30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Kaya Grandi op de schop

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Kaya Grandi op de schop
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

Met verbazing heb ik het bericht gelezen van het ministerie van minister Suzy Camelia-Römer (PNP) dat de Breedestraat in Punda flink onderhanden wordt genomen. De Kaya Grandi moet een zogeheten ‘shared street’ worden, stoep en straat op dezelfde hoogte, er komen verkeerspaaltjes en er worden bomen geplaatst.

De vraag is nu wat eigenlijk het beleid is van deze regering voor de binnenstad, aangezien minister Stanley Palm (PAIS) ook bezig is met de binnenstad. Welke architect heeft verzonnen om in deze straat bomen te plaatsen? In deze straat moet je geen bomen plaatsen, dat doet alleen maar afbreuk aan de gevels.

Stel dat we van de Handelskade ook een shared street maken en vol met bomen plaatsen, zodat je alleen maar bomen ziet en geen gebouwen. Het Wilhelminaplein is ook voor veel geld gerenoveerd en de Curacao-letters (zonder cedille) zijn geplaatst zonder dat er rekening mee is gehouden dat de toerist op de autoweg foto’s staat te maken. Dit plein is overigens nooit afgemaakt. Zo heeft de fontein nog nooit gewerkt. Pakweg een jaar of zeventig geleden was de Heerenstraat een shared street. Deze straat is toen gerenoveerd in alleen een voetgangersstraat.

Een jaar of wat geleden is de Prinsenstraat gerenoveerd en daar zouden ook bomen worden geplaatst, maar die moeten blijkbaar van Mars komen aangezien ze er nog steeds niet staan. Alle door de overheid geplaatste bomen (Wiels Boulevard en Waaigat) zijn bovendien de afgelopen jaren verpieterd en dood.

Het Brionplein ziet er niet uit. De totale verlichting van de binnenstad is een aanfluiting. Ouderen moeten voorzichtig lopen op de Smithbrug en die is verleden jaar aangepakt. De grote vraag blijft dus wat het beleid is van de overheid voor de totale binnenstad.

Laat dat eens zien aan de bevolking en de toeristen en ga dan aan de gang en maak er echt iets moois van. Neem bijvoorbeeld ook rigoureuze beslissingen door de complete binnenstad voetgangersgebied te maken. Weg met al die paaltjes dus.

Henk Pasman,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Breedestraat niet parkeren kan ik mij nog wel in vinden, maar zoveel mogelijk het verkeer beperken is nog beter.
    Met name op de Handelskade hoeft helemaal geen verkeer te rijden. Alleen leveranciers en de voor de rest afsluiten. Dan overal stalletjes voor souvenirs plaatsen en gewoon ‘s avonds open zijn. Wellicht dat er dan nog wat mensen terug naar Punda komen in de avonduren.
    Anders kun je beter een bord bij binnenkomst van Punda zetten: ‘Als gevolg van geen flauw van besef Punda geheel gesloten, u bent welkom in Sambil’.

  2. Pasman heeft gelijk. Paaltje in winkelstraten zijn bronnen van dagelijkse ongelukken. Auto er uit. Dagelijks een periode van enkele uren voor bevoorrading en daarna is de straat het volledige domein van de voetganger.
    Bomen horen in het bos, niet in een winkelstraat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties