport zoals Brian aangeeft. Het zou dit OM sieren en dan zeker bij monde van de Jong eindelijk actie te ondernemen. De man wordt alleen maar steeds vetter dus wat harder werken zou voor deze arrogante corpsbal op z’n plaats zijn!!

 6. …..”In elke beschaafde samenleving waar jaar in en jaar uit het uitvallen van elektriciteit bijna normaal is, treedt een ceo af”…..

  We zijn overduidelijk géén beschaafd land.
  Laagvliegers als Jonis zouden in een hoog ontwikkeld lang allang de deur zijn gewezen.

  Hier hangt het opstappen af van de discretie van de betreffende CEO, maar dat vereist een zekere mate van “class” en waardigheid.

  En class en waardigheid heeft deze CEO zeker niet….. maar ja wat verwacht je…dat zijn waardevolle eigenschappen, verwacht ze niet van dit soort anti integere , anti decente , anti ethische figuren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties