25 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Ingezonden | Junior Millerson keert zich om in zijn graf

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Anthony Haile aan het woord.

Enige weken geleden moest men afscheid nemen van de heer Junior Millerson en hem naar zijn laatste rustplaats begeleiden. Bijna alle Statenleden waren daarbij aanwezig en zowel de coalitie- als de oppositieleden hadden alleen maar lovende woorden voor hem als mens en tevens als voorzitter van de Staten.

Nu, enige weken later, bij het toetreden tot de Staten van zijn opvolger, de heer Shaheen Elhage, zijn het deze zelfde oppositieleden die toen zo vol lof over hem spraken, die wegblijven en er zo geen quorum gevormd kan worden voor diens officiële toetreding. Zij blijken dus in feite slechts farizeeën te zijn, want zelfs het laten uitvoeren van dit democratisch recht staan zij in de weg. Het is niets anders als laag politiek bedrijven! Wat een schaamteloos gedrag!

De oppositieleden kunnen wel anders beweren, maar alle tien hebben niet alleen de Staten voor aap gezet, maar heel Curaçao. Hiermee geven zij Nederland des te meer een reden om aan te geven dat wij het inderdaad niet zelf kunnen. Nederland zal de spot met ons drijven en zeggen: Als zij daar niet eens in staat zijn quorum te vormen voor de Statenvergadering ter accordering van de opvolger van de heer Millerson, hoe kunnen wij dan het geld sturen, dat zij als noodhulp gevraagd hebben? Zij zullen dat beslist ook al niet kunnen beheren!”

Laten wij even het rijtje van de oppositieleden met hun getoonde gedrag afgaan:

 • De heer Pik Pisas heeft bewezen geen leiderschap te bezitten. Enige dagen voor de bewuste vergadering, gaf hij aan de heer Elhage niets in de weg te leggen om als Statenlid toe te treden, om dan op het bewuste moment verstek te laten gaan. Waar bleef hij als partijleider? Of was de echte leider achter de schermen in dit geval een andere mening toegedaan ?

 • Van de twee leden van Kòrsou di Nos Tur had ik niet anders verwacht, gezien hun constante denigrerende manier van optreden in de Staten en ook daarbuiten.

Zij zijn waarschijnlijk de mening toegedaan dat alle Curaçaoënaars domme mensen zijn die hen maar blindelings volgen.

 • Mevrouw Marilyn Moses heeft mij wel onaangenaam verrast! Dat een geleerde dame die zich er heel goed van bewust is dat het op dit kritieke moment geen tijd is voor politieke spelletjes, zich leent voor dit soort lage acties, stuit me echt tegen de borst. Foei mevrouw Moses, van jou had ik zeker anders verwacht!

 • De heer Córdoba wilde nogmaals laten zien hoe tof hij wel is, door het advies van zijn partijleider om het democratisch proces in de Staten niet te verstoren, in de wind te slaan.

 • Lennox Calmes, die arme jongen weet niet waar hij aan toe is. Hij heeft zich wegens gebrek aan ervaring en gedegen kennis, door de verkeerde mensen laten adviseren en een verkeerde stap genomen, waarmee hij zijn hele politieke carrière overboord heeft gegooid. Hij wordt nu als een onbetrouwbaar persoon beschouwd.

Nu de tien oppositieleden weer eens niet zijn komen opdagen voor de opgeroepen Statenvergadering om de toetreding van de heer Elhage te behandelen, wordt dit gezien als een klap in het gezicht van degenen die hun stem op hem hebben uitgebracht.

Dat de heer Elhage naar het gerecht toe moet stappen om gebruik te kunnen maken van zijn democratisch recht, is gewoon beschamend. Ik vind het onaanvaardbaar dat de oppositieleden met woorden en gebeurtenissen manipuleren om de publieke mening te beïnvloeden. Ik had nooit verwacht dat men hier politiek op zo’n laag niveau zou kunnen bedrijven! En dit heeft absoluut niets te maken met politieke voorkeur, maar slechts met respect voor en gezond verstand van het volk.

Uiteindelijk zal de heer Elhage toch toetreden en zullen wij allemaal gezichtsverlies lijden in het koninkrijk en voornamelijk in Nederland. Ik vraag mij af of de woorden: ‘ik houd van mijn land en het belang van mijn land komt op de eerste plaats’ door de wind zijn meegenomen?

Het is niet mijn gewoonte dit soort ingezonden stukken te schrijven, maar ik ben ervan overtuigd dat ik als burger van dit eiland, in dit serieuze en trieste geval mijn stem dien te laten horen en mijn mening hierover, waarvan ik weet dat velen deze ook delen, moet uiten! Ik hoop van harte dat de oppositie zich alsnog bezint en de democratie hoog zal weten te houden!

Anthony Haile,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Anthony Haile. Het woord “waarderen” betekent “hoogschatten”, zeer op prijs stellen, of van harte goedkeuren. Om waardering te kunnen hebben, moet men kennis bezitten, en die kennis moet het hart bereiken. Naarmate iemand tot volwassenheid groeit, verwerft hij kennis, en zijn eigen ervaringen kunnen ertoe leiden dat deze kennis zijn hart raakt. Deze regeringsleden hebben deze opeenvolgende stages niet of zelfs nooit kunnen bereiken, en zullen ze (stages) ook never bereiken. Ze zijn één voor één kleine ongeschikte onervaren kinderen in een volwassen lichaam. Hun menselijke lichamelijke ontplooiing is ook nooit tot stand gekomen, terwijl de ontplooiing normaal tot stand komt wanneer iemand volwassen is. Kun jij het volgen Anthony? Zij veroorzaken problemen die zij niet kunnen oplossen. Deze mensen leggen een van-dag-tot-dag-handelwijze aan de dag. Zij leiden een chaotische levenswijze. Tja, iedereen wist dat deze mensen(regering) na 30 Mei nooit, maar ook nooit iets beters voor Curacao konden doen, konden betekenen. Daarnaast, de generatie die in die periode (na 30 Mei) zijn geboren, weten het ook niet beter en kunnen het ook nooit terugdraaien en tot iets goeds brengen. Hoe wij het ook draaien en keren mensen, onze enige reddingsboei, onze enige redding en verlossing, onze enige toevluchtsoord, onze enige bevrijding en onderdrukking en vrijheid (indien wij het willen), is de onvermijdelijke terugkeer van de macamba’s. Nogmaals, “indien” wij het willen. Zo niet, dan is het binnenkort een kwestie van…………. ADIEU Curacao, het zal stellig, met alle zekerheid veel en veel erger worden voor jullie. Maar júllie mijn geliefde volk, hebben het heft in handen, de beslissing ligt aan júllie. Maar let op: Zónder geweld. Want geweld roept geweld altijd op. De toeristen beginnen langzaam maar zeker binnen te druppelen. Laat hen aldus een gevoel van zekerheid voelen en smaken op ons dierbaar eilandje; Curacao. En dat gevoel kunnen wij alleen geven.

 2. @Djaka, Klopt niet helemaal. Mensen stemmen voor Schotte en mindere mate Pisas en Dos Santos. Ze hebben niet gestemd voor Rolex Calmes, Juni Caroline, Jacinta Constanca, Menki Luiaard Rojer, Dj Doran, Thode en zijn tiener Latina bysides.

 3. Volgens deze @Anthony Haile, “Ik vraag mij af of de woorden: ‘ik houd van mijn land en het belang van mijn land komt op de eerste plaats’ door de wind zijn meegenomen?”.

  Dan vraag ik me af over welk land hebben wij het? Het land waar een kleine groep ten koste van de massa zich verrijkt. Het land waar geen enkele bestuurder de kans voorbij laat gaan om zichzelf of vrienden finacieel te bevoordelen? Blijkbaar is deze Anthony Haile, niet van bewust maar onder deze regering is de groep rijker nog rijker geworden en de groep armen zijn niet alleen armer geworden maar zijn ook verdubbeld.

  Blijbaar kan de armoede hier die door dit kabinet met hun ja knikkers in het parlement in stand wordt gehouden aan de reet van deze Anthony Haile roesten.

 4. Ik had niet anders verwacht
  Negen van de tien zijn allemaal laag vliegers .
  Het volk krijgt gewoon waarvoor ze gekozen hebben .
  Dus , nos mes no por .
  Droevig eiland droevig volk

 5. Ik leef met je mee Anthony. Dit is geen verantwoorde politiek bedrijven maar heeft meer te maken met een aantal kleuters die niet weten wat verantwoordelijkheid betekent.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -